Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova Tanui Istene és a...

A Jehova Tanui Istene és a kereszténység Istene az egy és ugyanaz?

Figyelt kérdés
febr. 18. 19:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
51%

szia

Látom az első válaszom alaposan le lett nyomva, de sebaj.

Nézd kedves Kérdező.

Mi Tanúk már többször elmondtuk, hogy keresztényeknek valljuk magunkat, mivel Krisztust tartjuk megváltó királyunknak. Egyben Ő a gyülekezet feje.

Minden évben megemlékezünk a haláláról, ahogy meghagyta. Az általa kiadott munkát is világméretekben alaposan végezzük, és Istenhez Jézus nevében ajánljuk imáinkat. Amikor megkeresztelkedünk, az Atya a fiú és a szellem nevében tesszük.

Monoteista vallás:

Igen az, mivel monoteista vallásból származik, az a gyökere. Jézus nem változtatta át háromsággá, ez sokkal inkább a megjövendölt hitehagyás következményeként került bele az egyházak tanításába, minekutána más vallásokból kevertek bele értelmezéseket.

Ezt nem Jehova Tanúi önkényes vallása, hiszen más vallás szakértők nyilatkoznak arról, hogy hogyan került bele a kereszténység tanításaiba, mivel maga a biblia nem tanítja, és nem is mond ilyet, Jézus sem.

Érdekes, hogy ezeket a Bibliával foglalkozó elismert embereket nem támadod olyan hevesen, mint a Tanúkat. Vajon miért?

A válasz egyértelmű, de most erre nem térek ki.

Philón abban hitt, hogy a judaizmus az egyetlen igaz vallás, és az volt a célja, hogy a pogányokat Istenhez fordítsa azzal, hogy elfogadhatóvá teszi nekik a judaizmust. Ám a Szentírást vegyítette a görög filozófiával, például Platón elképzeléseivel.

Jehova Tanúit azzal vádolod, hogy mivel nem hajtanak fejet a görög filozófiának, ezért megvetni való keresztény ellenes emberek.

Azért érdemes lenne azt is tudatosítani, hogy Isten megjövendölte a hitehagyást, ami a pogányok meghatározott ideje alatt meg is történt. Ez azt jelenti, amiről írnak mások, hogy a hitehagyottak más vallások kultúráiból kevertek szokásokat, hogy így próbálják meg másoknak elfogadhatóvá tenni ezt,

Ez azt jelenti, hogy azért szennyezték be a tiszta imádatot, hogy így növeljék meg a hívők számát. Nem a minőségre mentek, hanem a mennyiségre.

Isten pedig mindig is haragudott ezért, halállal lakoltak akik beszennyezték az általa mondottakat.

Istent soha nem a számok érdekelték.

Mi emberek is rendelkezünk isteni természettel, mint ahogy Krisztus is. De még sem válunk Isten személyiségévé.

Talán nem olvastad ezeket? Még az egyházatok vezetői is elismerik ezt, és tudják, hogy pogány szokásokkal keverték.

De megbocsátod nekik.

Jehova tanúinak viszont veszniük kell, amint látom. Nos tedd amit helyesnek ítélsz. Én is azt teszem.

Legyen szép napod.

febr. 19. 18:12
 12/24 anonim ***** válasza:

A bemagolt Jehovista hamis tanaidat aminek a bibliához semmi köze nincs ne itt oszd!

Jézus Krisztusnak mindig is az Atya volt az Istene, amint ezt több írásszöveg is bizonyítja:

Róm 15:6 Hogy egy szívvel, egy szájjal dicsőítsétek az Istent és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyját. - Lásd még: 2Kor 1:3; Eféz 1:3,17; Kol 1:3; 1Pét 1:3; Jel 3:12

Márpedig vagy Jézus Krisztus Istene az igaz Isten, vagy a zsinatokon megfogalmazott háromság-Isten az igaz Isten. A kettő közül az egyik hamis! Az egyik mögött álló kereszténység hamis.

Ha alapvető tanítások felismeréséhez kevés vagy, akkor mit kotorászol itt a Biblia körül? Ez nem a te műfajod, hogy kiéld az antikrisztusi téveszméidet.

febr. 19. 18:14
 13/24 anonim ***** válasza:

12

Ezt nekem írtad? Mert a válaszodban ellentmondás van.

Jehova Tanúi nem a zsinatokon megfogalmazott háromságban hisznek, Hanem Krisztus Atyjában, Istenében.

A válaszodban teljesen ellent mondasz saját magadnak.

febr. 19. 18:49
 14/24 A kérdező kommentje:

12 es!

Még szerencsés hogy te ismered az újvilág forditásoktokat.

Tudod az egy áthamisitott biblia,elég ha a bibliát és azt a maszlagot egymás mellé teszed. Senki nem nyeli be az ujvilágot,és nekem mondod te tudatlanként hogy nem ismerem a bibliát? Haha! Annyira szeretlek benneteket olyan nagyképűek és gőgősek vagyok! Lehettek büszkék is egy olyan vallás tagjának lenni,amit egy piramis imádó szabadkőműves,cégalapitó,alapitott. Öszintén ha a legalapvetőbb bibliai ismeretekkel rendelkeznél akkor te is rájönnél. Elötted az internet és nem tudssz tájékozodni? Ragaszkodsz a disznó hányadékához? Informálófj már! Ameddig nem lesz késő! Egyébként ha itt nem tetszik valami akkor ne itt trollkodj,vannak jehovista oldalak ott kiélheted a perverz vágyaidat. Áprópó! Bevett szokás még nálatok a családon belüli erőszak? Gyerekbántalmazás? A Vezetőitek a hatóságok elől eltitkolják még ha esetleg történik valamilyen bűncselekmény? Változott valamit a szekta?

febr. 19. 19:03
 15/24 A kérdező kommentje:
13as ezt mondtam. A 12-es azt se tudja ki kivel van. A jehovistáknál megfigyeltem,még egyetemes tanitásuk sincs. Borzalmas csórikám!
febr. 19. 19:04
 16/24 anonim ***** válasza:

15

Szia 13-as vagyok.

Érdekes, ugyan is Én is Tanú vagyok, és elképedek, hogy valaki ilyen minőségben válaszoljon, lejáratva ezzel a Tanúkat.

Persze vannak olyan emberek akik nem Tanúk, de annak adják ki magukat, és azért írnak ilyen közönséges stílusban, hogy ez terjedjen rólunk el a köztudatban.

Azért az igen igazságtalan, hogy 1-2 ember miatt, akik beszivárognak a gyülekezetbe, és aljas dolgokat művelnek, Jehova népét teljes egészében elítéled. Miközben Te is tudod, hogy más vallásoknál, nem hogy kizárják a bűnöst, hanem még a tisztségét is megtarthatja.

De nem tisztem senki felett pálcát törni, ez Isten kizárólagos joga.

Jehova Tanúinak egységes a Tanításuk, mivel amit Afrikában tanulnak a testvérek, azt Svédországban vagy itt Magyarország területén is ugyan azt tanulják.

Ami pedig a családon belüli erőszakot illeti, a Tanúknál semmi nincs eltusolva, ugyan is határozat van arról, amit le is írtak, hogy a durva eseteket jelenteni kell a hatóságoknak.

Személy szerint 32 éve vagyok Tanú, itt ahol Én szolgálok, nem történtek durvaságok a gyülekezetben, ami bűncselekmény lett volna.

Akik ilyen dolgokat követnek el, azok nem maradhatnak a gyülekezet tagjai, mert Istenre is szégyent hoznak, és a testvérekre is. Ennek a következménye az, amit igazságtalanul emlegetsz, mint világméretű jelenséget, pedig sem napi szinten nem történik ilyen, sem pedig mind a 240 országban.

Mások hibáinak az emlegetése felnagyítása pedig csak arra jó, hogy a sajátod, ne legyen beszéd tárgya, mert kellemetlen helyzetbe kerülnél.

Olyanba, mint amilyen kellemetlen helyzetbe hozol másokat, ok nélkül.

Hallottam az esetről, amit valamelyik országban bejelentettek.

febr. 19. 19:51
 17/24 A kérdező kommentje:

---Érdekes, ugyan is Én is Tanú vagyok, és elképedek, hogy valaki ilyen minőségben válaszoljon, lejáratva ezzel a Tanúkat.---

Lejátja az magát aki nem veszi észre a sok hamis tanitást. Most ezért igazán nem lehet megsértődni. Inkább figyelmezz a dolgokra,ne hagyd magad félrevezetni. Ha meg szólnak neked itt sokan és mégis hagyod akkor kinevetnek.

---Jehova népét teljes egészében elítéled---

Sajnos nem,és senki nem itéli el,a sok hamis tanitást itélik el. Jézus is elitélte.

---Te is tudod, hogy más vallásoknál, nem hogy kizárják a bűnöst,---

Jézus kit zárt ki? Mit mondott a bűnösökröl? Ez hamis jehovista belső utasitás,hogy kizárjuk. Ez nem istentől van,vagyis nem a kereszténység Istenétől,hanem "más"Istentől.

Én azt mondom hogy vizsgáld meg a bibliát mindentől függetlenül,Térj meg a jehovista tévtanokból,keresztelkedj meg a bűneid bocsánatára,és lehet veszed a Szent Lélek ajándékát. Mert ha tetszik ha nem vannak neki ajándékai. Tudod ő nem egy erő ahogy ti káromoljátok! Szerencsétek lesz ha bocsánatot nyertek mert a Szent Lélek káromlása nem nyer bocsánatot. De lelked rajta! De más tudatlanokat ne vigyetek téves útra mert egyszer nektek ezzel el kell számolni.

febr. 19. 20:28
 18/24 anonim ***** válasza:

A kérdező egy veszett karizmatikus, ami minden gyűlöletének a hátterét elárulja. Teljesen értelmetlen dolog bármilyen kommunikáció próbálkozás vele kapcsolatban, mert nem képes megérteni bármit is, amit mondanak. Itt éli ki magát, ahol szabadon garázdálkodhat!

[12 Ezt nekem írtad? Mert a válaszodban ellentmondás van.- "A bemagolt Jehovista hamis tanaidat aminek a bibliához semmi köze nincs ne itt oszd!" - Ezt te írtad? Nem. Akkor hogyan írhattam neked? A kérdezőnek írtam, csak utána kell olvasni.]

febr. 19. 22:30
 19/24 A kérdező kommentje:
Ki kiváncsi rád? Kari koccolj le,nem neked szólt a kérdés,ne légy szemtelen jehovista stilusú.
febr. 19. 22:33
 20/24 anonim ***** válasza:

Ugyan az

Ugyan úgy a zsidók volt istenét imádják

febr. 24. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!