Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem akarnak a vallásosak...

Miért nem akarnak a vallásosak vitázni?

Figyelt kérdés
Amikor egy vallásossal elkezdtek beszélgetni valláskritikáról vagy logikai problémákról amivel nem tudok mit kezdeni, akkor a legtöbb ilyen vallásos hárít nem akar róla beszélni, ő nem hitvitázik, forduljak olyanokhoz akik értenek hozzá, pl. egy paphoz. Nincsenek saját gondolataik, nem lehet ezt kulturáltan megbeszélni sok vallásos emberrel? Miért menekülnek a viták elől szerintetek?
2023. okt. 23. 10:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
27%
Muszlim vagyok, sokat vitatkoztam ateistákkal is. Keresztényektől több kritika éri az Iszlámot.
2023. okt. 23. 19:55
 12/24 anonim ***** válasza:
40%
Igen Abdullah, mivel Bulshit-nek tartod a feltámadást és a szentlelket és a hitünk lényegének alapjait még jó, hogy kritikával illeti néhány kereszténytársam az iszlámot. Magam részéről nem vitatkozom muszlimokkal.
2023. okt. 23. 21:36
 13/24 anonim ***** válasza:
83%
Én szívesen vitatkozom ateistákkal, csak itt gyakorin, mert sokszor lepontozni jobban tudnak mint érvelni.
2023. okt. 23. 22:51
 14/24 anonim ***** válasza:
70%
csak nem itt gyakorin*
2023. okt. 23. 22:51
 15/24 anonim ***** válasza:

Vallásos vagyok. Szívesen vitáznék bárkivel, főleg veled kérdező. Nyugodtan írj ha szeretnél.

Tudom, ez a válasz offolás, de már válaszoltam korábban a kérdésre.

2023. okt. 24. 00:31
 16/24 anonim ***** válasza:
38%

12

Nem árt egy kis önkritika. Te mit csinálsz a másik vallásával? Nem pont ugyan azt?

2023. okt. 24. 07:14
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Szerintem ez nagyon változó,vannak,akik folyamatosan ugyan azt a 3 istenérvet ismételgetik,és teljesesn figyelmen kívül hagyják a másik mondandóját.Ehhez hasonló szerintem nálunk is van.Ehhez hozzájárul még egy rémes vitakultúra és nagy méretű polarizáció.Szerintem gyakran pont a két szélsőség szokott vitázni,de akkor még pont hogy elbeszélnek egymás mellett.

Emellett ott van a kompetencia problmája is.Ha valaki nem ért az adott témához,akkor lehet, hogy előbb utánna nézne, vagy amblokk kerüli a témát.

Szerintem ezek nagyjából megmagyarázzák,hogy az emberek miért nem szeretnek vitázni.

2023. okt. 24. 09:46
 18/24 anonim ***** válasza:
21%

Én nem erre születtem.... szabad vagyok az okoskodástól ti. sehova nem vezet.

Szeretetre lettünk teremtve és arra, hogy segítsünk egymásnak.

Itt a gyakorin egy - két emberke is rájöhetne már erre.

Jézus nem vallást jött alapítani, hanem hogy helyreállítsa a kapcsolatot a Mennyei Atyával. Ébresztő !

Az Élet több, mint aminek látszik.

2023. okt. 24. 10:58
 19/24 KZitus ***** válasza:
29%

Szia

Sehol nem biztatott arra Krisztus, hogy vitatkozzunk a tanítását illetően. Ha megfigyeled, amikor helytelenül gondolkodtak a tanítványai, mindig kiigazította őket. Egyetlen tanítványa sem kezdett vitatkozni Krisztussal. Ha elfogadod te is amire Krisztus tanít, akkor soha nem fogsz vitatkozni Isten égével kapcsolatosan, mert azt valaki elfogadja, vagy nem. Mindkettő személyes döntés, tehát nem érdemes vitatkozni. Sőt Krisztus meg is tanította a követőit, mit tegyenek, ha valaki nem fogadja a tanításukat. A Máté 10:7, 11–14-ben olvashatsz erről. Nem találsz ott olyan tanácsot, hogy erővel próbálja meggyőzni őket.

Egy újabb ok, amiért nem kell Isten Szaváról vitatkozni, Krisztus tanítása, amelyet a Máté 7:6 versében olvashatunk.

2023. okt. 25. 17:08
 20/24 anonim ***** válasza:

Sokan hozták fel azt érvként, hogy azért nem akarnak vitázni mert nincs megfelelő ismeretük.

De ez nem zavarja őket? Felvetettek egy látszólag hibát azzal kapcsolatban amiben ők hisznek. Nem ösztönöz ez arra, hogy akkor utána nézzenek vagy kérdezzen egy papnál vagy akár végső esetben itt egy kérdésben?

Esetleg ha nem is vagy biztos a tudásodban akkor is leírhatod és jó esetben új információkat szereznek, talán találnak valami hibát az eddigi nézeteikben aminek javításával helyesebb útra térnek.

Még a Bibliában is benne van, hogy keskeny a helyes út. Akkor pedig nem ártana próbára tenni nyitottan, hogy megtalálják a hibákat és közelebb kerüljenek a helyes úthoz.

Kicsit beképzelt dolog azt gondolni hogy komoly vizsgálatok nélkül valaki csak úgy eljut a keskeny útra míg mások akár sok évnyi tanulás és vizsgálat árán sem.

2023. okt. 27. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!