Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van különbség a 2003-es...

Miért van különbség a 2003-es 2017-es Újvilág fordítások között? 😇😇😇

Figyelt kérdés

Isten azt mondja magáról hogy nem változik meg ezért az ő beszéde sem változhat meg...

4Móz 23:19 Nem ember az Isten, hogy hazudjék és nem embernek fia, hogy megváltozzék. Mond-e ő valamit, hogy meg ne tenné? Ígér-e valamit, hogy azt ne teljesítené?

1Sám 15:29 Izraelnek erőssége pedig nem hazudik, és semmit meg nem bán, mert nem ember ő, hogy valamit megbánjon.

Mal 3:6 Mert én, az Úr, meg nem változom, ti pedig, Jákóbnak fiai, nem emésztettek meg!

Zsolt 33:11 Az Úr tanácsa megáll mindörökké, szívének gondolatai nemzedékről-nemzedékre

Jak 1:17 Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.

Ezek szerint mégsem tökéletes az Újvilág fordítás???

2024. máj. 22. 07:44
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
17%

Egyértelműleg egy hiteltelen hamis iromány az újvilág forditás,elég a bibliát és az újvilágot egymás mellé tenni.

Filippi 2:6

Új világ:

"aki, noha Isten formájában létezett, nem foglalkozott az elbitorlás gondolatával, tudniillik azzal, hogy Istennel egyenlő legyen."

Ógörögből szótárazott:

"aki -ban/-ben alak Isten birtokolván/létezvén nem zsákmányként tartotta a/az levést egyenlõen Istennel"

1.Korintus 10:9

Új világ:

"Se Jehovát ne tegyük próbára, mint ahogy egyesek azok közül próbára tették, csak hogy elvesszenek a kígyók által."

Ógörög:

"se pedig kísértsük a/az Krisztust amint néhányak õ (közülük) megkísértették és által a/az kígyók elvesztek"

Róma 9:5

Újvilág:

"övéik az ősatyák, és tőlük származott a Krisztus a test szerint. Isten, aki felette van mindeneknek, áldott legyen örökké! Ámen."

Ógörög:

"akiké a/az atyák és -ból/-bõl akik a/az Krisztus a/az szerint hústest a/az aki van fölött mindenek Isten áldott -ba/-be a/az mindörökkön örökké ámen"

A görög ragozással könnyen össze lehet rakni a mondatokat.

2024. máj. 23. 16:22
 22/35 A kérdező kommentje:
Ha titkolják a fordítók neveit akkor ez hasonló szervezet lehet mint a szcientológia ott is van elég titok amit az egyszerű betévedt új tagnak nem ezzel kezdik a bemutatkozást pl:tudod sokan kritizálnak bennünket én itt vagyok pár éve de azóta rájöttem hogy a vezetőség simlis nem minden úgy történik ahogy Isten az Igébe útmutatást ad és nem azt tanítják amit Isten mond
2024. máj. 23. 17:07
 23/35 anonim ***** válasza:

"ez hasonló szervezet lehet mint a szcientológia"

Csak a képzeletedben.

Az meg nem számít.

2024. máj. 23. 17:40
 24/35 A kérdező kommentje:
Az összes maszlag amit ide irkáltok a ti képzeletettekben létezik úgyhogy nekem még ezért nem számít.
2024. máj. 23. 18:18
 25/35 anonim ***** válasza:
9%

------------Csak a képzeletedben.--Az meg nem számít.----------

Mint ahogy az sem amit ide röffentettél! :-)

2024. máj. 23. 19:12
 26/35 anonim ***** válasza:
61%

Csak pár válaszból kiragadva:

Sosem fogjuk megtudni kik fordították viszont azok - akikről nem tudjuk kik - nem beszélik a nyelvet, csak egy - azt sem tudjuk,hogy ki - de azt igen, hogy kibukott....

Hááát....

2024. máj. 23. 19:37
 27/35 anonim ***** válasza:
27%
Utolsó, fentebb be van linkelve, illetve idéztük is: 30 évvel az első fordítás után a szervezet listázta a fordítókat, csak azt nem tudni, hogy teljes-e a lista. Azok között, akiket listáztak, senkinek nincs ilyen irányú végzettsége vagy releváns tapasztalata. Ha veszed a fáradságot és elolvasod a Wikipédia szócikket, láthatod. Kellemes olvasást!
2024. máj. 23. 19:58
 28/35 anonim ***** válasza:
22%
27-es itt szokott megállni a tudás. Most mind elkullog szépen. Ők minden baromságot megesznek,a sok jóslást,a hamis tanokat,stb,és foggal körömmel ragaszkodnak hozzá. Épeszű érvekkel nem tudod meggyőzni őket,ők nem épp észel vizsgálják,csak hamm,és már meg is kajolták.
2024. máj. 23. 21:02
 29/35 anonim ***** válasza:
22%

Tudom milyenek, de hátha. Mindig nagy mellénnyel vannak, hogy ilyen meg olyan tőlük független lexikon is azt írja. Hát ez is egy tőlük független lexikon.

Egyik mamám is benne van, néha spontán elkezdi szidni a katolikusokat (mer a pápa, mer a Szentháromság, mer a zaklatási ügyek - mintha náluk nem lenne éppen annyi). Most sokat segítenek a gyülis társai, de az elmúlt 10 évben, amíg még élt a papám, sehol nem voltak (papám eléggé nem kedvelte őket, nagyon beteg is volt már, mamám most nyögi az ápolása okozta bajokat, plusz ő se volt soha teljesen egészséges), pedig akkor még jobban kellett volna a tényleges segítség, nem a lózungok. Akkor csak nyomasztották, hogy miért nem tud többet menni, meg jobban részt venni. Múltkor elvitték a mamám egy ünnepségre, pont én is akkor mentem el tőle, mikor ők jöttek, a köszönésem sem fogadták. Egy ottani barátnéja ahányszor átjött, mindig kiszolgáltatta magát (a tányért nem vitte volna ki a konyhába), finnyázta az ételt, pedig tudta jól, milyen erőfeszítésbe került a mamámnak, persze sose viszonozta a meghívást. Én nemigen láttam azt a nagy testvéri szeretetet, amit annyira hirdetnek.

2024. máj. 23. 21:35
 30/35 A kérdező kommentje:

A Galáciiai gyülekezetben ugyanaz a gyökér probléma volt mint most a mai tanúknál de ugyanez felismerhető Akhábnál és Salomonnál is.

Gal 3:1 Óh balgatag galáciabeliek, kicsoda igézett meg titeket, hogy ne engedelmeskedjetek az igazságnak, kiknek szemei előtt a Jézus Krisztus úgy íratott le, [mintha] ti köztetek feszíttetett [volna] meg?

Lényege hogy az igazságnak ellenállnak és a hamisságra hallgatnak a kulcsszó az igézés ami a varázslással és a boszorkánysággal függ össze ezért nem hallgatnak másra

csak amit tanítanak nekik,amit kontroll alatt tartanak ezért nem szabad más keresztény forrásokhoz nyúlniuk ezt olvasniuk.A szellemi erősség ami ezt okozza a Jézabel szelleme.

2024. máj. 24. 06:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!