Mi lenne a legjobb bizonyíték, hogy a kereszténység hazugság? Nem létezett Jézus, nincs Isten sem.
Erre például én még egy olyan választ sem olvastam amivel ne lett volna a probléma. Nagyrészt le szokták kicsinyleni Isten azért, hogy megmagyarázzák a problémát. De akkor már nem is Istenről beszélnek ezért az érvük nem elfogadható.
Aztán meglehet vizsgálni a Bibliát is.
- Ellentmondásokat keresve.
- Isten megnyilvánulásait, cselekedeteit megvizsgálva amik egyáltalán nem felelnek meg a jellemzésének.
Ezenfelül sok más hibát lehetne még keresni, találni amivel, különösen együtt rá lehetne világítani arra, hogy a kereszténység nagyon tévúton jár.
DE ha te meg akarsz győzni arról valakit, hogy a kereszténység tévúton jár akkor fölöslegesen pazarlod az idődet. Még ha lenne egy időgéped is és vissza mennél az időben majd megmutatnád egy hívőnek, hogy az egész pusztán emberi kreálmány, Jézus nem volt Isten fia, nem tett csodákat, Isten sem tett semmit...
Akkor megvádolnának feltehetően azzal, hogy te maga vagy a Sátán vagy a sátán játszadozása az egész és valójában nem az történt vagy valami hasonlót azért, hogy ne kelljen belátnia a tévedését.
Persze vannak kivételek, vannak akik képesek elfogadni, hogy egy "fával" állnak szembe akkor is hogy ha ennek elismerése megdönti a hitüket míg mások inkább neki mennek akár százszor is a fának csukott szemmel.
Ha a vallásokat megakarod szüntetni akkor azt leginkább a kritikus gondolkodás terjesztésével, tudományos ismeretek terjesztésével lehet. Ezenfelül nem ártana megtanítani az embereket, hogy hogyan kezeljék a stresszt és hasonló életben fontos dolgokat. Mert sokan ilyen apróságok elől menekülnek a vallásba.
Senkinek a létezése nem igazolt. Semmilyen bizonyíték nincs. Akkoriban sok ilyen személy volt, a legtöbben keletről jöttek, kínától. Nem véletlenül majdnem ugyan az a legtöbb betartandó parancs, nem csak itt, hanem mindenhol, ott is, ahol teljesen más a vallás, vagy éppen az itteni vallások ellensége. Akkoriban terjedtek a vallások, és nagyjából ugyan azokat tanították. Még ott, ahol sok istenben hisznek, ott is hasonlóak a szabályok. Sőt, ott jelentek meg először :D
Azt vették át, vagy alkottak újabb vallást. És ezeknél már van tárgyi, bizonyíték, komoly kutatások után.
Azonkívül vannak olyan bizonyítékok a sok hazugságra, ami egyértelmű.
Pl., hogy egyetlen egy csepp vér meg kellett volna tisztítania mindent. Ott helyben, elbukott a gonosz. Ott helyben, meg kellett volna szűnnie, mégsem történt meg. Nem történtek jobb dolgok. Nem szűnt meg a gonosz. Nem lett jobb, és az ember sem lett az. Elvileg akkor a gonosz le lett győzve, és a jó uralkodott. Mégis, ebből semmi sem igaz. A középkorban 80 százalékban meghaltak a születendő ember. A többi fiatalon. Aki azt túlélte, az háborúban. Miközben pont ott volt ez, ahol tombolt a vallás. A ti vallásotok. Mégis, mindenki meghalt. És ölték egymást, mert hazudott a vallás. Nem volt igaz. Nem tisztult meg semmi. Nem lett legyőzve semmi, mert nem volt minek legyőznie, és nem volt mit. Nem győzték le a gonoszt, sem nem hívő, sem hívő számára. Nem igazak azok, amik le vannak írva a bibliában. Hazugság, és ez jól látható.
Ha ne lenne tudomány, még mindig ez lenne. És azt mondjátok, hogy a vallás jó?
Nem kéne meghalnia senkinek. Elvileg magától meg kéne tisztulna a másiknak. Nem kéne megölni. Nem is szabadna a törvény szerint. Mégsem lesz senki tisztább, mégis mindig megölik a hívők a másikat. Mert ők sem lettek jobbak. Pedig elvileg mindennek meg kellett volna javulnia, le van győzve a gonosz. Aztán közben a legtöbb hányadék bűnöző pont vallásos. Mind gyilkos, és azért hisznek, mert mentséget akarnak, mert nehéz elhinniük, hogy genetikailag mind egy hányadék szar, akik sosem fognak megváltozni. Csak szenvednek a jótól. Akár hívők, akár nem. Pedig a csepptől meg kéne tisztulniuk, javulniuk, meg kéne változniuk. Még rég meg kellett volna. Mégsem történt, mert a biblia egy NAGY HAZUGSÁG!
Ha egy cseppjével szembekerül az egész gonosz, már le van győzve a gonosz. Ez van benne.
Ehhez képest, más hiába a él vallásos életet, csak gonoszabb lesz! Pedig már nem is lehetne gonosz a világban, hiszen le van győzve.
A gonosz legyőzhető. Sehol nem állítja a biblia, hogy ott, akkor a kereszttel végleg megszűnt a gonosz. Nem. Amíg ember van a világon, addig gonosz is lesz a világon. Jézus maga sem állított ilyet, hiszen azt mondja a jövőről:
"A gonoszság megsokasodása miatt sokakban kihűl a szeretet, de aki mindvégig kitart, az üdvözül. Az országnak ezt az evangéliumát hirdetni fogják az egész világon, bizonyságul minden népnek, és akkor jön el a vég." (Máté 24: 12-14)
Jézus nem végleg legyőzni jött a gonoszt. Nem , hanem azért jött, hogy fegyvert adjon a gonoszság elleni küzdelemben. De erről is beszélt:
"Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot." (Máté 10:34)
A kard pedig a tanítása, az ő példája, és végsősoron Ő maga a Kard. Nem egyszerű ezt a fajta kardot forgatni, de aki megtanul bánni vele, az képes pusztítani a gonoszságot anélkül, hogy embert pusztítana.
Nincs mód, hogy ezt a kardot bárki ember elpusztíthassa. Élesebb kard sem lesz soha a világon. Csak megtanulni bánni vele nem egyszerű.
Ez az egy csepp vér, amit emlegettek én nem tudom, hogy hol van a Bibliában. Majd valaki írja már le a helyét legyen szíves. Én azt tudom, én úgy értelmezem, hogy akkoriban volt legutoljára alkalma a gonosznak, hogy valaha megszerezze a tejhatalmat a földön. Ott elvesztette a gonosz a háborút, de az nem azt jelenti, hogy ne indíthatna még csatákat. A gonosz pedig nem hús-vér lény, de hús vér lényekben rejtőzik. Ott van az emberben, az összesben. Egyesek kiéheztetik, legyengítik, megölik magukban, mások pedig éltetik magukban. A kígyó sem véletlen jelkép a gonoszra. De a giliszta találóbb lenne, hiszen a gonosz az agytekervényekben rejtőzik. De ugyanott helye van a bölcsességnek is. A gonosznak se keze, se lába, se teste nincsen, ám testeket tarthat a hatalmába.
Haszon, hatalom, anyagi javak, népszerűség, pénz, vágyak a tiltott gyümölcsökre, a gyorsan elérhető boldogság illúziója. Ezekkel tart hatalmában a gonosz. Jézus vére pedig kiöntetett a világra és a szentírásban lett felfogva. Aki olvassa, lássa meg, hogy Krisztus vérével írták a Bibliát.
Bölcs ateisták. minden jogotok meg van, hogy fanatikusnak bélyegezzetek. ?Mit érdekel engem, ha a Jézus miatt kígyót, békát mondtok rám. Ez számomra jutalom. Magatokat minősítitek elsősorban ilyenkor.
"tudományos ismeretek terjesztésével lehet"
A tudományos ismeretek meg a vallásosság nagyon jól megférnek egymás mellett ma is - akárcsak évezredekkel ezelőtt.
"tombolt a vallás. A ti vallásotok. Mégis, mindenki meghalt."
A mi vallásunk nem azt ígéri, hogy nem halunk meg, hanem azt, hogy utána is élni fogunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!