Jézus miért nem írt evangéliumot megtehette volna Isten hogy ír evangéliumot, de valamiért nem tette hanem a gyarló emberekre bízta? (ugyanakkor van Jézus evangéliuma csak azt nem fogadják el hitelesnek, hanem apokrif irat)
Születéskori várható élettartam:
A születéskor várható
élettartam (év)
Felső paleolit 33
Neolitikum 20
Bronzkor és vaskor 26
Klasszikus görög 28
Klasszikus római 28
forrás, wikipédia.
Értsd, sokan nem is éltek 30 éves korukig.
Nem azt jelenti hogy senki :D
Te Jó Isten...
Ezt ki találta ki?
Wikipédia...
No comment...🤦♀️
Higgy a wikipédiának, magánügy.
Nem hasra ütök. Ki lehet számolni, a Biblia alapján is.
Az életkor nem az alapján zajlik, amit az ember saccol.
Ádám, akár hiszed akár nem, 930 éves koráig élt.
Noé idejében csökkentette Isten az ember átlag életkorát 120 évre.
Hogy némely nemzetek a buta kísérleteikkel kinyírták egymást, és korán meghaltak, az egy dolog.
Isten örökké tartó életre hozta létre az embert, nem 20 évre.
Ezt a testi adottságainkból, és az agyunk kapacitásából is tudni lehet.
"Isten örökké tartó életre hozta létre az embert"
Ez nem így van. Az "ember" csak egy átmeneti állapot, a fizikai test ideiglenes.
Korábban valóban hosszabb életkort lehetett megélni, de a tudatossági szint csökkenése az alacsonyabb életkort hozta magával.
Az adott kor átlagéletkorát a megtalált holttestek alapján tudják kalkulálni. A gyerekhalandóság, járványok, éhezések, koszos víz, stb, számos ok miatt nem éltek 120 évig az emberek az ókorban.
120 év?! Ne viccelj már.
15
"Az "ember" csak egy átmeneti állapot, a fizikai test ideiglenes."
Valóban?
A halál az engedetlenség következménye, Jézus ezt hivatott megváltani a halálával.
(1Korintusz 15:21) 21 Mivel egy ember miatt lett a halál, egy ember által van a feltámadás is.
Az élet feltételhez volt kötve, és nem eleve átmenetileg elrendelve:
(1Mózes 2:17) . . .mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”
Ha nem evett volna róla, még ma is élne. Ádám rossz döntésének a következménye.
Ugyanakkor egyedül Jézus származott az égből, a többi ember nem onnan származik. Ezt Ő maga is kijelentette.
(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
Az embernek a föld a rendeltetési helye, nem az ég.
Ahogy az angyaloknak is, és nem lehet elhagyniuk a megfelelő lakhelyüket.
Sátánék megtették, amire Isten reagált:
(Júdás 6) 6 Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét, örök bilincsekben, sűrű sötétségben tartja fenn a nagy nap ítéletére. . .
Az embert azért teremtette hozzá hasonlóvá, hogy örökké éljen.
Megáldotta olyan tulajdonságokkal, amivel Ő is rendelkezik.
Hatalmat adott neki a földön az állatok felett, és a Föld felett.
Az örök élet lehetőségét is a szívébe adta.
(Prédikátor 3:11) . . .Még az időtlen időket is az emberek szívébe adta, hogy fel ne foghassák a munkát, melyet az igaz Isten végzett kezdettől fogva mindvégig.
Miért plántálta belénk Isten az örök élet utáni vágyat? Csak azért, hogy csalódjunk?
A halál az ember ellensége, és ezt megfogja szüntetni.
(1Korintusz 15:25, 26) . . .. 26 Az utolsó ellenség, a halál is megsemmisül.
A vers alapján, Nem lesz olyan, hogy már mindent tudunk Istenről. Ami azt jelenti, hogy mindig lesz mit tanulni és felfedezni arról amit készített.
Az agyunk és a felépítésünk sem 120 évre lett tervezve, sokkal több a befogadó képessége.
Jézus nem angyalok életét váltotta meg a haláltól, hanem az ember életét.
A lélek pedig nem halhatatlan:
(Ezékiel 18:4) . . .Amely lélek vétkezik, az hal meg.
Az angyalok sem halhatatlanok, Sátán és a démonai pusztulásra vannak ítélve, megfogja szüntetni az életüket.
(Máté 5:5) 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet.
(Zsoltárok 37:29) 29 Az igazságosak öröklik a földet, és örökké rajta laknak.
Az igazságosak, örökké a földön fognak lakni. Mert nem lesz többé halál, Isten védelmét élvezi az emberiség:
(Jelenések 21:3, 4) . . .„Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig a népe lesznek, és maga Isten lesz velük. 4 És letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé. A korábbi dolgok elmúltak.”
Ami most a Földön zajlik, azokat az állapotokat Isten megszünteti.
Isten az embereknek tette ezt az ígéretet, Jézus ezért halt meg.
az angyaloknak egyébként sincs megváltás, mivel Ők közvetlenül Isten előtt élnek, és látják Őt.
De miért állítod hogy Jézus idejében 120 évig éltek az emberek, amikor ez nyilvánvalóan ostobaság.
Ha ostobaságokra "építed a házadat" akkor az olyan is.
17
Én nem állítottam, hogy minden ember 120 évig élt. Hiszen összhangban a fertőzésekkel, vagy kivégzésekkel, betegségekkel, nyilván haltak meg előbb.
Azt írtam, hogy nem 30 évig tartott az emberek életideje.
Az Izraeliták egyébként is védve voltak ezektől, mivel Isten ezeknek a megelőzésére is adott ki utasításokat. Meghatározta, hogy mit kell tenni egy fertőzéskor, pl elégetni a ruhát, elkülöníteni a beteget, de ha kellett még a házát is le kellett rombolni, hogy ne terjedjen a fertőzés.
A halottakhoz hozzá érni is csak megfelelő módon lehetett.
Hogy más népek hogyan nyírták ki magukat idő előtt, az nem Isten akarata volt, hogy rövid ideig éljenek. Akkor is kutatták az örök élet lehetőséget, és még elixíreket is készítettek, hogy kitolják az élet idejüket, senki nem akar meghalni, mert az nem természetes része az életnek. Az ember egyik ellensége a halál.
"Ez most vicc? 🤦♀️
Hogy ne éltek volna tovább, János apostol is majd 100 évesen halt meg.
Milyen tudatlan beszéd ez? Kihaltak volna az izraeliták."
Itt gyúnyosan arról beszélsz(zagyválsz), hogy 100 év, meg 120 év volt az életkor.
Akkor mégse?
Akkor lehetséges, hogy mégis 30 év volt az átlagos várható élettartam?
Hmm?
"Itt gyúnyosan arról beszélsz"
Nem beszélek gúnyosan.
Az életkort Isten az özönvíz után, valóban 120 évre csökkentette.
(1Mózes 6:3) . . .„Ne működjék szellemem időtlen időkig az emberen,... Napjai ezért százhúsz évet tegyenek ki.”
Nem Istenen múlt, hogy némely nemzetben kevesebb ideig éltek. Ha valamelyik nemzetben valóban ez volt az átlag életkor, az egyéni butaságuknak köszönhető volt, nem annak, hogy milyen korban éltek.
Sajnálattal olvasom, hogy a tisztelettel hadi lábon állsz, én nem beszélgettem vele, ordenáré módra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!