Szerintetek mi lesz a sorsa a római katolikus egyháznak Magyarországon,40-50 év múlva?
a II. vatikáni zsinat csak annyit eredményezett, hogy ma magukat katolikusnak nevező szervezetek követelik a cölibátus eltörlését, nők pappá szentelését, nyíltan szembehelyezkednek Rómával, fittyet hányva döntéseire
pozitív hatása... most nem jut eszembe
anyanyelvi szentmise eredménye: évtizedekig a latin eredetit, és a magyarra fordított Szentírást is meghazudtolva hangzottak el a szentmisében az alapítás szavai
eredmény?
ökumené: a katolikus hit az egyedül üdvözítő helyett: lehet, hogy nekem van igazam, de lehet, hogy neked...
eredmény?
modern kor felé nyitás...
erre azt hiszem, példát sem kell írnom
Az én anyukám az Egyházmegyénél dolgozott, így első kézből tudom, hogy fogynak a kispapok, volt olyan hónap, hogy öten léptek ki, mert nem tudtak / akartak tovább cölibátusban élni. Úgyhogy itt is gondok vannak.
Hívők? Hát valódi biztos alig van, anyósom buzgó templomjáró, de valójában ő is kitaszított, hiszen elvált, ráadásul házasságon kívül született fia. Apósom nem is megy templomba, mert nem áldozhat, gyónhat emiatt. De ha körbenézek nem is igen ismerek olyan hívőt, aki ne védekezne nem kívánatos terhesség ellen. Úgyhogy aki követi a Vatikán előírásait és valódi hívő, szerintem túlzás nélkül állíthatom nem is igen van.
A Római Katolikus Egyháznak annyi.
Ja és igen, amikor még II János Pál az asztalra csapott, hogy az USA megakarta támadni Irakot, George Bush szimplán kiröhögte. Úgyhogy már súlya sincs a Vatikánnak.
17:29
Ha a parázna előbbre való a házasságtörőnél, akkor maradok inkább parázna :)
Én például jobban elmegyek a latin nyelvű Szentmisére, teljesen más és imádom, gregorián énekekkel meseszép...
George Bush, ki tudja nem-e az antikrisztus...
Más a hívő és más a bűnös. Minden ember bűnös, de pl. én hívő vagyok és fiatal! Nekem is vannak bűneim. És szerintem rajtam kívül rengeteg fiatal katolikus hívő van, amíg én élek, lesz katolikus egyház!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!