Miért tartották meg a keresztények az Ószövetséget?
47 Potyondi legyél szíves inkább a saját nevedben beszélni.
"Ha be lehetne bizonyítani megkérdőjelezhetetlenűl azt, hogy a világ az ősrobbanásban keletkezett, akkor szinte senki se lenne hívő."
Rengeteg hívő van akik nem tagadják sem az evolúciót sem pedig az ősrobbanást és nem hiszik, hogy a föld lapos vagy egyéb eszement dolgokat.
Nem értek egyet!
Akarjátok hogy olyan kérdést tegyek fel, amire nem tudtok válaszolni?
Az kevés, hogy nem értesz egyet (sőt láthatóan kettőt, hármat, stb. sem).
Bizonyítsd, hogy az általam felhozott érvek hamisak!!!
"Ha be lehetne bizonyítani megkérdőjelezhetetlenűl azt, hogy a világ az ősrobbanásban keletkezett, akkor szinte senki se lenne hívő."
Az ősrobbanás több irányból is bizonyított.
(Táguló világegyetem, háttérsugárzás, ...)
Néhány videó a témában:
Te maradsz azért hívő (a tények ellenére is), vagy éppen most lettél ateista?
---
" Arra kérlek hogy ne támadd a Bibliát."
Sajnos ezt a kérésedet nem teljesíthetem. A Valláskritika fórumon nem "Istentől elrugaszkodott dolog" ha valaki nem ért egyet a Biblia=szent könyv azaz támadhatatlan elképzeléssel. Itt bizony KRITIKA tárgya lehet a Biblia, Jézus, vagy akár Isten is.
Ha valakinek ezt sérelmesnek találja, egyszerű megoldásként javasolható neki a VALLÁS rovat látogatása a VALLÁSKRITIKA rovat helyett.
ITT kevés a HIT, melegen ajánlott a tudás és a megalapozott érvelés.
Az 52-es válaszomban megkérdeztem, de újra megkérdezem:
Akarjátok hogy olyan kérdést tegyek fel, amire nem tudtok válaszolni?
Egyéb iránt feltehetsz bármilyen kérdést, olyat is amire nem tudunk válaszolni... de az miképpen bizonyítja a hited tárgyát (Isten létezését, vagy akár a Biblia tévedhetetlenségét)?
Én készséggel beismerem, hogy RENGETEG dolgot nem tudok, sőőőőt, még azt is, hogy az emberiség által felhalmozott teljes tudás mennyiség birtokában sem válaszolható meg minden kérdés...
Éppen ez a szép a tudományban, hogy felismeri, vannak dolgok amikre nem ismeri a választ, ÉS(!) szorgos munkával megpróbálja MEGTALÁLNI azt!
"Akarjátok hogy olyan kérdést tegyek fel, amire nem tudtok válaszolni?"
Annak mi értelme?
Potyondi írd le nyugodtan azt a kérdést és azt is, hogy min változtat. Nem egy nagy dolog az, hogy felteszel egy olyan kérdést csak úgy teljesen random módon amire nem tudd válaszolni senki.
Ez lényegében az a szint mintha azt kérdezném meg, hogy mi van a zsebemben. Egy válaszoló sem lesz itt aki tudná erre a választ. De pont ugyan ennyire nem változtat semmin sem az, hogy senki sem tudja és azt sem, hogy ha valaki mégis tudná.
Nekem is van ilyen kérdésem:
Mi az? A bádogtetőn ül, zöld és gyönyörűen fütyül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!