A természetfeletti jelentheti a szintetikust is?
Lényeges dolgot felejtettem ki, bocs!
Ha természetes anyagot (növényi rost, gyapjú) KEVERÜNK a fentiekkel, az is szintetikusnak minősül.
"természetben előforduló, de nem természetes eredetű" 🤣
Ez egy fából vaskarika, de ha konkrét példát hozol rá, egye fene... 😕
"nem tudom, honnan veszed a definícióidat" Vegyészmérnök (is) vagyok, bocs!
"Anyagi összetételre leszűkíteni meg teljesen értelmetlen." Ez VAKMERŐ kijelentés, remélem, tudod! Megpróbálnád ezt részletesen kifejteni!?
Neked miért fából vaskarika az, hogy valami megtalálható a természetben (= természetes eredet), de mesterségesen (vegyi úton) is előállítható a kémiailag azonos molekula?
Mentol: természetesen a menta növény jellegzetes illatát adja, de ha nem akarod növényi illóolajból izolálni, szintetizálhatod mesterségesen, tisztán vegyi úton.
Vanillin: ugyanez, de például félszintetikusnak nevezik, ha természetből nyert kiindulási vegyületet módosítasz vegyi úton vanillinná.
Aminosavak: a fehérjék építőelemeiként minden élet alapja, de természetesen vegyi úton, minden életfolyamatot mellőzve is előállíthatóak, legalábbis az egyszerűbbek biztosan. (lásd pl: Miller-Urey kísérlet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!