Hívők észrevettétek már hogy rendszeresen a keresztények számára kritikus kérdéseket tesznek fel?
"Isten egyszülött fia."
Igen, ezt írja a Biblia.
"Vagyis az első teremtése!"
Ilyet viszont nem ír a Biblia, ez emberi hamisítás.
Az egyszülöttet te hogyan értelmezed? Ami szülött, az létrejött...
A Példabeszédek 8:22-30-ig, kérlek olvasd el. Itt vajon ki beszélhet saját magáról?
(Persze a Példabeszédek írója Salamon, ihletés alatt írta.)
Senki más nem lehetett, csak Jézus.
Nézd meg az összes fordításban amit csak találsz.
Talán mindet erre a szövegre írtak át?
Sajnos Jézus iránti áhítat, sok keresztény nézetnél imádati, pedig csak Istent, az Atyát szabad imádni. "Az Atya nagyobb nálam..."
1Korintusz 15:24-28 Ezt kérlek, olvasd el.
1Korintusz 15:28 Ez megfellebbezhetetlen!
(1. Korintus 15:28 Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben. Károli.)
János 17:3 Az örök élet "receptje", itt az egyedül igaz Istenről van szó...
Az egyszülött két dolgot jelent. Egyrészt benne van, hogy "egy", tehát nincs több. Másrészt benne van, hogy "szülött", tehát valami módon születés által jött világra.
Az általad vázolt nézet két problémát is felvet, mind a két esetben a Bibliát, így Istent hazudtolod meg. Ha a teremtmény és a szülött szó felcserélhető, akkor minden lényre hivatkozhatsz, mint Isten szülöttje. De ilyet a Biblia ugye nem ír. A másik ebből következik, hiszen akkor az "egy" szóval kapcsolatban hazudott a Biblia.
Szerintem Isten sose hazudik, ezért ha Jézusról azt mondja, hogy egyszülöttje, akkor egyrészt Istennek valóban csak egyetlen született Fia van, másrészt szülött, tehát nem teremtmény.
Köszönöm, de ismerem a Példabeszédek könyvét, ott nincs szó Jézusról, nem véletlenül nem is idézted. Helyette a bölcsességről beszél megszemélyesítve. Ez benne is van, ha elolvastad volna a könyvet, tudnád.
Amikor csak Isten létezett, akkor legelsőnek Jézust teremtette meg.
A fordítások a teremtést "szülöttnek" is fordítják. De a többi teremtett-született angyal is Isten "fiai". De Jézus a legelső, leghatalmasabb!
Közvetlenül Jah. teremtette, ezért a szó, mert kezdetben Istennél volt... De megteremtése, születése előtt nem létezett.
Ez után együtt teremtett Jehovával, mellette volt mint mester munkás.
Példabeszédek 8:22-30 Az alábbiak csak Jézusra illenek rá, akár csak a messiási próféciák! Aki ezt tagadja... Annak nagy baj!
22 Jehova engem hozott létre elsőként, a legkorábbi műveként réges-régen. 23 Ősidők óta a helyemen állok, kezdettől fogva, a földnél korábbi időktől fogva. 24 Akkor születtem, mikor még nem voltak mély vizek, mikor még nem voltak vízzel teli források. 25 Még mielőtt a helyükre kerültek a hegyek és a dombok, akkor születtem én, 26 mikor még nem alkotta meg a földet és a mezőket, sem a föld talajának első rögeit. 27 Ott voltam, amikor az eget készítette, mikor kijelölte a horizontot a víz színén. 28 Amikor megalkotta a felhőket fent, amikor létrehozta a mélység forrásait, 29 amikor határt szabott a tengernek, hogy a vizek meg ne szegjék a parancsát, és amikor lefektette a föld alapjait, 30 akkor mellette voltam mint mestermunkás, bennem gyönyörködött nap mint nap, én pedig mindig vidám voltam őelőtte.
Isten útjai kifürkészhetetlenek. Mindannyiunkat Ő hozott ide.
20 éve élek az Igazságban, szóval bele vagyok gyökerezve Isten szeretetébe rendesen.
Imádom Jézust, amennyiben tőlem telik le nem veszem Róla a szemem. Ha kell háborúzok az ellenséggel, ami ugye nem test és vér ellen van.
Azt gondolom, ha többen vannak, akik nincsenek benne ebben a kegyelemben, próbálják a hitemet elvenni a lepontozással. Na, de az atombiztos!
Azt nagyon díjazom ebben az egészben, ha ugye én nem tudom vkibe úgymond bele beszélni a hitet.... na, de Ők sem tudják kibeszélni belőlem.
Tudom kinek hittem. Jézusnak!
Szóval ne lankadjunk meg a vetésben, hogy egyszer arathassunk is.
Legyetek áldottak!
"A fordítások a teremtést "szülöttnek" is fordítják. De a többi teremtett-született angyal is Isten "fiai". De Jézus a legelső, leghatalmasabb!"
Ezzel jobban vigyáznék, mert rajtad teljesedik be, amit a Biblia ír a tévtanítókról és hamis prófétákról. Vagy akkor én is tudok teremteni, ha lesz gyerekem? Már-már a blaszfémia határát súrolod.
"Az alábbiak csak Jézusra illenek rá, akár csak a messiási próféciák! Aki ezt tagadja... Annak nagy baj!"
Egészen egyértelműen benne van, hogy a bölcsességről szól:
"Nekem, a bölcsességnek birtokomban van az eszesség, én találtam fel az éleslátás tudományát."
"Közvetlenül Jah. teremtette"
Továbbra se írja sehol a Biblia, hogy Jahve teremtette Jézust. Ha igen, akkor idézd. Ellenben azt írja, hogy szülte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!