Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a bizonyítékok hogy Isten...

Mi a bizonyítékok hogy Isten a szeretet, vagy, hogy gonosz?

Figyelt kérdés
ápr. 26. 11:38
1 2 3
 11/28 Darkmoon80 ***** válasza:
41%
Kérdező! Tehát nincs válaszod... Akkor a kijelentésed alaptalan.
ápr. 27. 14:04
 12/28 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
0%

ma 14:03

A kérdés azt sugallja, hogy létezik, ergo felesleges ezt a kört lefutni. Mintha azt kérdeznéd, hogy "tej- vagy étcsokit egyek?", én meg azt válaszolnám, hogy "egyiket se." Troll.

ápr. 27. 16:10
 13/28 Darkmoon80 ***** válasza:
30%

"A kérdés azt sugallja, hogy létezik..."

OK, tehát akkor a kérdés szerinted is helytelen!

"Állító kérdés

Mit tettél?

Olyan kérdést tettél fel, amiben egyben tényszerűnek és/vagy elfogadottnak állítottál be olyan dolgokat is, amik vagy nem bizonyítottak vagy amikben korábban nem volt megegyezés a vitafelek között."

[link]

(Megj.: A tej és étcsoki létezését senki sem vitatja, a megevésük egészséges voltát viszont nyilván lehet vitatni.)

Szóval ki is a troll?

ápr. 27. 17:21
 14/28 A kérdező kommentje:

A tej nem létezik!

Az egy cukros fehér víz.

ápr. 27. 17:36
 15/28 Darkmoon80 ***** válasza:
41%

Jó ostobának lenni? Ne égesd magad!

Ha csak ennyire együgyű kifogásokra telik, akkor ovisokkal próbálkozz...

ápr. 27. 17:39
 16/28 A kérdező kommentje:
Én nem szoktam égetni magam, az önbántalmazás.
ápr. 27. 17:43
 17/28 Darkmoon80 ***** válasza:
41%

Akkor miért írsz ilyen kommenteket???

"A tej nem létezik! Az egy cukros fehér víz."

ápr. 27. 17:48
 18/28 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
17%

ma 17:21

Nem, csak te szándékosan kötekedni akarsz, ezért vagy troll. A kérdező nem állítja, hogy létezik, a kérdezőnek ez egy alapvetése.

Ilyenkor nem az a helyes válasz, hogy kötekedni kezdek, hanem válaszolok. Nem, hogy haszontalan, de még udvariatlan is a válaszod, ráadásul sérti a lelkiismereti szabadságát. Az udvarias ember ilyenkor megtartja magának a véleményét. Én még csak nem is vagyok keresztény, mégis képes voltam rá.

ápr. 27. 19:51
 19/28 Darkmoon80 ***** válasza:
50%

Tisztázzunk valamit.

Nem kötekedek, hanem felhívom a figyelmet LÉTEZŐ problémákra.

Ha az objektív kritika sért téged, az nem az én hibám.

Három lehetőséget tudok a figyelmedbe ajánlani:

1, Olyan tartalmat kell közreadni, ami nem ad lehetőséget valós és indokolt kritikára

(a nem helyénvaló kritika könnyen cáfolható)

2, Viseld el, ha rámutatnak a hibákra és tanulj belőlük

(és nem árt ha van annyi önkritikád (és önbecsülésed), hogy a kritikát elfogadd és elismerd az igazát...)

3, Ne nyilváníts úgy véleményt, hogy nem vagy felkészülve annak szükség szerint a megindoklására

Látod, az #5-ös hozzászólásomban megfogalmazott kritikára sem ÉRDEMI ellenvélemény sem a feltett kérdésekre válasz nem született, csak gyerekes nyafogás...

A lelkiismereti szabadság pedig mindenkit megillet de a szólásszabadsággal egyetemben. Szabad vagy abban, hogy bármiben hihetsz de ha nyilvánosság elé állsz a véleményeddel ne sértődj meg azon, ha mások véleményt mondanak róla.

"udvariatlan is a válaszod"

Valóban?

Mi az udvariatlan az 5-ös, a 8-as vagy akár a 13-as hozzászólásomban?

(jóllehet a legutóbbi azután született, hogy valaki trollnak nevezett)

Azon pedig ne csodálkozz, ha egy totál ostoba és gyerekes hozzászólásra (#14) a neki megfelelő módon reagálok.

ápr. 27. 22:04
 20/28 anonim ***** válasza:
27%

Darkmoon, nem olvastad el figyelmesen a kérdést, pedig 1-2 hozzászólás is utalt már rá. A Kérdező nem kíváncsi Isten létezésének vagy nem létezésének a bizonyítására. Tényként fogadja el a létét és azokhoz szól a kérdése, akik szintén tényként fogadják el Isten létét - ezen a körön belül tud érdemben folyni a beszélgetés, hogy vajon Isten jó-e, avagy sem.

Értjük mi a te bizonyítási kényszeredet , nagyjából mindannyian olvastuk már a gondolataidat , de inkább olyan kérdésnél fejtegesd, ami erre irányul.

Van olyan is bőven.

ápr. 28. 14:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!