Miért derül ki manapság egyre több gyermek bántalmazás vagy molesztálás (pedofilia) a jehova tanui szervezetnél? Állitólag a szervezet fönöksége bűnpártoló mert mindig megprobálja a történteket eltusolni.
31
Hát nem random blogokról dokumentálódok, bármilyen egyházról is van szó. Ugyanis ez nem hivatalos dokumentum, akárki írhatja és bármit beleírhat. Sőt, soha nem is objektív.
---Jó hogy nem 1970-ből másolsz be cikkeket---
Ja bocs nem tudtam,hogy az már elévült és nem számit. Mikortól számit kérlek homályosits fel.
--- rosszindulatú kiközösítettek által üzemeltetett blogok ---
Aki tőletek lelép az már rossz,vagyis ti kiközösititek? Na ez érdekes egy álláspont egy álitólagos keresztény gyüléstől. Aki pl, a hit gyülekezetéből lép le az is kiközösitettt,azt ti amúgy befogadjátok?
Tehát aki megvilágosodik és gondolkodni próbál nálatok,és lelép,az már rossz? Pfúúú,tiszta szégyenek vagytok! Ezeket a beteg belső törvényeket kik álmosják meg? Amcsiban az őrtornyosok? Térj már észhez ember mielött ilyen marhaságokat irssz ki ide,csak kiröhögteted magd,és a szektád rossz hirnevét kelted.
---Láttam még olyanokat akik gyűlölték a tanúkat és le akarták járatni őket,---
Látom te még mindig nem kapisgálod. Lehet te ebbe a beteg szektába fogsz beleöregedni. Ti se a többi egyház tagjait nem szeretitek hanem az általuk tanitott dogmákat. Szerintem akik benneteket birálnak közel nem a tagokat gyülölik. Ti ott elveszett emberek vagytok akik félre vannak vezetve. De sok hamis tanitást terjesztő ilyen és hasonló szekta lesz,ezt a biblia irja is. Még ha mindent el is követ a jehovista szervezet hogy ne informálodjon csak az ő irományaikból. Azt nem értem én is hogy szived joga hogy te fanatizálódtál a jehovista szervezet által. Lelked rajta,vannak akik elvesznek,arra vannak itélve,ez is le van irva. De attól még nem kell itt erölködni hogy igy meg úgy milyen tutti ez a szekta,mert nem az. Nálam ott elhasalt ez a szervezet amikor megnéztem ki volt ennek az alapitója,egy szabadkőműves fószer. Ő megjósolta vagy 10szer hogy Jézus majd visszatér persze be nem teljesedett lett a prófécia,tehát tévedett,vagyis hamis próféta a pubikám. Na most aki az internet világában,ahol az orra előtt az infó,és még mindig ebbe a pövegödör szektába jár,az lehet hogy maradjon is ott,jó helyen van ott. Brurtálisan csökken a taglépszám,hál istennek amióta az internet kinyitott az infórmáció világát. De legalább ne kíntornáznának azzal hogy erölködnek ezzel a rossz szektával. Tehát te lehet ennek a tagja is fogsz maradni mert te erre vagy itélve. Na lehet valami gyönge maszlagot válaszolni erre.
33
Nem, nem elévült csak épp nem felel meg annak a kijelentésnek hogy “mostanában”. Ugyanis 2024-ben vagyunk. (Lehet te nem, de nálam ezt írja a naptárban.)
Nem, nem mindenki gyűlölködik aki kilép. Van olyan unokatestvérem is, aki már nem tanú, ki van közösítve, de mai napig nem hallottam soha senkitől, hogy bármi rosszat mondana a tanúkra. Sőt, az édesanyját elviszi a kongresszusra, Emlékünnepre, összejövetelekre, stb.
Sőt, van olyan régi ismerősöm is, aki bár nincs kiközösítve, 18 éve nem jár a gyülekezetbe és nem él az alapelveinek szerint, de nem is hangol másokat a tanúk ellen és nincs céljában lejáratni őket.
De van olyan ismerősöm is, aki amióta kiközösítették, napi szinten próbálja lejáratni a tanúkat (azelőtt buzgó kisegítőszolga volt, de amikor kitudódott hogy megcsalta a feleségét és ezért kiközösítették, hirtelen a legnagyobb ellenségei lettek)
35
Jézust és a tanítványait, sőt, egyetlen keresztényt sem csípett a többi vallás. Remélem ezt is figyelembe vetted. És bizony, akár csak ők, a tanúk is néztek és néznek szembe üldözéssel, de ez így van rendjén.
35
Kedves Kérdező.
"Úgy kivágta őket onnan mert kereskedést folytattak a templomban,hogy az orrukon csúsztak ki."
Jehova Tanúi nem folytatnak kereskedést Isten imádatának helyén.
Ugyanakkor Jézus egyetlen embert sem bántott tettlegesen, még az ellenségeit sem, sőt a halála mindenkire érvényes egy pontig.
Jézus pedig azt mondta, hogy az igazságért fognak gyűlölni, nem a hazugságért. Nagyon kevesen vannak akik igazságban járnak, ennél fogva a tömegek járnak rossz úton. S azért gyűlölnek, mert nem tetszik nekik az, hogy kiderül a Tanításukról, hogy sok nem Bibliai tanítást kevertek más vallásokból a vallásukba.
Ahogy a Farizeusok is sok olyan dolgokat kevertek bele Isten imádatába, amik emberek parancsolata, és nem Isten írott szaván alapul.
Hamis tanítást pedig a Tanúk nem terjesztenek, ezt a kereszténység hitehagyásakor kezdtek el hazugságokat tanítani, és belekeverték a görög hellenisztikus tanításokat az Istennek járó tiszta imádatba, és tanításba.
Ezt pedig maga a Catolikus enciklopédia is elismeri.
"Van olyan unokatestvérem is, aki már nem tanú, ki van közösítve"
Kilépett vagy kiközösítették? Mert előszeretettel használjátok azokra is a kiközösített, hitehagyott és hasonló degradáló jelzőket azokra is, akik más felekezethez csatlakoznak.
39
Kilépett, református lett, reformátusként neveli a gyerekeit is. És ezek után kiközösítették.
Nem használunk semmit csak úgy “előszeretettel”. Aki kiközösített, azt a vének testülete a fiókhivatal jóváhagyásával törölte a tanúk közül, többé nem az egyház tagja. Ezt jelenti ez a szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!