Itt aGyik-en és úgy általában miért nem szeretik a Jehova Tanuit? Még a hit gyülekezete tagjai akit itt nem szeretnek. Mi az oka ennek?
26-os szerint a jehovista szervezet kapcsolatos kritikus kérdéseket egyetlen emberke irja ki?
No comment! Most ilyen emberrel le sem lehet állni vitázni.
Valami fura tényleg van a szervezet tagjaival, a szekta szellem sajátossága szerintem.
"A vérrel kapcsolatos ellenszenvet pedig továbbra is felhozzák érvként, pedig az orvos társadalom szerte a világon pozítivan nyilatkozik erről."
Ez a válasz egy elég rafinált módon a szőnyeg alá seprése az általam felhozott húsb
Sajnos, bokszzsáknak használják sokan itt a gyakorin a Jehova Tanúit. Valóban vannak furcsa tanításaik, a Bibliafordításuk pedig katasztófális, de minden egyháznak megvannak a furcsaságaik.
Én sokszor vitatkoztam velük, semmilyen bántást vagy személyeskedést nem tapasztaltam. Beidézték a Bibliájuk adott részét, vagy az Örtorony aktuális cikkét, oszt' jónapot.
Igen, vannak tanításaik, amik nem egyeznek a Biblia tanításaival. És akkor mi van? A katolikusok Mária örök szűzességéről való dogmája vagy a mennybevétele talán benne van a Bibliában? Naugye.
Bocsi, hamarabb elküldtem.
Szóval ez a válasz, egy elég rafinált módon a szőnyeg alá seprése egy húsbavágó problémának.
Én ugyanis azt hoztam fel, hogy mi van akkor, ha egy Tanú gyerek olyan állapotba kerül, hogy véráttömlesztésre van szüksége?
Tipikus Tanú válasz: meg lehet oldani a helyzetet vér nélkül is, műtéttel.
Én azonban tovább fűzöm a kérdést: mi van akkor, ha nem lehet megoldani, mert abban a kórházban csak a véráttömlesztés áll rendelkezésre?
Na, ez az a pont, ahol a Tanú elkezd terelni, vagy ignorálja a beszélgetést.
Hiszen ha azt mondja, hogy akkor sem engedi a gyereknek a véráttömlesztést, akkor beismeri, hogy hagyná meghalni.
De ha azt mondja, hogy engedi, akkor a saját hitét tagadja meg.
Szóval megy terelés (majd figyeljétek meg, milyen választ fog adni erre, ha egyáltalán reagál).
Ez az a pont, ahol azt mondom, hogy elbortaszt a Tanúk viselkedése.
Akiben van szeretet, az hallgat az orvosra. Még ha kétséges is a műtét, akkor is, mert műtét nélkül a biztos halál vár a gyerekre.
Szóval nem, egyáltalán nem bírom a Jehova tanúit, számomra elfogadhatatlan ez a hozzáállás. Sőt, tulandonképpen istenkáromlónak is látom őket, hiszen Isten (ha létezik egyáltalán) nem hinném, hogy a vallási buzgalmat abban várná el, hogy a saját gyereke életét feláldozza.
tgt!
Alapvető hiba a példádban: a katolikus egyház sosem tanította azt, hogy a hitének egyetlen alapja a Biblia. Azt tanítja, hogy a katolikus hit alapja a Biblia és a hagyomány.
Ezzel ellentétben JT, hasonlóan a protestáns egyházakhoz, azt vallja, hogy hitének egyetlen alapja a Biblia.
Tehát míg a katolikusoknak nem kell minden hittételüket a Bibliából levezetni, addig a JT-nek igen.
Valójában ugyanaz, a "konkurens szektákhoz tartozó", 2-3 gyűlöletkeltő troll gyártja ezen gyűlölködő kérdések százait, ezreit. Hazugságokat terjesztenek, rágalmaznak, gyűlöletet keltenek, káros szektának titulálják azt az az élő szervezetet, amelyik egyedülálló minőségben követi Krisztust, s egyedül teljesíti Isten Fiának az utasításait.
Kiváló táptalaj ez az oldal a számukra, hisz itt a gyűlölködéshez nem kell felvállalni az arcukat. Szemtől-szemben pedig nyuszik. Képmutatás felsőfokon. Máris indulhatnak a tükör elé, ahol a valóságban is szembeköphetik saját magukat, hisz jelképesen hosszú ideje ezt teszik.
Persze, ebben semmi furcsa nincs, ennek így kell lennie, hisz Jézus előre jelezte, hogy az Ő igaz követőit gyűlölni fogja Sátán összes szolgája. Szóról szóra, betűről betűre teljesül minden, amit Jézus megjövendölt, Sátán csicskái valóban itt vannak, s teszik a dolgukat.
Nem sokáig már, hisz istenükkel együtt hamarosan az örök megsemmisülés lesz a részük, miközben Isten valódi népe egy hatalmas édenkertté alakítja a Földet.
"egyedülálló minőségben követi Krisztust,"
Ebben igazat irtál!
"Valójában ugyanaz, a "konkurens szektákhoz tartozó", 2-3 gyűlöletkeltő troll gyártja ezen gyűlölködő kérdések százait, ezreit."
Elnézést,de nagyon beteg a felfogásod. Aki nem ért veletek egyet az már:
Hazugságokat terjesztenek, rágalmaznak, gyűlöletet keltenek, káros szektának titulálják.
Bgott a felfogásod. Mindenféle kétely nélkül bekajálod te is azt amit neked a szekta mond. Sajnállak nagyon hogy rabja vagy ennek a szervezetnek. A keresztények persze hogy nem szeretik ezt a szervezetet ez teljesen normális. Jézus nem szerette úgyanigy a farizeusokat. Azt javaslom,dobd ki a szemétbe de széttépve,az őrtorony folyóiratokat,és a hamis jehovista bibliát. Vásárolj egy rendes bibliát és abból tanulj. Ha nem igy teszel ahogy irja a biblia nem vagy keresztény.
--hisz itt a gyűlölködéshez nem kell felvállalni az arcukat.--
A kritika megfogalmazáshoz nem kell felvállalni,ugyanugy ahogy ti sem vállaljátok fel,ezzel mit akartál mondani?
Egyébként tévedtél mert én pl,nem tartozom "konkurens" egyházhoz ahogy te fogalmaztál. De ez is beteges amit irtál,még konkurens,mi ez vállalkozás? Mondjuk a jehova tanui nem egyház hanem lapkiadó vállalat. OK.
---Isten Fiának az utasításait.---
Isten fiának nincsenek utasitásai,ő nem padagógus,se nem nevelő tiszt.
---Szemtől-szemben pedig nyuszik.---
Ez értelmezhetetlen. Eddig akikkel megvitattunk pár bibliai témát ők léptek le úgy mint Petőfi a ködbe úgy eltűntek,a gyávaságról ennyit.
---Jézus előre jelezte, hogy az Ő igaz követőit gyűlölni fogja Sátán összes szolgája.---
El kell szomoritsalak,ti nem Jézus követői vagytok,mivel meg is tagadjátok és valamilyen angyalkákat imádtok. Erről ennyit. Tehát aki itt kritikus kérdést ir ki,az mind a Sátán szolgája? Ügyes vagy! Járj még agymosásra a királyság terembe látom jót tesz neked.
Azt kivánom Isten könyörüljön rajtad!
---Sátán csicskái valóban itt vannak, s teszik a dolgukat.---
Ez egy igazi keresztény megnyilvánulásod volt.
Figyi! Inkább ne szólalj meg mert ezt itt sokan olvassák,és csak negativan reklámozod a szektád.
Pont te mondod hogy névtelenül irkálnak ide,és pont te is ezt teszed mert a gyülekezetben a fönökeid ki is tiltanának a szervezetből ha megtudnák,hogy itt olálkodsz a gyakorin.
"miközben Isten valódi népe egy hatalmas édenkertté alakítja a Földet."
Ebben igazad van,ti a földön fogtok maradni,kimaradtok az elragadtatásból,és sajnos a földdel együtt és a feltámadt Russel papával együtt mentek a "levesbe" de még a kegyelem órái tartanak addig megmenekülhetsz! Tedd azt amig nem késő! Térj meg a jehovista hamis tanitásokból,és Jézust kövesd! A te érdeked! Tudom amit irtál nem te irtad hanem a benned lakozó rossz szellemiség amit kaptál a szervezettől. Ezért nem haragszom rád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!