Keresztények miért Izraelt támogatják?
Egyértelmű hogy ennek vallási oka van, de nem látom mi ebben a jó keresztényeknek. Egyrészt Izrael népirtást követ el a palesztinok ellen ami nem vet jó fényt az őket támogató keresztényekre sem. Másrészt zsidók nem fogadják el Jézust mint Messiást, mert ők még várják. Keresztény szempontból viszont, ha jön valaki aki Messiásnak mondja magát, csak az Antikrisztus lehet. Ha így lesz a zsidók felsorakoznak az Antikrisztus mellett és nyilván a keresztényeket is támadás érni.
Van még egy olyan elképzelés főleg cionista keresztények részéről, hogy mesterségesen kirobbantják a nagy háborút a Közel Keleten, ami Jézus visszatérést előrébb hozza. Én eben sem látok túl sok értelmet.
Összefoglalva, keresztények miért támogatnak egy olyan államot ami az Antikrisztust fogja szolgálni?
Pedig teljesen általános jelenség ez Törökországban, kérdező.
Azért támogatják Izraelt, mert a zsidó értelmiség a nyugati világ minden részén jelen van a mai napig. Egyébként Magyarországon is, magam is tudok neveket akiket behívnak például az ellenzéki ATV-be "szakértőnek", és egy az egyben zsidónak vallják magukat.
Tehát jelentős befolyásuk van a politikában, a gazdasági életben, és a médiában is. Ezáltal alakítják a keresztény országok közvéleményét és megvezetik őket.
Amerikában New York környékén él Izrael után a legtöbb zsidó. Csodálkozol hogy éppen Amerika Izrael legjobb puszi pajtása ?
Erdogan elnök úr pedig nagyot nőtt a szememben amiért tényleg kiállt a palesztin nép mellett. Tiszteletet érdemel. Kellemesen csalódtam benne.
Például az meg van nektek hogy a második világháború előtt Magyarországon az orvosok kb. 45%-a zsidó volt ??
A zsidók magukhoz ragadják az értelmiségi állásokat a világ minden részén, amit befolyásolásra használnak fel.
Ez nem antiszemitizmus, ez tiszta statisztika és tények.
Csak sokszor azokat a kurdokat is terroristának bélyegzik meg, akik egyáltalán nem azok, pusztán ellenzik a mostani török szélsőjobboldali kormányt.
Amúgy ha jól sejtem kérdező, te kiállsz azért, hogy a palesztinoknak legyen saját állama. A kurdokért is így kiállsz? Ráadásul ők sokkal többen vannak, szintén egy területen élnek, elég homogénen.
"Mondjuk lehetni lehet panaszuk, mert az Erdogan féle diktatúra kezdete óta jelentősen csökken az emberek életszínvonala."
Miért jó az neked ha hazudozol? Mondtam már hogy sokszor jártam Törökországban. Láttam milyen volt Erdogan előtt és milyen most. Ég és föld a különbség. Erdogan alatt megsokszorozódott az életszínvonal. Ahol a 90-es években vályogházak voltak ma felhőkarcolók és lakóparkok állnak. És persze nincs Törökországban diktatúra. Ez a Nyugat hazugsága.
Csak egy példa. Törökországban az állam épít új keresztény templomot, Magyarországon viszont az állam megtiltotta hogy a muszlimok építsenek mecsetet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!