Miért nincsen bizonyíték, hogy volt egy Jézus nevű prédikátor?
Még jó hogy tudjátok használni a google keresőt.........
Az hogy Jézus nem is létezett és valójában teljesegészében kitalált személy, az pusztán csak a miticisták hülyesége.
Akadémiai körökben mindössze 2 történészről tudunk akik úgy vélik, hogy a történelmi Jézus nem létezett. Azonban ők még azt a szintet sem érték el, hogy oktathassanak. Tehát bohócok..........
Nem tudom, mi a gondod.
Nem mondtam azt, hogy Jézus nem létezett... sem azt, hogy nincsenek rá (vagy még inkább bizonyos követőkre) utaló források.
Ezt írtam:
"Egy vagy több Jézus nevű prédikátor bizonyára létezett, minden bizonnyal egyet közülük tényleg kivégeztek. És kb. ennyi ami igaznak tűnik, a többi népköltészet és hozzátoldás."
Érdemes elolvasni ezt a cikket a témához:
Én sok mindenen gondolkoztam és arra jutottam, hogy ahogy látni az embereket a földön és tapasztalni itt mi emberek döntjük el, hogy milyenek vagyunk, hogyan viselkedünk és szerintem a halál után senki nem kerül sehova, vagyis én szerintem nem is lesz semmi a halál után.
Fekete függöny és alvás az örökkévalóságig.
Hát amennyire sok rengeteg gonoszság és rosszindulat van a földön, így nincs kizárva, hogy Jézus idejében, amikor ő élt a földön, egy fejlett ember lehetett, okos volt és fejlettebben tudott gondolkodni, mint a többiek és halála után, mikor meghalt, nem kizárt, hogy amikor eltemették, kitaláltak mindenféle dolgokat, hogy amilyen gonoszak és bosszúállók voltak az emberek, amennyi gonoszság volt régen a földön és az emberek valószínű félhettek egymástól az emberek a sok kegyetlenségtől és ezért kitalálhatták Istent, hogy higyjenek az emberek valamiben és tartsanak valamitől az emberek, ami nem létezik és majd fejlettebb időszakokban már kieszelték a mennyországot és a poklot is, mikor már fejlettebbek voltak az emberek, amikor már fejlettebben tudtak gondolkodni annak idején, hogy a sok rossz embertől félhettek és hát így az embereket ezekkel a dolgokkal, mítosz kitalálatokkal félelemben tudják tartani az embereket, hogy ne legyen ennyi gonoszság a földön és csak így tudták a sok gonoszságot lejjebb csillapítani gonoszság a gonoszság ellen.
Mert még akkoriban nagyon félhettek az emberektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!