Miért hiszik azt a vallásosak, hogy mindenki az?
Nem egy kis faluról beszélek hanem mondjuk Budapestről.
Nem is feltételezik, hogy más ember máshogy él, mások a szokások, pedig ha nem csak a hitgyüli tagjaiból áll az ismerősi köré, akkor illene.
Pl tök alap nekik, hogy minden család megy templomba karácsonykor. Ha meg mondom, hogy mi nem, kitér a hitéből (vagyis pont, hogy nem tér ki :D).
Amikor tesóm gyereke megszületett, kérdezték hárman is, hogy én vagyok e a keresztanyja. Mondom nem, mert nincs neki, nekem sincs. El voltak képedve, az egyik onanntól kezdve nem is szólt hozzám.
A templomi esküvő is alap, mi az, hogy csak polgári van, az nem is rendes esküvő. Anyuka meg ráerőlteti a gyereke párjára, aki meg sincs keresztelve, tehát végig kell még mennie pár dolgon (és a felnőtt keresztelő nem annyi, hogy leöntenek vízzel). Oké értem hogy templomiban jobban érezné magát, de ne ragaszkodjon már más nagy napjának irányításához.
Mély tisztelet a kivételnek!
"Így 1-0 az ateistáknak, mert ők legalább elfogadhatják a más világnézetet."
Dehogy, konkrétan mást se hallok tőlük hogy a vallás egy förtelem, minden gond a vallás miatt van, aki vallásos az hülye, valolyabán legbelűl mindegyik hívő tudja hogy hülyeségben hisz csak nem valják be, a vallást elkéne törölni, minden vallás ugyan olyan, stb.
Ettől függetlenül van kivétel aki elfogadja hogy van amelyik másban hisz, de ez elmondható hívők esetében is.
Csak az általánositást kéne abbahagyni.
"Kisfiam az ateisták világukat nem tudják, azt se tudják mi az ember, meg képtelenek kilátni a fejükből, a világegyetem önmagában igazolja a Teremtő létét. "
1. Ő egy nő "Amikor tesóm gyereke megszületett, kérdezték hárman is, hogy én vagyok e a keresztanyja"
2. A világ léte nem biztositja hogy a vallások által mutatott isten teremtette e vagy sem.
3. Is bár kevés esély van rá, de lehetséges hogy nem egy inteligens erő, hanem egy tudat nélküli erő hozta létre.
"hogy a klinikai halálból visszatértek mikről számoltak be és ébredjetek fel a veszett kábulatotokból!"
Az emberek elég sok dolgot látnak sokkos állapotban.
Miért hinnénk?
Az ember még az ismerőseitől is kapja a kissé cinikus, vicces pillantásokat, ha mondjuk imádkozik evés előtt. Pedig mondjuk a keresztény ima nem is olyan látváyos (mint mondjuk a muszlim).
Nem azt hiszik, hogy mindenki vallásos, hanem azt, hogy mindenki hívő!
Nagy különbség!
Például egy hívőnek nem kell imádkoznia ebéd előtt.
"Nem egy kis faluról beszélek hanem mondjuk Budapestről."
Én azért letennék rá egy összeget, hogy ezek a jóemberek az elmúlt száz évet nem Budapesten szocializálódták végig. Ahol is "hetvenezer lakás után jön egy templom, az is zsinagóga farostlemezraktárnak használva". Lakcímkártyát könnyen osztogatnak bárkinek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!