Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ideje lenne megtiltani a...

Ideje lenne megtiltani a templomoknak a kora reggeli harangozást. Nemde?

Figyelt kérdés

Kijött a népszámlálási eredmény is.. bár igazából az sem fedi a valóságot, mert sokan megszokásból írták be a vallásosságot, mások pedig az egész család helyett töltötték ki megszokásból, tehát ott is 1 ember írt 4 helyett mondjuk.

És még így,ennyi bakival is csak 1,5 millió ember lett vallásos.. Ami a valóságban talán a fele. Aztán, ha kivetnénk rájuk a kötelező egyházadót, akkor még ennyi sem maradna.

Szóval Magyarországon 9 emberből 1,5 vallásos.. de legyünk jószívűek, kerekítsünk felfelé, legyen 2! Magyarán 22!!!%...(ami ugye a ténylegesnek még mindig kb kétszerese).

Kicsit nevetséges ebben az álkeresztény országban, hogy egy vallásnak több joga, mint egy hétköznapi embernek, akit nem érdekel a vallás.

A templomra miért nem vonatkozik az élni és élni hagyni?!

Bezzeg, ha én az éjszaka közepén kimennék petárdázni óránként 2 percre, akkor már egyből törvénysértés.

Rájuk bezzeg nem vonatkozik törvény!

Az olyan hozzászólók hozzá se szóljanak, akik azt írják, hogy a templom volt itt előbb, mert Dunaújvárosban UTÓLAG építették oda a templomot, a lakók bíróságig vitték az ügyet, mert nem voltak kiváncsiak a harangozásra, mégsem nekik adtak igazat!

Magyarán Magyarországon a vallások ÖNKÉNYURALMI alapon működhetnek, holott a lakosság (legalább) 72%-a nem is kiváncsi rájuk!

jan. 17. 09:23
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
#17 Na ez korrekt volt egy ateistától.
jan. 17. 15:03
 22/41 anonim ***** válasza:
42%

"Sikerült kissé túlspiláznod... :))"

Ezt szerintem elkönyvelhetjük a kialvatlanságnak mivel a reggeli harangozást kérdezte feltehetően zavarja az alvásban.

Olyanról pedig én is olvastam, hogy a harangozás annyira zavaró volt, hogy jogi útra vitték az ügyet. Ha pedig már idáig fajul az ügy akkor az már lehet tényleg zavaró.

Ha pedig úgy állnak hozzá mint a petárdás:

"Itt karácsony óta minden este petárdázik valaki, a kutyával meg alig tudunk kimenni. Rohadtul senkit nem érdekel a tilalom és nincsenek büntetve "

, hogy csak bosszankodik miatt de nem tesz semmit akkor nem is fog javulni a helyzet.

Szerintem jogos LEHET, hogy bizonyos helyzetekben a reggeli harangozást elvessük, hogy ha erre igény van. Ha valami zavarja az embereket különösen a pihenésben aminek különösebb jelentősége nincsen akkor miért ne változtassunk rajta?

Ha valaki szereti a harangszót akkor beállíthat magának harang hangokat ébresztőnek nap közben pedig hallgathatná ugyan úgy az eredeti harangozást.

Nem is emlékszem, hogy olvastam volna itt olyan választ ami azt írta volna le, hogy a reggeli harangozás miért olyan fontos. Sokkal inkább a "nem valláshoz tartozik" és a "akkor a ...t is el akarod némítani" jellegű válaszok.

De akkor most ha nekünk rossz akkor a másiknak is legyen rossz alapon ellenzik sokan? Vagy ha én nem teszek semmit akkor a másik se tegyen alapon.

jan. 17. 15:17
 23/41 A kérdező kommentje:
Nagyon okosak vagytok. Egy elírás volt egy válaszomban, az eredeti posztban jól írtam ki. De jellemző ez, hogy értelmeset nem tudtok hozzászólni, beleköttök valami másba :]
jan. 17. 16:28
 24/41 A kérdező kommentje:

Természetesen óránként 2 percre gondoltam... Tök mindegy. Az eredeti posztban jól van írva.. Aki ott megértette, az megérti ezután is.

Fogalmam sincs kiírja ki írja ki hetente ezt, de nem én. :)

Azt se értem, hogy jön ide a sok minden más, amit felhoztatok.

A harangozásról volt szó, ami megbolygatja az alvási ciklust teljesen feleslegesen.

Nektek van érettségitek vagy értelmileg hol vagytok? Egy vizsgán feltesznek egy kérdést, és elkezdtek másról beszélni. :D Durva

jan. 17. 16:31
 25/41 anonim ***** válasza:
38%

"Nagyon okosak vagytok. Egy elírás volt egy válaszomban, az eredeti posztban jól írtam ki. De jellemző ez, hogy értelmeset nem tudtok hozzászólni, beleköttök valami másba :]"

Mert neked mi lett volna az értelmes válasz?

Ja hogy a harangozás miatt mocskoljuk a keresztényeket és a vallást.....

jan. 17. 16:32
 26/41 anonim ***** válasza:
63%

Nem!!!

Ha nem tetszik, költözz el.

Amúgy meg a 7 órás misére harangozást fogd fel ingyen ébresztőnek.

jan. 17. 18:00
 27/41 anonim ***** válasza:
63%

23/26 A kérdező

Egyelőre te kötözködsz, sérted a hívő emberek érzékenységét.

Ne akarj hajnalban a müezzin óbégatására ébredni, s egy ilyen poszt miatt a fejedért könyörögni.

jan. 17. 18:03
 28/41 A kérdező kommentje:

Én kötözködöm?

Magyarország inkább nem vallásos, mintsem vallásos.. Magyarán ők sértik nekem a nyugalomhoz való jogom a mindennapi 5 órakor harangozásukkal.. Felőlem mindenki úgy gyakorolja a vallását vagy nem gyakorolja, ahogy akarja addig, amíg nem zavar vele másokat. A hajnal 5 órai harang pedig igazán zavar másokat... Nem hinném, hogy velem van a gond. Számomra érvényesül az élni és élni hagyni elv.. De náluk nem :)

jan. 17. 18:31
 29/41 A kérdező kommentje:

Egyébként, ha halkabb lenne, és nem üvöltene így, akkor semmi gond nem lenne vele. De ez nem normális dolog, hogy aki akarja, aki nem az is hallgatja. Bennük sincs semmi tisztelet a nem vallásos emberek felé, hogy vannak olyanok (még hozzá elég sokan), akiket zavar.

Az meg egyenesen nevetséges, hogy a népszámlálási adatokra nem lehet hivatkozni szerintük. Akkor mire hivatkozzak, az üres templomokra? :) Mert a népszámlálási adat még túlzó is.

jan. 17. 18:35
 30/41 anonim ***** válasza:
63%
Lehet nem a templomtoronyban kéne laknod :D
jan. 17. 20:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!