Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért derül ki manapság egyre...

Miért derül ki manapság egyre több gyermek bántalmazás vagy molesztálás (pedofilia) a jehova tanui szervezetnél? Állitólag a szervezet fönöksége bűnpártoló mert mindig megprobálja a történteket eltusolni.

Figyelt kérdés
máj. 5. 21:14
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
49%
29-es ez elég gyöngére sikeredett. Más egyházakkal is ilyen elnéző vagy? Vagy csak a sajátodat próbálod ilyen szánalmas módon mentegetni? Bölcsebb maradtál volna ha nem irkálsz ilyen gyönge érveket.
máj. 7. 09:57
 32/67 anonim ***** válasza:
15%

31

Hát nem random blogokról dokumentálódok, bármilyen egyházról is van szó. Ugyanis ez nem hivatalos dokumentum, akárki írhatja és bármit beleírhat. Sőt, soha nem is objektív.

máj. 7. 10:07
 33/67 anonim ***** válasza:
79%

---Jó hogy nem 1970-ből másolsz be cikkeket---

Ja bocs nem tudtam,hogy az már elévült és nem számit. Mikortól számit kérlek homályosits fel.

--- rosszindulatú kiközösítettek által üzemeltetett blogok ---

Aki tőletek lelép az már rossz,vagyis ti kiközösititek? Na ez érdekes egy álláspont egy álitólagos keresztény gyüléstől. Aki pl, a hit gyülekezetéből lép le az is kiközösitettt,azt ti amúgy befogadjátok?

Tehát aki megvilágosodik és gondolkodni próbál nálatok,és lelép,az már rossz? Pfúúú,tiszta szégyenek vagytok! Ezeket a beteg belső törvényeket kik álmosják meg? Amcsiban az őrtornyosok? Térj már észhez ember mielött ilyen marhaságokat irssz ki ide,csak kiröhögteted magd,és a szektád rossz hirnevét kelted.

---Láttam még olyanokat akik gyűlölték a tanúkat és le akarták járatni őket,---

Látom te még mindig nem kapisgálod. Lehet te ebbe a beteg szektába fogsz beleöregedni. Ti se a többi egyház tagjait nem szeretitek hanem az általuk tanitott dogmákat. Szerintem akik benneteket birálnak közel nem a tagokat gyülölik. Ti ott elveszett emberek vagytok akik félre vannak vezetve. De sok hamis tanitást terjesztő ilyen és hasonló szekta lesz,ezt a biblia irja is. Még ha mindent el is követ a jehovista szervezet hogy ne informálodjon csak az ő irományaikból. Azt nem értem én is hogy szived joga hogy te fanatizálódtál a jehovista szervezet által. Lelked rajta,vannak akik elvesznek,arra vannak itélve,ez is le van irva. De attól még nem kell itt erölködni hogy igy meg úgy milyen tutti ez a szekta,mert nem az. Nálam ott elhasalt ez a szervezet amikor megnéztem ki volt ennek az alapitója,egy szabadkőműves fószer. Ő megjósolta vagy 10szer hogy Jézus majd visszatér persze be nem teljesedett lett a prófécia,tehát tévedett,vagyis hamis próféta a pubikám. Na most aki az internet világában,ahol az orra előtt az infó,és még mindig ebbe a pövegödör szektába jár,az lehet hogy maradjon is ott,jó helyen van ott. Brurtálisan csökken a taglépszám,hál istennek amióta az internet kinyitott az infórmáció világát. De legalább ne kíntornáznának azzal hogy erölködnek ezzel a rossz szektával. Tehát te lehet ennek a tagja is fogsz maradni mert te erre vagy itélve. Na lehet valami gyönge maszlagot válaszolni erre.

máj. 7. 10:13
 34/67 anonim ***** válasza:
59%
32-es tudod aki ragaszkodik a sötétséghez az benne is fog maradni. Lelked rajta.
máj. 7. 10:14
 35/67 A kérdező kommentje:
Érdekesek nekem ezek az Isten Tanuinak magukat tituláló csoport tagjai. Irom is hogy miért. Jézus az irástudokkal mit csinált a Templomban? Úgy kivágta őket onnan mert kereskedést folytattak a templomban,hogy az orrukon csúsztak ki. Teljesen normális hogy egy hamis tanitásokat terjesztő és minden hájjal megkent szervezetet az igaz keresztények nem simogatnak. Sőt! Nem is kell őket simogatni,rengeteg embert téritattek el rossz utra,de mint tudjuk a rossz oldal márcsak ilyen. Tehát ez természetes hogy kimondottan utálják sőt gyülölik a hazugságot az igaz keresztények. Aki ebbe a szervezetbe belépett az számoljon ezzel,hogy az igazi keresztények nem fogják őket éppen szeretni a sok sok hazugság végett.
máj. 7. 12:27
 36/67 anonim ***** válasza:
7%
Kérdező ez így igaz! Nem is értem mit várnak el? Hogy szeressék a szervezetet a sok hamis tanitás miatt? Vagy azért mert Isten fiát egy mihaszna angyalhoz hasonlitgatják. Tiszta sor értem a reakciókat.
máj. 7. 12:31
 37/67 anonim ***** válasza:
40%

33

Nem, nem elévült csak épp nem felel meg annak a kijelentésnek hogy “mostanában”. Ugyanis 2024-ben vagyunk. (Lehet te nem, de nálam ezt írja a naptárban.)

Nem, nem mindenki gyűlölködik aki kilép. Van olyan unokatestvérem is, aki már nem tanú, ki van közösítve, de mai napig nem hallottam soha senkitől, hogy bármi rosszat mondana a tanúkra. Sőt, az édesanyját elviszi a kongresszusra, Emlékünnepre, összejövetelekre, stb.

Sőt, van olyan régi ismerősöm is, aki bár nincs kiközösítve, 18 éve nem jár a gyülekezetbe és nem él az alapelveinek szerint, de nem is hangol másokat a tanúk ellen és nincs céljában lejáratni őket.

De van olyan ismerősöm is, aki amióta kiközösítették, napi szinten próbálja lejáratni a tanúkat (azelőtt buzgó kisegítőszolga volt, de amikor kitudódott hogy megcsalta a feleségét és ezért kiközösítették, hirtelen a legnagyobb ellenségei lettek)

35

Jézust és a tanítványait, sőt, egyetlen keresztényt sem csípett a többi vallás. Remélem ezt is figyelembe vetted. És bizony, akár csak ők, a tanúk is néztek és néznek szembe üldözéssel, de ez így van rendjén.

máj. 7. 21:17
 38/67 anonim ***** válasza:
50%

35

Kedves Kérdező.

"Úgy kivágta őket onnan mert kereskedést folytattak a templomban,hogy az orrukon csúsztak ki."

Jehova Tanúi nem folytatnak kereskedést Isten imádatának helyén.

Ugyanakkor Jézus egyetlen embert sem bántott tettlegesen, még az ellenségeit sem, sőt a halála mindenkire érvényes egy pontig.

Jézus pedig azt mondta, hogy az igazságért fognak gyűlölni, nem a hazugságért. Nagyon kevesen vannak akik igazságban járnak, ennél fogva a tömegek járnak rossz úton. S azért gyűlölnek, mert nem tetszik nekik az, hogy kiderül a Tanításukról, hogy sok nem Bibliai tanítást kevertek más vallásokból a vallásukba.

Ahogy a Farizeusok is sok olyan dolgokat kevertek bele Isten imádatába, amik emberek parancsolata, és nem Isten írott szaván alapul.

Hamis tanítást pedig a Tanúk nem terjesztenek, ezt a kereszténység hitehagyásakor kezdtek el hazugságokat tanítani, és belekeverték a görög hellenisztikus tanításokat az Istennek járó tiszta imádatba, és tanításba.

Ezt pedig maga a Catolikus enciklopédia is elismeri.

máj. 7. 21:28
 39/67 anonim ***** válasza:

"Van olyan unokatestvérem is, aki már nem tanú, ki van közösítve"

Kilépett vagy kiközösítették? Mert előszeretettel használjátok azokra is a kiközösített, hitehagyott és hasonló degradáló jelzőket azokra is, akik más felekezethez csatlakoznak.

máj. 7. 22:07
 40/67 anonim ***** válasza:
50%

39

Kilépett, református lett, reformátusként neveli a gyerekeit is. És ezek után kiközösítették.

Nem használunk semmit csak úgy “előszeretettel”. Aki kiközösített, azt a vének testülete a fiókhivatal jóváhagyásával törölte a tanúk közül, többé nem az egyház tagja. Ezt jelenti ez a szó.

máj. 7. 22:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!