Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik azt a vallásosak,...

Miért hiszik azt a vallásosak, hogy mindenki az?

Figyelt kérdés

Nem egy kis faluról beszélek hanem mondjuk Budapestről.

Nem is feltételezik, hogy más ember máshogy él, mások a szokások, pedig ha nem csak a hitgyüli tagjaiból áll az ismerősi köré, akkor illene.

Pl tök alap nekik, hogy minden család megy templomba karácsonykor. Ha meg mondom, hogy mi nem, kitér a hitéből (vagyis pont, hogy nem tér ki :D).

Amikor tesóm gyereke megszületett, kérdezték hárman is, hogy én vagyok e a keresztanyja. Mondom nem, mert nincs neki, nekem sincs. El voltak képedve, az egyik onanntól kezdve nem is szólt hozzám.

A templomi esküvő is alap, mi az, hogy csak polgári van, az nem is rendes esküvő. Anyuka meg ráerőlteti a gyereke párjára, aki meg sincs keresztelve, tehát végig kell még mennie pár dolgon (és a felnőtt keresztelő nem annyi, hogy leöntenek vízzel). Oké értem hogy templomiban jobban érezné magát, de ne ragaszkodjon már más nagy napjának irányításához.

Mély tisztelet a kivételnek!

2022. júl. 27. 07:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
78%

Nem hisszük azt.

Kérdezhetném én is, hogy az ateisták miért hiszik, hogy mindenki az? 🙂

2022. júl. 27. 07:18
 2/19 A kérdező kommentje:
#1 Én sem hiszem azt, nem is mondok senkinek olyat, hogy biztos nem jársz templomba :D
2022. júl. 27. 07:33
 3/19 anonim ***** válasza:
57%

"a felnőtt keresztelő nem annyi, hogy leöntenek vízzel"

Pontosan.

Egy meggyőződéses ateista azért sem keresztelkedik, mert nem akar hamisan esküdni.

Amelyik menyecske vagy anyós ezt nem fogja fel, ott komoly gond van.

Amúgy a hívők többsége valóban azt hiszi, hogy mindenki hívő (lásd: "a maga módján", meg "igazából az ateizmus is hit"), ami persze egyik sem igaz.

Azt ateisták többsége nem hiszi azt, hogy mindenki ateista, ők ennél értelmesebbek.

2022. júl. 27. 08:12
 4/19 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem csak neked van ilyen ismerettségi köröd mert úgy adod elő mintha a társadalom jelentős része vallásos keresztény lenne. Elég abszurd állítás egy olyan országban ahol a kereszténység lényegében egy apró szubkultúrába zsugorodott főleg a fistalok körében.

Vannak a kultúrkeresztények akik viszont a hagyományok betartását kérik rajtad számon nem a vallásosságotat. Innentől társadalom politikai kérdés inkább nem vallási

2022. júl. 27. 08:26
 5/19 anonim ***** válasza:
0%
Én a részemről tudom hogy nem mindenki hívő, de el nem fogadom. Mint hívő nem is tehetem
2022. júl. 27. 08:54
 6/19 A kérdező kommentje:

#5 Komolyan?

Én nem hiszek Istenben de elfogadom, ha valaki igen (kivéve, ha térít meg nem fogja fel, hogy léteznek nem hívők).

De Isten mindenkit szeret, nem? Akkor miért tiltja meg, hogy elfogadd azt, ha valaki másban, vagy semmiben nem hisz?

Így 1-0 az ateistáknak, mert ők legalább elfogadhatják a más világnézetet.

2022. júl. 27. 09:10
 7/19 anonim ***** válasza:
96%
Nem értem a kérdést. Miért hinné az minden vallásos ember, hogy mindenki az?
2022. júl. 27. 09:32
 8/19 anonim ***** válasza:
87%

Azért szerencsére nem mindegyik, csak a buták.

Lásd a hármas választ, amit ezek az emberek szépen pontoznak is lefelé.

2022. júl. 27. 09:36
 9/19 anonim válasza:
6%
Kisfiam az ateisták világukat nem tudják, azt se tudják mi az ember, meg képtelenek kilátni a fejükből, a világegyetem önmagában igazolja a Teremtő létét. Csak nehogy a haláluk pillanatában testükből távozó lelkük, tudatuk azzal szembesüljön, hogy hoppácska, mégiscsak az Úr elé kerül és pofára esés ne legyen, hogy jaj mégis igaz a Szentírás és majd akkor akar megtérni, amikor nincs visszaút, csak a konok ateista élete örök következménye…
2022. júl. 27. 10:31
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Na, Kreatti megint itt van.

Annyira nem hiányzott.

2022. júl. 27. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!