Miért teremtett Isten betegségeket okozó bacilusokat, vírusokat, mételyeket, galandférgeket, krumpli bogarat?
Ezek is milyen jók!:
[B 46.] A sejtés nyavalyatörés.
[B 47.] Ne látszatra találgassuk a legnagyobb dolgokat.
[B 48.] Az íjnak tehát neve élet, műve pedig halál.
[B 49.] Egy nekem tízezer, ha a legkülönb.
[B 49 a] Ugyanazokba a folyamatokba lépünk, és mégsem ugyanazokba lépünk, vagyunk is, meg nem is vagyunk.
[B 50.] Nem tőlem, hanem a logosztól hallván, bölcs dolog elismerni, hogy minden egy.
[B 51.] Nem értik meg, mint van az, ami ellenkezik, önmagával mégis összhangban: visszacsapó illeszkedés, mint íjé és lanté.
[B 52.] Idő gyermek, aki játszik, ostáblát: gyermekkirályé az uralom.
[B 53.] Háború mindenek atyja és mindenek királya. És egyeseket istenekké tett meg, másokat emberekké, egyeseket rabszolgákká tett, másokat szabadokká.
[B 54.] Láthatatlan illeszkedés a láthatónál erősebb.
60, 61
Tévedsz és nekem van igazam azért mert:
"A legszebb majom is csúnya az emberhez képest."
"Az egész élet nem más, mint spektrumzavar, amelyben mindannyian valamelyik egyedi frekvencián rezgünk a szivárvány színeinek kontinuumában."
"Az ellentétek a fizikai síkon vonzzák, a mentálsíkon taszítják egymást."
"Az ellentétek nem vonzzák egymást, legalábbis hosszú távú párkapcsolatokban biztosan nem."
"A sors iróniája, hogy bár a XXI. századra az egészségünkre leselkedő veszélyek közül rengeteget sikerült kiiktatni, manapság épp a jólét az, ami megöl bennünket."
"Akadnak napok, amikor csupán felkelni is győzelem."
"A házasságnál bonyolultabb dolgot még a japánok sem találtak ki."
(fenti idézetekhez nem írtam oda, hogy ki mondta mert csak teljesen véletlenül gyűjtöttem össze őket egy részük pedig legalább téved is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!