Vallásosak nem igazam van?
Figyelt kérdés
Mi köze a lelkész vagy papnak az életembe? Megold helyettem valamit? Ad nekem enni? Mi jogon követelik a pénzeket a gyülik? Mikor tudjuk a 98% zsebre vagja abbol megy nyaralni udulni stb... de szerintem csak a naiv gyenge jellemü embereket tudjâk befolyàsolni... pl egy ember megszakitja a csaladjaval a kapcsolatot a gyüli miatt havonta 30 ezret oda ad a gyülinek de ha beteg lesz biztos nem a pasztorok meg a vallasi testverek veszik korbe az ágyát ... szoval felesleges oda menni kipapolni a magan eleted... ugysem oldanak meg semmit nem segitenek rajtad egy pohar vizzel sem, olyan mintha a bankba mennel otp-t fizetni hogy havobta a pasztor zsebet nyomod cserebe semmit se ad, de a bank legalabb adott kolcsont amibol van lakasod ... ha hiszunk bennunk el nem kell felekezet2021. aug. 12. 15:44
1/6 anonim válasza:
Nem mindenki képes szembe nézni azzal, hogy az élet értelmetlen, abszurd és nem tudjuk még nagyon sok mindenre a választ. A vallás kitölti ezt az űrt a gyenge emberek számára.
2/6 anonim válasza:
Ne keverjük ennyire a katolikusokat, a reformátusokat és hitgyüliseket.
Én református vagyok, itt pont az a lényeg, hogy a lelkész csupán lelki támaszt nyújt, de pl. nem gyóntat, mert az a te magánügyed.
3/6 anonim válasza:
Azért nem mindegy, milyen felekezet. A régi, bevett egyházaknál nem szokás havi többtízezret elkérni a hívektől, főleg nem erőszakkal. Valóban vannak egyházak, amik csak a pénzre mennek, az lényegében ugyanolyan lehúzós átverés, mint a fogyasztói csoportok vagy a bróker Marcsi. Hiszékeny, befolyásolható, esetleg kiégett, reménytelen helyzetben levő embereket hálóznak be.
4/6 Godaime válasza:
Ha létezik egy isten kétlem, hogy az alapján ítéli meg az embert, hogy hányszor ment templomba és mennyit fizetett érte az életében.
5/6 anonim válasza:
Az egyház azt hirdeti, hogy az üdvösséghez az kevés, ha a vallást valaki otthon gyakorolja, ahhoz, hogy azt elnyerjék a templomokba is el kell járni, mivel ott folyik az igazi agymosás és a vezetők hataloméhsége ott tud kiteljesedni. És ettől a hatalomtól megrészegülve, istenük nevében kisistenekké emeltetik fel magukat. Dicsőségben és gazdagságban pompáznak, hogy alázatukért, életvitelük feladásáért isten mélyen magasra emelte őket. Ezzel is sarkallva az embereket a minél nagyobb, feltétel nélküli engedelmességre és odaadásra.
6/6 anonim válasza:
Katolikusok és ortodoxok is elvárják hogy menj a templomba ha az a vallásod. A református jobb mert nem várja el. A mi vallásunk a legigazibb és a leglazább. Örülök hogy Kálvinista lehetek és nem egy Szigorú valláshoz tartozom ahol szobrok hoz kell imádkozni meg gyónni. A keresztvetését nem mondom mert azt szoktam csinálni ha megijjednék valamitől. A keresztvetését én nem katolikus vagy ortodox dolognak tartom, mindenki csinálja és református templomban is lehet. Én elmehetek a katolikus meg az ortodox templomba mert nem követek el bűnt de fordítva meg kéne gyonnina papnak ha elmész egy protenstáns templomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!