Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért teremtett Isten betegség...

M dzsuzeppe kérdése:

Miért teremtett Isten betegségeket okozó bacilusokat, vírusokat, mételyeket, galandférgeket, krumpli bogarat?

Figyelt kérdés
2023. okt. 2. 21:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
10%
Ez nem valláskritika fórum, ez vallási fórumszekció. Maga a kérdező is hívő, neki szerettem volna válaszolni.😄 nem tudom mi volt a haszontalan ebben, én eleinte a kérdezőnek próbáltam segíteni, de te meg a többiek belém álltok, hogy milyen hülyeségeket beszélek. Mindenkinek hülyeség az, amit alapból nem akar megérteni. Szerencsétlen kérdező kapott a kérdésére kb 40 kommentet, abból talán 1-2 a hasznos, mert ti ateisták csak azért sem bírjátok ki, hogy ne pattogjatok. Menj el a legközelebbi templomba, hívd le a papot és neki mondd meg szemtől szembe, hogy mekkora hülye. Sok hasznosabb időtöltést a jövőben!
2023. okt. 7. 15:27
 42/62 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

"Ez nem valláskritika fórum, ez vallási fórumszekció."

Mi lenne, ha elolvasnád mi van az oldal tetején írva????

"Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika(!!!!!!!!!!!) » Miért teremtett Isten betegség..."

2023. okt. 7. 15:44
 43/62 anonim ***** válasza:
0%

Oké, ezt mondjuk benéztem, mert én egészen eddig abban a tudatban voltam, hogy “vallás”. Ez valami új GYIK fül lehet. Sorry.

Ettől függetlenül, a kérdező értelemszerűen nem magát a kereszténységet, mint egészet kritizálta, hanem ha elolvastad az eredeti kérdést, a vallással kapcsolatban nem tiszta valami. Ismételten elsiklottál a kommentem 3/4-e felett, és belekötöttél az első mondatba.

2023. okt. 7. 15:52
 44/62 Darkmoon80 ***** válasza:
86%

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Ez az első kérdés, ahol hozzászóltam a valláskritika rovatban. 6 év azért hosszú idő ...

Bár maga a rovat ennél jóval régebben indult, az első kérdés 2007-es dátummal született.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

-----

A hozzászólásaiddal kapcsolatban:

"elsiklottál a kommentem 3/4-e felett"

41. Megválaszoltam.

39. 40-es hozzászólásomban minden érdemleges részére kitértem

36.

- Hitről alkotott véleményed - a te dolgod

- Tudomány nem cáfolta - reagáltam rá

- A te igazságod a kereszténység - de a kérdés nem erre vonatkozott, hanem annak egy konkrét elemére

("A kérdésem az hogy miért teremtett az Isten olyan élőlényeket akik emberi szemmel se nem jók, se nem szépek, és csak gyötrik az embert? " kérdezőtől idézve 35-ös komment)

30. "nekem az emberi lét, ... Isten léte nélkül összeegyeztethetetlen." véleményed. A kérdés szempontjából érdektelen.

20. Kijelentesz valamit, de bizonyítékot nem adsz rá.

17. "Ha kicsit “nyálaznád” a Biblia oldalait, te is tudnád, hogy semmi sem állít a tudomány jelen állása ellen". Elég terjedelmesen megválaszolva, bizonyítva a helytelen állításod. (25-ös kommentben)

Az isteni evolúcióra nem reagáltam, mert nem nekem címezted a kérdésedet.

15. "Ádám és Éva tökéletes lett volna, ha nem esnek bűnbe, ezáltal mi is bünösök vagyunk. Isten eleinte halhatatlannak, ártatlannak stb-nek teremtette az embert. "

erősen ellentétes a 17-es hozzászólással (erre akkor nem tértem ki)

"Az, hogy a teremtéstörténet relatív képletesen írja le a világ jelenlegi állását, (pl nyilván az sem igaz, hogy Isten 144+24 óra alatt teremtette a földet)."

(anonimitás miatt nem vagyok benne biztos, hogy mindkettőt te írtad, csak gyanítom)

Nos, mire is nem válaszoltam, mit hagytam figyelmen kívül? (Melyik kommented melyik részét? Idéznéd? Szívesen válaszolok rá!)

2023. okt. 7. 18:33
 45/62 anonim ***** válasza:
36%

Akkor tényleg bocsi, nem vagyok nagy GYK használó+eddig sosem találkoztam ezzel a rovattal.

Nos akkor kezdjük az elejéről: én megválaszoltam a kérdést (első kommentem), mint hívő ember a hívő embernek, hogy ha nem lennénk bűnösek, nem fognánk fel az állatokat irritálónak, stb.

Szintén, a te általad említett anonimitás miatt nem tudom ki ír minden kommentet, de valaki belém kötött, kritizálva magát a kereszténységet, nem magát a kérdést. Azaz a kérdező ezt a Bibliai kérdést szerette volna tisztázni, erre valaki/vagy éppen te, belekötött, hogy maga a vallásunk alapjaiban rossz. Én próbáltam egy kicsit megvédeni, elmagyarázni, hogy én miért is vagyok hívő. Arra akartam kilyukadni, hogy hoztam szerintem elég párhuzamot azzal kapcsolatban, hogy számomra mi is a Hit, miért nem tudok nem hinni. Az edzéses, öltözködéses példa pl.

Majd valaki elkezdett tudományra hivatkozni, ami már bocsánat, de szerintem sok mindenki számára nevetséges. Aki jártas a tudományban és hitben, tudja pontosan, hogy a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Vannak mélyen hívő tudósok, és vannak igenis ateista tudósok. Semmi összefüggés a kettő között.

Én igyekezdtem példákat hozni, ezért is mondtam, hogy elsiklottál pár “érvem” mellett, azokra vártam volna választ. Bár szerintem felesleges hit mellett/ellen érvelni, mert a nap végén ezek üres kijelentések és nem létezik/létezHET nyomós indok egy oldalon sem. Én így élem az életemet, sok dícséretet kaptam az elmúlt időben a barátaimtól, hogy jó irányba változtam, kellemesebb társaság lettem (amióta tartom magam a türelmesség és feltétlen kedvességhez). Tudom, most nem ez jött le, valóságban más a személyiségem, mint idegesen egy anonim portálon. Nyilván nekem a hit egy picit érzékenyebb pont, ezért is szeretném a saját érdekeimet legalább megvédeni. De tökéletesen tiszteletben tartom a véleményedet, és szeretnék elnézést kérni a stílusomért, beszólásaimért. Én is még folyamatosan tanulok és messze állok attól, hogy bármi releváns véleményem legyen ezzel a témával kapcsolatban. Valószínűleg abból adódhatott a félreértés részemről, hogy egyszerre akartam több mindenkinek válaszolni, és én magam is belekavarodtam és ok nélkül kezdtem feléd vádaskodni. Annak ellenére, hogy nem ismerlek remélem megbocsátasz. (ha egyáltalán mélyen érintett az egész😄). Mindenesetre én azt szűrtem le a beszélgetésünkből, hogy van hová fejlődnöm emberileg, amiért hálás vagyok Neked. Ma is tanultam újat, ami csak megerősít a hitemben, és néhány lépéssel közelebb visz Istenhez.

2023. okt. 7. 20:23
 46/62 A kérdező kommentje:
Ez a földi világ ilyen, jelen van benne jó és rossz egyaránt. A jóban megtapasztaljuk Isten jelenlétét, a roszban a hiányát. És itt készülünk fel egy teljesebb létformára.
2023. okt. 7. 20:26
 47/62 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Kedves 45-ös!

Nekem tetszett a válaszod, köszönöm. Remélem én sem bántottalak meg téged (vagy legalábbis megbocsájtod nekem, ha igen).

Nekem is érzékeny pontom a a vallás, csak én a másik oldalán állok a sorompónak.

A valódi hittel nincs semmi problémám, az mindenkinek a magánügye, de a sok okoskodó és téríteni akaró hívővel akikből csak úgy dől a magabiztos felsőbbrendűség miközben alig ismerik a hitük alapját képező szent könyvet illetve a tudomány eredményeit, na velük annál inkább van bajom. (Nem rád gondolok itt!)

"nem vagyok nagy GYK használó+eddig sosem találkoztam ezzel a rovattal."

Annál inkább érdemes odafigyelned arra, hogy a válaszaid hasznosak legyenek (itt és azokban az egyéb rovatokban is ahová gyakran írsz).

Az azért odafigyelésre ad okot, ha sikerült 20% alá leküzdened magad, mert annyit jelent, hogy vagy nem a kérdésre adsz válasz (és ezért ítélik haszontalannak mások a hozzászólásaidat /mint itt is/) vagy a kérdésre válaszolsz ugyan, de a válaszaid nagyon nem elfogadhatók a többség számára (ez általában a fanatikus hívőkre jellemző, akik például elutasítják az evolúciót).

Gondolkodj el ezen, és legyél hasznos fórumozó....

2023. okt. 7. 21:22
 48/62 anonim ***** válasza:
24%

Darkmoom (most vettem csak észre, hogy neked is van felhasználó neved), igen, köszönöm a jó tanácsokat :)

Amit észrevettem itt, és pl redditen is, hogy az ilyen fórumok mindig veszélyesek a hívő embereknek, mert szinte automatikus lepontozás, ha valaki hívő. De igen, igyekszem jobban is figyelni az általad mondott dolgokra. Mondjuk ezen elgondolkozva ezeken úgy sem érdemes sokat agyalnom, hisz az emberek egy névtelen felhasználó mögé elbújva eléggé szabadon engedhetik a fantáziájukat, nekem meg nem ér annyit, hogy mindenkibe belekössek, akkor is ha valami orbitális hülyeséget olvasok.

Köszönöm, hogy megértő vagy, ezt nagyon nagyra becsülöm!

2023. okt. 7. 21:36
 49/62 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

hisz az emberek egy névtelen felhasználó mögé elbújva eléggé szabadon engedhetik a fantáziájukat...

Te miért vagy anonim?

2023. okt. 7. 22:19
 50/62 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező

29,35

"Nem hiszem hogy szó szerint lehet érteni azt hogy Isten teremtette a fajokat külön-külön. ha így lenne Isten lenne a legírónikusabb, könyörtelenebb lény! Gondoljuk meg:"

Na szóval ahogyan 37-ben Darkmoon tisztázta is a félre értést akkor ezek szerint ugyan arról a mindenható, mindentudó Istenségről beszélünk.

Az teljesen rendben van, hogy nem hiszed, hogy Isten külön megtervezett volna minden állatott. De azt leírhatnád, hogy hogyan.

Mert a mindentudása miatt az evolúciónak minden egyes legapróbb mozzanatát ismernie kellett. Ahogyan azt is, hogy pontosan milyen változtatásokat kellett volna eszközölni a kezdetekben vagy a fizikában ahhoz, hogy jobb legyen az egész rendszer. A mindenhatósága miatt pedig képes is lett volna erre.

Tehát nekem most nagyon úgy tűnik, hogy te eretnek módon próbálod cáfolni Isten mindenhatóságát vagy mindentudását vagy pedig a "legírónikusabb, könyörtelenebb lény"-nek tituláltad.

De ha esetleg valamit félre értettem akkor nyugodtan vezesd le, hogy pontosan mi volt az ami korlátozta Isten hatalmát vagy tudását úgy, hogy közben megmaradt a mindentudása és mindenhatósága tehát nem korlátozta semmi sem a hatalmát és tudott mindent.

Amennyiben azonban elfogadjuk a jellemzést amit Istenre tettél mert végülis nem nagyon marad más lehetőség amivel ne sértenénk meg Isten hatalmát akkor azzal a fő kérdést is megválaszoltuk. Mert a jellemzésed és az alapján, hogy mennyi áldozattal járt így az evolúció miért érdekelné az, hogy valakit meg esznek, paraziták, vírusok létezése, stb.?

2023. okt. 9. 10:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!