Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ideje lenne megtiltani a...

Ideje lenne megtiltani a templomoknak a kora reggeli harangozást. Nemde?

Figyelt kérdés

Kijött a népszámlálási eredmény is.. bár igazából az sem fedi a valóságot, mert sokan megszokásból írták be a vallásosságot, mások pedig az egész család helyett töltötték ki megszokásból, tehát ott is 1 ember írt 4 helyett mondjuk.

És még így,ennyi bakival is csak 1,5 millió ember lett vallásos.. Ami a valóságban talán a fele. Aztán, ha kivetnénk rájuk a kötelező egyházadót, akkor még ennyi sem maradna.

Szóval Magyarországon 9 emberből 1,5 vallásos.. de legyünk jószívűek, kerekítsünk felfelé, legyen 2! Magyarán 22!!!%...(ami ugye a ténylegesnek még mindig kb kétszerese).

Kicsit nevetséges ebben az álkeresztény országban, hogy egy vallásnak több joga, mint egy hétköznapi embernek, akit nem érdekel a vallás.

A templomra miért nem vonatkozik az élni és élni hagyni?!

Bezzeg, ha én az éjszaka közepén kimennék petárdázni óránként 2 percre, akkor már egyből törvénysértés.

Rájuk bezzeg nem vonatkozik törvény!

Az olyan hozzászólók hozzá se szóljanak, akik azt írják, hogy a templom volt itt előbb, mert Dunaújvárosban UTÓLAG építették oda a templomot, a lakók bíróságig vitték az ügyet, mert nem voltak kiváncsiak a harangozásra, mégsem nekik adtak igazat!

Magyarán Magyarországon a vallások ÖNKÉNYURALMI alapon működhetnek, holott a lakosság (legalább) 72%-a nem is kiváncsi rájuk!

jan. 17. 09:23
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
71%

"Nálunk rendre 2 percenként harangoznak"

Azt hogy? :DDDD

Ha már hőbörögsz valamiért, akkor legalább pontosan megfogalmazhatnád.

Ha a toronyóra kongat, azt meg lehet csinálni hogy ne működjön egész nap. Nálunk betettem egy plusz időkapcsolót ami este 10 és reggel 6 között bontja a kongatók vezérlését.

"mindenki beletörődik mindenbe"

És mit érek el vele ha szólok a motorosoknak hogy ne húzassák már éjfélkor is az idióta sportmotorjaiknek? Mert engem például a motorosok sokkalta jobban zavarnak! A napi 3x 2 perc haganzást kibírom akárhogyan is, de amikor az idióta elhúzza a motornak a ház előtt attól nagyon ideges leszek.

jan. 17. 10:42
 12/41 anonim ***** válasza:
0%

"8-as, akkor szerinted mégis ki a hibás a kora reggeli 5 órai harangozásért vasárnap is?"

Ajj ember, gyerek vagy vagy mi van veled? Odamész adsz 2 pofont a kutyának és meg mondod, hogy nem szeretnéd még1x meghallani, hogy harangozik.

Ennyi, oszt el van intézve. Ne itt rinyálj mint egy sz@ross gyerek aki egyedül haza se talál.

jan. 17. 10:42
 13/41 anonim ***** válasza:
8%

A harangozás azt jelzi, hogy a vallás belekeveredett a világba, része annak.

Miért?

Pl A déli harangszó, a Nádor fehérvári csata győzelmének egyik jele volt.

A keresztények pedig nem is vehettek volna részt ebben.

III. Kallixtusz pápa (1455-1458) keresztes hadjáratot hirdetett, és június 29-én imabullájában elrendelte, hogy napi háromszori harangszó szólítson imára minden hívőt a kereszténység védelmében.

A középkorban a pápák sorra rendelték el, hogy a hívők a hajnalban, délben és este megszólaló harang szavára mondjanak el 3 Üdvözlégy Máriát. Ezt aztán a ferencesek a XIII. században egy önálló imává bővítették, melyet ma Úrangyalának (latinul Angelus) hívunk.

Azóta is kötelező minden katolikus templomban a hajnali, déli és esti harangszó, mely ezen imádság elmondására szólít fel.

Jézus, vagy az első tanítványok nem használtak ilyet.

Mindenki tudta, aki keresztény életet él,hogy rendszeresen imádkozik, nem kell külön figyelmeztetés.

jan. 17. 10:49
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

8

Van pár anonim 4 pipás ateista válaszoló. Nekem mint írtam is egyébként semmi bajom nincsen a keresztényekkel és nem szoktam belerúgni a keresztényekbe sem pedig a vallásosokba.

Nagyon sok minden történt már velem az életem során de olyan nem ami miatt rühellném vagy bármi bajom lenne a keresztényekkel vagy vallással és nincs is bajom velük.

9

Nem azt írtam, hogy bele kell törődni. Pusztán azt, hogy az itteni kérdéstől nem fog megváltozni. De próbálkoztak már mások komolyabb módszerekkel is mint te is írtad és sikertelenül. Ezek után egy itteni kérdésnek különösen nem lesz hatása és a kérdésben nem is nagyon tértél ki arra, hogy javaslatokat várnál arra, hogy hogyan lehetne megoldani vagy valami hasonló.

Így pedig nem nagyon látom, hogy mit vársz ettől a kérdéstől.

jan. 17. 11:28
 15/41 anonim ***** válasza:
84%

Sikerült kissé túlspiláznod... :))

Amúgy ugyanezzel az erővel a sportautók tuning duggogtatására szerinted a lakosság hány százaléka vevő? Őszintén, rajtuk kívül érdekel bárki, hogy hogy gyorsul a verda? Rájuk miért nem vonatkozik az élni és élni hagyni?

jan. 17. 12:01
 16/41 anonim ***** válasza:
77%

"Bezzeg, ha én az éjszaka közepén kimennék petárdázni óránként 2 percre, akkor már egyből törvénysértés."

Gyere hozzánk petárdázni. Itt karácsony óta minden este petárdázik valaki, a kutyával meg alig tudunk kimenni. Rohadtul senkit nem érdekel a tilalom és nincsenek büntetve (mert akkor nem csinálnák). Szóval nem tudom, miről beszélsz...

jan. 17. 12:05
 17/41 anonim ***** válasza:
81%

Nem.

Ugyan nem Magyarországon élő ateista vagyok, de sose zavart a harangozás hangja, sőt, ad valami keretet és nosztalgiát az életemnek (bár huszonnégy évesen ez furán hangozhat), akárcsak a madárcsicsergés vagy a mennydörgés.

A harangozás egy ártalmatlan és szép hagyomány és ha nem közvetlenül a templom mellett élsz, kétlen, hogy olyan hangos legyen, hogy csak ez ébren tartson téged. Ennél sokkal hangosabb és ártalmasabb például a driftelés, az ellen mégse szólalsz fel ilyen szenvedélyesen.

jan. 17. 12:20
 18/41 qkker1 ***** válasza:
82%

""Nálunk rendre 2 percenként harangoznak"

Azt hogy? :DDDD"

Hagyd, hetente kiírja a harangozás betiltását követelő baromságait, csoda, hogy még nem vágták ki a modik.

jan. 17. 13:10
 19/41 anonim ***** válasza:
54%
Költözz el valami muszlim országba, ott nincs se harangozás, se templom.
jan. 17. 14:16
 20/41 anonim ***** válasza:
81%
Ott meg a kalasnyikovok zaja lenne a baja :D
jan. 17. 14:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!