Közvélemény kutatás! Az alábbi kérdéshez kapcsolódó szavazásnál kérlek jelezd véleményed az alábbi témában. ?Kérdés?
Tehát a kérdést konkrétan isten létezéséhez kapcsolódóan tenném fel, vagyis mi vagy mik léteznek és milyen szerepet töltenek be az életünkben.
De ha ők irányítani tudnának minkeet, akkor inkább úgy a helyes az előbbi kérdésem, hogy mi milyen szerepet töltünk be az ő/ők életében?
Az Isten definíciójában benne van az is, hogy egyetlen, szóval eleve hogy kérdezheted, hogy több Isten van-e?
Kb. olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy az 1 az mennyi?
A: 1
B: 2
C: 3
Az emberek többségének lételeme, hogy tagadja a nyilvánvalót, hogy van Isten és ez a Biblia Istene. Az egójuk legyőzi őket :(
Sajnos általában az ilyenek nem viselik el, hogy léteznek hívők. Lsd. világ :(
Nekem nincs kifejezett hitem semmiben, bármit lehetségesnek tartok. A legszimpatikusabb opció az a görögös verzió, miszerint mindennek van egy Istene, felelőse külön.
Viszont simán el tudom képzelni, hogy nincs Isten egyáltalán, vagy csak 1 van és épp pop-cornt zabál és nézi hol a Földet, hol valami más bolygót, hogy milyen marhákat sikerült teremtenie.
Szóval én a "köszi, hogy szavazhattam" opciót választottam.
Egy Isten van, aki létrehozta az életet, vagy is megosztotta az élet, a lét érzését. Családként, barátként szeretne hozzánk viszonyulni, és azt szeretné ha az életben a legjobbat hoznánk létre, ami a saját életünket is örömteli, megelégedettség töltené él.
Mivel maga Isten is "dolgozik", ezért az embert is úgy teremtette meg, hogy munkát végezzen, s annak a jutalmát élvezze is. Ő is gyönyörködött a teremtésében, az emberekben, és mindenben amit létrehozott.
Így egy nagy családként élhetnénk a vezetése alatt. Mint egy szerető apa, és családfő, aki a gyermekeit helyesen terelgeti.
Én nem hiszek egy istenben sem, a különböző vallások isteneinek létezését valószínűtlennek/lehetetlennek tartom az adott vallásról való ismereteim függvényében.Ennek ellenére nem érzem úgy,hogy tudok arra a kérdésre válaszolni, hogy vannak-e istenek,mivel ha például van egy/több olyan isten, ami eddig teljesen passzív volt,és az ember nem érzékeli az lehetetlenné teszi annak kiderítését.
Én úgy gondolom,hogy vagy nincsenekvistenek,vagy más időben/térben okoznak galibát mint mi.És ha még találkozunk is egy istennek tartott lénnyel, honnan tudjuk,hogy nem egy olyan civilizáció tagja, ami technológiailag anyyira fejledt,hogy cselekedeteket csodának minősítjük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!