A keresztény hit szerint ha egy bűnöző megerőszakol egy gyereket, majd utána megöli, de teljes szívéből megbánja, és keresztény lesz, üdvösségre juthat?
Akik közösséget ápolnak közönséges gyilkosokkal, azok magukra veszik azok bűneit, de mintha a falnak beszélne az intő szó, milliók süketek és vakok és engedetlenek!Nem eltávoznak, hanem inkább oda mennek és védik őket!
Jel 18:4 És hallék más szózatot a mennyből, amely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból:
2Tim 2:19 Mindazáltal megáll az Istennek erős fundamentoma, melynek pecséte ez: Ismeri az Úr az övéit; és: Álljon el a hamisságtól minden, aki Krisztus nevét vallja.
"Az a vicces egyébként, hogy keresztény szemszögből te sokkal bűnösebb vagy, mint a példádban szereplő személy,"
Az ilyennek azt javaslom, hogy forduljon szakemberhez, mert nagyon ferde erkölcsi nézetei vannak. Semmiképpen sem vagyok bűnösebb, sőt egyáltalán nem vagyok bűnös. Becsületes állampolgár vagyok, aki dolgozik, a vizsgáira készül, és betartja az állami törvényeket.
"de gondolom meg sem fordul a fejedben, hogy a pokolban a helyed."
Előbb kerülnék egy olyan pokolba, ahol művészek vannak, akiknek annyi bűnük volt, hogy kicsapongó életet éltek, és ezáltal nem feleltek meg a keresztény elvárásoknak (pl. Ady Endre), mint egy olyan mennybe, ahol megtért pedofil gyilkosok vannak.
ma 20:07
Látod, nem érted. Ezért kellene előbb minimálisan tájékozódnod, mielőtt kritizálni kezdesz valamit. Az ateisták evilági szemszögből nézik a dolgokat, ezért nem fér a fejükbe a keresztények túlvilági nézőpontja. Nem kell azonosulnod vele, szíved joga olyan világnézetet követned, amilyet jónak látsz, de pont olyan butaság a te nézetedet egy másik nézet követőjén számon kérned, mint egy focistát kritizálni, amiért a labdát rúgja és nem dobja.
Szerintem te nem érted.
Feltettem egy kérdést, pont azért mert tájékozódni szerettem volna egy témában. A választ egyébként valahol tudtam a keresztény múltamból fakadóan, de biztosra akartam menni.
A választ megkaptam, megértettem. Ez alapján a keresztény erkölcsöt elvetem, mert helytelennek tartom.
Távol tartom magam, és a szeretteim az olyan bűnözőktől, akik még a bűnözők között is a legrosszabbak. Aki pl. nemi erőszak miatt ült börtönben, azzal semmilyen kacsolatot nem kívánok ápolni. Akkor sem, ha állítólag megbánta. Az, hogy a keresztények az ilyeneket maguk közé fogadják, tegyék. Nem állok az útjukba, de ebben a témában (is) másként gondolkodunk.
Ennyi az egész.
Üdvösség kérdéseben nincs jogunk ítélkezni!
Megítélhetjük,hogy egyes tettek jók,vagy rosszak,de más ember felett nincs jogunk ítélkezni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!