Ideje lenne megtiltani a templomoknak a kora reggeli harangozást. Nemde?
Kijött a népszámlálási eredmény is.. bár igazából az sem fedi a valóságot, mert sokan megszokásból írták be a vallásosságot, mások pedig az egész család helyett töltötték ki megszokásból, tehát ott is 1 ember írt 4 helyett mondjuk.
És még így,ennyi bakival is csak 1,5 millió ember lett vallásos.. Ami a valóságban talán a fele. Aztán, ha kivetnénk rájuk a kötelező egyházadót, akkor még ennyi sem maradna.
Szóval Magyarországon 9 emberből 1,5 vallásos.. de legyünk jószívűek, kerekítsünk felfelé, legyen 2! Magyarán 22!!!%...(ami ugye a ténylegesnek még mindig kb kétszerese).
Kicsit nevetséges ebben az álkeresztény országban, hogy egy vallásnak több joga, mint egy hétköznapi embernek, akit nem érdekel a vallás.
A templomra miért nem vonatkozik az élni és élni hagyni?!
Bezzeg, ha én az éjszaka közepén kimennék petárdázni óránként 2 percre, akkor már egyből törvénysértés.
Rájuk bezzeg nem vonatkozik törvény!
Az olyan hozzászólók hozzá se szóljanak, akik azt írják, hogy a templom volt itt előbb, mert Dunaújvárosban UTÓLAG építették oda a templomot, a lakók bíróságig vitték az ügyet, mert nem voltak kiváncsiak a harangozásra, mégsem nekik adtak igazat!
Magyarán Magyarországon a vallások ÖNKÉNYURALMI alapon működhetnek, holott a lakosság (legalább) 72%-a nem is kiváncsi rájuk!
"Fogalmam sincs kiírja ki írja ki hetente ezt, de nem én. :)"
Csak merő véletlenségből ugyanaz a stílus és a hiszti!
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
"Ezek handja is zavar?"
Erre magadtól is rájöhetsz még a válaszát sem kell megvárnod.
"A hajókon is van harang." - Feltehetően nem egy hajón lakik és nem hallatszik be egy hajónak a harangja sem a házába/lakásába különösen nem hajnali 5kor.
"Amerikában a vonatokon is van." - Kérdés alapján nem Amerikában él ezért ez is teljesen irreleváns.
"Tűzoltók is használták régen." - Régen és nem minden nap és nem hajnali 5kor csak ha pont akkor volt valami baj de nem valószínű, hogy minden nap hajnali 5kor lett volna tűz.
"Tehenek nyakában is van. " Te egy tehénnel laksz? Akkor vedd le a nyakából a kolompot ha zavar és kész.
31-es. Szerintem nem kell tovább próbálkoznod, bebizonyosodott már, hogy értelmezési zavarod van és semmi értelmeset nem tudsz hozzászólni a témához.
Nem tudom, hogy van-e érettségid, vagy egyáltalán eljutottál-e az általános iskolán kívül bármilyen magasabb fokozatig, de egy vizsgán ilyen értelmezésből akkora bukást kapnál, hogy nem is kéne újra próbálkoznod.
33-as. Sajnos nem erről volt szó.. :(
"Ideje lenne megtiltani a templomoknak a kora reggeli harangozást. Nemde?"
Ideje lenne már végre befognod a bagólesőt, a 100. harangos kérdésed után. Nemde?
Ha már nálatok az a szint, hogy mindenféle tök más témát felhoztok, akkor én is kicsit eljátszom a gondolattal.
Senki nem tiltja, hogy erről a kérdésről nyíltan lehessen beszélgetni. Akit zavar, hogy másodszor is feljött(nem százszor, nem hetente - mint ahogy a magas IQ szinttel megáldott hozzászólók próbálnak rést törni a pajzson), az menjen kicsit be a szexuális témába és olvasgasson 1000 kérdést arról, hogy vajon terhes. Vagy menjen be egy kutyát témába és olvasgasson arról 100x is, hogy miért fáj Fifinek a lába.
Egyetlen _értelmes_ érv hangzott eddig el, hogy "hagyomány" - Amivel részben egyet is tudok érteni, mármint azzal, hogy észérv, de azzal nem, hogy jelenleg ebben a formában tovább kéne folytatni ezt a "hagyományt".
Az összes többi egy buta, tanulatlan, személyeskedő és egyáltalán nem témába illő hozzászólás volt.
Én erre mit mondjak?
Anyunál a katolikus templommal szemben ( a refi is 7 perc volt gyalog) laktam. Három perc alatt bennt voltam.a templomba otthinrol vagyis lettem volna ha nincs ott a főút ahol forgalom van. Akkor tűnt fel nekem ha nem harangoztak.
Most az ortodox templom mellett lakom. Öt perc alatt a templomba vagyok a szobánból. Akkor tűnne fel nekem ha nem harangozna.
Nálunk Nagyváradon van egy szokás az Ortodoxoknál hogy hangszórót tesznek ki és az egész környék hallja az egész Szent Liturghiat. Az a durva. Ha akarod ha nem hallod. Nekem szerencsére nem.a templomra néz az ablakon hanem más utcára mert csak a panelen hátsó bejárata nyílik a templomra. Megbolondulnék ha az ortodox templomra nyílna az ablakon és hallgatni kéne, reformátusként. Úgyhogy nem.a harang a legrosszabb hanem amikor az egészet végig kell halgassd. Nagyváradon mindegyik ortodox templom úgy csinálja hogy a környék hallja őket.
38. Sajnálom. :(
Mennyire nem foglalkoznak ők sem az élni és élni hagyni elvvel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!