Miben hazudik az Axióma keresztény youtube csatorna? Miért hazudna?
Nem erre jutottunk.
Valójában nem mondanak igazat, de ugyanazért nehéz rájuk értelmezni a hazugságot, amiért a gyermekmesékre se azt mondjuk, hogy hazudnak.
Nem tudom a másik 2 pipás válaszoló miért kommentelt úgy, mintha abból az egyik én lennék...........
Na szóval visszatérve a fizikai világban létező istenségekre, mert látom még mindin nem engedtétek el a dolgot, joggal merülhet fel a kérdés mindenkiben:
Mit csináltak ezek az istenségek, vagy pontosabban hogyan éltek az ősrobbanás előtt?
Talán ott kuporogtak a tűhegynél is apróbb szingularitásban?
Ha nem lett volna ősrobbanás, hanem az univerzum mindig is a mostanihoz hasonló formában létezett volna, akkor még csak-csak megjárja, de így......
A másik, hogy ezek az istenségek mi a bánatot fognak csinálni az entrópiát(univerzum hőhalála) követően?
Örökké tehetetlenül lebegni fognak, mert mivel hogy az istenek halhatatlanok. Ami ettől kevesebb az már nem is isten. Sőt még az sem kizárt, hogy az entrópiát követően abszolút nulla fok lesz. Azt most nem akarom részletezni részecske szinten milyen következményei vannak az abszolút nulla fognak. Hát biztosan nagyon jó lesz majd nekik..........
Ha létezik valamilyen istenség annak egész biztosan a fizikai világ felett kell, hogy álljon.
Több a fizikai világon kívül létező istenségekről, akik esetleg össze dolgozhattak, meg csak annyit, hogy nem értem mit kellene azon összedolgozni, hogy az ősrobbanás megtörténjen?
"Végső soron egy istenre akarod kihegyezni a dolgot mivel az a te hitedet erősítené."
Végső soron a logika egy istenre hegyezi ki a dolgot.
"Nem egészen. Ha Istennek 50% esélyt adnék akkor az azt jelentené, hogy a maradék 50% esély kerülne a sok más istenképre és az istenek nélküli magyarázatokra is."
Mivel csak 2 valamire való és komolyan vehető elképzlés létezik: teremtés vagy spontán, ezért az 50%.
"hogyan éltek az ősrobbanás előtt?"
Egy istennek nem kötelező végtelennek lennie, semmilyen szempontból. Például a görög istenek is születtek.
Ahogy te sem magyarázod meg a végtelen istened születését, úgy ők sem magyarázzák meg, hogy mi volt előtte.
"ezek az istenségek mi a bánatot fognak csinálni az entrópiát(univerzum hőhalála) követően?"
A világunkban már volt legalább 5 hőhalál, szóval túlélhetik.
Dávid Gyula leírt egy olyan világot, ami 3 ezred fokon kezd működni (és alatta). Abszolút nulla fok sosem lesz.
"nem értem mit kellene azon összedolgozni, hogy az ősrobbanás megtörténjen?"
Ez ugye nem érv akar lenni?
"50%."
Nem értesz a valószínűségszámításhoz, ezért mondod ezt. Nézz utána.
(Az már csak érdekesség, hogy ahogy leírtad, ez 50 ezreléket jelent.)
"Mivel csak 2 valamire való és komolyan vehető elképzlés létezik: teremtés vagy spontán, ezért az 50%."
Ha a kivégzésedről kockadobással döntenének és feltennék neked a kérdést:
Választhatsz:
kivégeznek ha HATOST dobsz és életben hagynak ha nem hatost
VAGY
életben hagynak ha hatost dobsz és kivégeznek ha nem hatost.
A te elgondolásod szerint mivel vagy hatost dobsz vagy nem, és csupán ez a két lehetőség van és szerinted a kettőnek 50-50% esélye van, akár választhatnád a második verziót is.
Tényleg választanád azt????
"Egy istennek nem kötelező végtelennek lennie, semmilyen szempontból. Például a görög istenek is születtek."
Dehogynem. Na de még ha ezt el is fogadjuk, akkor ott a probléma:
Na és ki szülte az első istent? xD
"Ahogy te sem magyarázod meg a végtelen istened születését, úgy ők sem magyarázzák meg, hogy mi volt előtte."
Nekik meg kellene magyarázni. A végtelen isten pedig azért végtelen, mert nem volt születése.
"A világunkban már volt legalább 5 hőhalál, szóval túlélhetik."
Ez xD
A hőhalál kifejezést a világegyetem végső sorsának leírására használják a csillagászatban és a kozmológiában. A hőhalál elmélet szerint a világegyetem egy idő után kifut a hasznos energiából, és a hőmérséklet elér egy maximális értéket, amelyet a második főtétel ismerteti, majd folyamatosan csökken majd az univerzum vége felé.
Jelenlegi tudásunk alapján úgy tűnik, hogy a hőhalál még nem következett be a világegyetem történetében.
"Dávid Gyula leírt egy olyan világot, ami 3 ezred fokon kezd működni (és alatta). Abszolút nulla fok sosem lesz."
Az abszolút nulla, vagyis -273,15 Celsius fok a hőmérséklet alja, ahol a részecskék mozgása teljesen megszűnik.
Azt azért remélem tudod, hogy az ősrobbanás miatt keletkezett kozmikus mikrohullámú háttér sugárzás, ad egy állandó alap hőmérsékletet az univerzumunknak?
A kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás hőmérséklete körülbelül 2,7 Kelvin (-270,45 Celsius fok) a mai napig.
Az univerzum hőmérséklete ezáltal nem emelkedik valójában, mivel ez a háttérsugárzás hőmérséklete a világegyetem alapvető eleme. A kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás hőmérséklete állandó marad az univerzum különböző szakaszaiban és fejlődése során.
Na már most, minden csillag és minden olyan égitest amelyik hőt bocsát ki magából, az előbb vagy utóbb teljesen biztos, hogy ki fog aludni.
Csillagok esetében:
"A csillagok hő és fény energiát sugároznak ki a fúziós reakciók során, ami az üzemanyag központi magjában történik. Amikor ez az üzemanyag el fog fogyni, a csillag nincs több erőforrás, hogy fenntartsa a fúziós reakciókat, és idővel kialszanak.
A csillagok kialvása és végül az életciklusuk végének folyamata azonban függ a csillag eredeti tömegétől is. Például a Napunk a jelenlegi számítások szerint pár milliárd év múlva az üzemanyag kimerülése után megközelítőleg a Föld távolságáig fog duzzadni, majd egy vörös óriáscsillaggá alakul, mielőtt végül az egyenlítőjétől kifelé kezdene anyagot veszíteni."
Tehát végsősoron megszűnik a hő kibocsátása is.
Na már most, ha ez bekövetkezik, valamint a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás megszűnik. (bár ez utóbbi nem valószínű, de lehetséges)
akkor bizony idővel elérhetjük az abaszolút nulla fokot.
Vissza térve Dávid Gyulára.
Ha valami olyan 3 ezred fokon kezd működni vagy az alatt működne, az gyakorlatilag lehetetlen lenne, mivel az izzó fémek hőmérséklete már jóval meghaladja ezt az értéket. Emiatt az ilyen elképzelés nem felel meg a fizikai törvényeknek és az ismert fizikai jelenségeknek.
Ez az elképzelés valószínűleg fikciós vagy misztikus gondolat Jackson Dávid Gyula részéről, ami nem felel meg a valóságnak.
"nem értem mit kellene azon összedolgozni, hogy az ősrobbanás megtörténjen?"
Ez ugye nem érv akar lenni?"
Dehogynem. Az hogy Isten más istenekkel összedolgozva teremtett volna ezt a világot, nagyjából olyan mintha ti egyszerre 10-en kapcsolnátok fel a villanyt. Semmi értelme.......
A kérdés pedig bebizonyosodott, hogy egy nagyon is jó kérdés, hiszen, hozza a kategóriára jellemző vallásháborút a válaszokban.
Szép volt Kérdező testvérem az Úrban!
"A hőhalál kifejezést a világegyetem végső sorsának leírására használják"
Nem csak ezt jelenti, bármilyen zárt rendszerre használható.
A világegyetem NEM tekinthető zárt rendszernek.
"A hőhalál elmélet szerint a világegyetem egy idő után kifut a hasznos energiából, és a hőmérséklet elér egy maximális értéket"
Nem igaz, a világegyetem egy maximumról indult, és folyamatosan csökken a hőmérséklete. A hőhalál nem a hőmérséklettől és nem az energiától függ.
"Jelenlegi tudásunk alapján úgy tűnik, hogy a hőhalál még nem következett be a világegyetem történetében."
Nem, ez a csak a te jelenlegi tájékozatlanságodból következik. A hőhalál már legalább 5 alkalommal bekövetkezett a világegyetemben, de a korai időkben, amíg egészen kicsi volt, lehetett sokkal többször is. Hőhalál ugye akkor alakul ki, ha az egész térben EGYENLETESEN eloszlik a hőmérséklet, és ez egy gyűszűnyi térben 1000 milliárd fokon egy szempillantás alatt bekövetkezik.
Ez mindig úgy szűnt meg, hogy a hőmérséklet csökkenésével valamilyen összetevő kifagyott, és ismét felborult a hőegyensúly.
"Az abszolút nulla, vagyis -273,15 Celsius fok a hőmérséklet alja, ahol a részecskék mozgása teljesen megszűnik."
De ezt sohasem fogja elérni a világegyetem.
"A kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás hőmérséklete állandó marad az univerzum különböző szakaszaiban és fejlődése során."
NEM!!!
A kezdeti időkben ez ezer milliárd fok fölött volt!
A világegyetem akkor lett átlátszó (kb. 300000 év múlva), mikor ez a háttérsugárzás lehűlt a hidrogén ionizálási hőmérséklete alá.
Azóta is folyamatosan hűl.
Magának a világegyetemnek nincs hőmérséklete.
"valamint a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzás megszűnik. (bár ez utóbbi nem valószínű, de lehetséges)"
Nem, ez nem szűnik meg soha.
"akkor bizony idővel elérhetjük az abaszolút nulla fokot"
Tehát nem érhetjük el.
"Ha valami olyan 3 ezred fokon kezd működni vagy az alatt működne, az gyakorlatilag lehetetlen lenne, mivel az izzó fémek"
Tessék?
Ez egy új elemi részecske, amelyik nagyobb, mint a jelenlegi világegyetemünk, és ennél magasabb hőmérsékleten szétesik.
Nem igazán értem, hogyan jöttek ide a fémek. Rég nem lesznek már akkor.
"Ez az elképzelés valószínűleg fikciós vagy misztikus gondolat Jackson Dávid Gyula részéről, ami nem felel meg a valóságnak."
Vagy a te korlátolt agyad képtelen megérteni. Erre még nem gondoltál?
"nagyjából olyan mintha ti egyszerre 10-en kapcsolnátok fel a villanyt. Semmi értelme......."
Még egyszer: ez ugye nem akar érv lenni?
Mégis, honnan tudhatnád, hogyan lehet megteremteni egy világot? Ha azt hiszed, lehetetlen összefogással, akkor még gondolkodnod kéne.
Persze a vallásos elvakultság nem segíti a gondolkodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!