Nem ellentmondásos kissé a a római katolikus vallás?
Nem vagyok katolikus, de azt hiszem, nem a vallást kellene hibáztatnod az emberi gonoszságért. A vallás pontosan az ez ellen való küzdelemről szól. Azok, akik Isten nevében ölnek, bűnt követnek el, és nem engedelmeskednek Jézusnak.
Az álszent papok rossz emberek, de hidd el, az álszentség nem csak a vallásosok jellemzője.
Azért akarják ráerőszakolni, mert úgy hiszik, ők tudják az igazságot, mindenki más téved. Az igazságot pedig akár erőszakkal is lehet terjeszteni.
Üldözések azért is voltak, mert a katolikusok veszélyes felforgatókat láttak például a katharokban.
A papok csak annyiban játszanak Istent, mint azok a vezetők, akik ki vannak vonva az ítélkezés alól. Ehhez képest a papok még visszafogottabbak, mint egyes ítélkezés alól kivont világiak.
Egy bigott katolikus.
Katolikus vagyok,bár nem bigott! A középkorért nem teheted felelőssé a mai Egyházat!űElég sok papaot ismerek,de egyik sem játszott és nem is játszik Istent!
A többi keresztény egyházat pedig nem názik le. A jelentősebb ünnepeken együtt tartanak öko,enikus istentiszteleteket. Aug.20.- án együtt áldották meg az új kenyeret a katolikus,református ,evangélikus és a babtista egyház papjai.
A Jehovákkal és a Hitgyülisekkel természetesen nem,mert azok bigott szekták.
Hát igen. Voltak a keresztes háborúk.
Sváb településen lakunk, itt is az járja, hogy csak a katolikus ember hívő, a többi vallás nincs is. Pedig van református templon is.
Nem a mai egyházat hibáztatom a középkorért,ezt kissé máshogy sikerült a kérdésben leírnom,mint ahogy a fejemben megszületett.
Itt valaki írja,hogy a hitet erőszakkal is lehet terjeszteni. Ehhez mit szól Isten? Szerintem,ő nem akarja ráerőltetni magát egyikőnkre sem...
"A Jehovákkal és a Hitgyülisekkel természetesen nem,mert azok bigott szekták."
Neked csak annyit üzenek,hogy lehet hogy éppen valamelyik bigott szektához tartozó ember védelmezi itt a katolikus vallást.
"Micsoda az igazság?"
A gonosz mai napig benne él a világban, közöttünk jár. Hittérítések voltak, de hogy a keresztények üldözzenek bárkit is? NEm hinném. Pont fordítva! Neró császár is azért gyújtotta fel Rómát, hogy azt rákenje a keresztényekre, mert úgy gondolták, hogy a keresztények erősebbek a rómaiaknál. Az akkori császárok féltették hatalmukat, azt a hatalmat, amit az Istentől kaptak.
Én nem szoktam elmondani az embereknek úton-útfélen, hogy milyen vallású vagyok. Nem szégyenlem, de csak akkor beszélek róla, ha kérdeznek, ha szóba kerül a hit, a túlvilági élet stb. Akkor elmondom a véleményemet, a hitemet. Valaki lehet bigott katolikus, keresztény, járhat templomba, ha tetteiben nem nyilvánul meg a szeretet.
Igaz, koldusoknak azóta nem adok pénzt, mióta megláttam, hogy piát vett rajta. De adok ételt, amit a legtöbben megköszönnek. (Volt olyan is, aki hozzám vágta a zsömléket és a párizsit. De nem erőszak a disznótor)
egy katolikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!