Jézust és Mohamedet ugyanaz az Isten küldte?
Néző pont kérdése.
Szerintünk igen.
Keresztények szerint csak jézust.
Zsidok szerint egyiket se.
Szia
Isten ezt CSAK Krisztusnak, Krisztusról mondta: "„Szózat lőn a felhőből, mondván: Ez az én szerelmes Fiam, a kiben én gyönyörködöm: őt hallgassátok” Máté 17:5.
Péter írása szerint ezt többen hallották: "Mert tiszteletet és dicsőséget kapott Istentől, az Atyától, amikor a fenséges dicsőség forrása ezeket a szavakat mondta neki: „Ő az én szeretett Fiam, akiben örömömet lelem.” Igen, ezeket a szavakat hallottuk az égből, amikor vele voltunk a szent hegyen." 2Péter 1:17,18
5-ős.
Mi van a sok prófétával krisztus előtt, és az apostolokkal krisztus után?
Kedves Drakula
A Kérdés az volt, mindkettőt (Jézust és Mohamedet) Isten küldte-e? Hát nem.
Azt értem hogy szerintetek nem, ezt írtam is. De azt nem értem hogy miért mondod hogy csak krisztusrol mondta isten hogy küldte? Ráadásul csak krisztusnak.
A biblia szerint (amit isten nem csak jézusnak mutatott) az van hogy előtte is utána is voltak ilyen küldöttek.
Lehet, felületesen olvastam az evangéliumokat, de nem tünt fel, hogy Jézus Mondta vona.
Mohamed viszont mondta.
Valójában mindkettõ egyszeruen ember volt, talán jóval tanultabb és intelligensebb, mint az akkori átlag.
Megjegyzem, a Koránszerint Mohammed analfabéta volt. Ettõl persze lehetett intelligens. ( [link] {157} ; [link] {2} )
Az ugyan az nem ugyanaz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!