Biztos, hogy a 3 vallás istene ugyanaz?
Én úgy gondolom, hogy egy az Istenünk, de különböző képpen gondolkodunk.
Az én véleményem az az, hogy a zsidó keresztény muszlim vallás egymás után olyasfajta "update". Persze ki mit gondol, az mindenki saját döntése és szubjektív véleménye, van amiben inkább "downgrade" lehet valamelyik, de ha értelmesen megnézzük, értelmezzük, akkor szerintem mindegyik tartalmazza azok az erkölcsileg és etikailag betartandó elveket, amikkel egy normálisan funkcionáló társadalmat lehet létrehozni.
Az iszlámban minden olyan tett vagy dolog "tiltott", ami káros lehet az emberre nézve, tehát az alkohol is, mert nagy mennyiségben egyrészt káros a szervezetre és tudatmódosító hatású.
A tejes húsos egybe a zsidó vallásban szerintem nem azt jelentené, hogy nem lehet egyben enni, hanem hogy ne a tejben főzd a húst. De hát ezt értelmezték bele.
Jézus egy nehéz kérdés, mint ahogyan írtad, mert mindhárom vallás másképp tekint rá.
Ha viszont a hasonlóságokra, egyezősékre koncentrálsz, akkor bizony kijelenthető, hogy valóban ugyanarra az alapra épít mind a három vallás.
Természetesen, a különbségek az új infókból adódnak. Leegyszerűsítve:
Judaizmus = Tanakh
Kereszténység = Tanakh + Újtestamentum
Iszlám = Tanakh + Újtestamentum + Korán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!