21-es: Mivel nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy létezne, ezért nem létezik.
Minden állítólagos "bizonyítékot" az emberek teremtették.
Az egész mese a Jézusról és a "Szűz Máriáról" pedig vicces!
Annak idején könnyű volt becsapni a sok buta, tanulatlan embert.
Majd arra a sok hülyeségre ráépítették a további kitalált meséket és hülyítették az embereket.
Azzal nincs gond, hogy akkor az emberek mindent elhittek, hisz tanulatlanok voltak. De azt nem értem, hogy a mai világban, hogy nincs több eszük?
Gondolom kiskorúk óta erre nevelik őket a szülök, megtanították arra, hogy ne gondolkodjanak.
"Azzal nincs gond, hogy akkor az emberek mindent elhittek, hisz tanulatlanok voltak. De azt nem értem, hogy a mai világban, hogy nincs több eszük?
Gondolom kiskorúk óta erre nevelik őket a szülök, megtanították arra, hogy ne gondolkodjanak."
A mai világban ki tanítja arra a gyermekét hogy ne gondolkodjon?
Biztosan sok szülő álma az, hogy közmunkás legyen a gyermek és ne boldoguljon az életben.
Illő lenne már azt a bunkóságot elfelejteni, hogy a keresztények nem gondolkodnak vagy hogy buták.
Tessék itt egy lista milliónyi keresztény tudósról:
Nyilván az ért ezzel egyet, akinek még soha nem volt élménye Istennel. Mivel ez a fajta élmény, vagy felismerés nem mindenkivel és nem akármilyen körülmények között történik meg, ez a legmegosztóbb kérdések egyike.
Másképpen szólva, ez az UFO-t látott ember esete, akit mindenki bolondnak néz, mert ők nem látták. Ha feltételezzük, hogy vannak UFO-k, akkor persze ő nem bolond. És ő a többieket sem fogja bolondnak tartani, csak mert ő nem látták ugyanazt. Mégis kellene valami, mi nem osztja meg őket. Ez a valami a tolerancia, még konkrétabban, a szeretet.
22
Értem, ezzel az érvvel még a született ateistákat se tudnád meggyőzni😁😁!
A kérdésben feltett kijelentés semmiképpen nem igaz.
A világ minden nemzetében él egy istenkép.
Minimum a nemzetek tudatában van isten.
Persze, ilyen alapon az örökmozgó is létezik.
Létezésen az önálló, fizikai létezést értjük.
Amiről te beszélsz, az az, hogy az istenkép létezik. Az isten (ezen az alapon) nem.
Mindenki magának a saját istene és mindenki magára számít hat, felelősséget vállalni a teteiért, lélegezni stb. Segíts magadon és az Isten is megsegít. Vagyis mindenki magának az istene.
Az ördög is szintúgy maga az ember, aki gonosz, bánt másokat, gyilkol stb.
Ez most lehet kicsit bunkó módon fog hangzani az én cáfolatom, de én ahogy sok emberrel is beszélgettem, szerintem az Istent azért találták ki, meg vele együtt ezt a mennyország üdvösséget és a pokol bugyrát a kínszenvedés kínok kínjait és ezekre az elvekre fogni nekünk embereknek a földön a szenvedésünket és az élettől kapott jutalmainkat is, hogy ezt mind az Isten adta, közben meg mi tettünk érte, mi dolgoztunk meg mind azokért a dolgokért, amink van és azért találhatták ki az Istent, hogy valamivel félelemben tartsák az embereket, hogy viselkedjenek az emberek a földön és azért van kitalálva az Isten, hogy higyjenek az emberek valamiben, és engedelmeskedjenek az emberek valaminek, ami nem létezik, hogy ezzel megszorongatva viselkedjenek az emberek a földön.
De én már kicsiként már ilyen 8-9 évesen amikor hallottam ezeket, hogy Isten mennyország stb én meg elgondolkodtam a fejemben, hogy mi van, ha ez egy tévhit és Isten nincs is és nem is lesz a halál után semmi?
Na és én úgy tudtam és azzal a felfogással éltem végig gyermek korom óta, hogy ez csak kitaláció, hogy viselkedjenek az emberek a földön és ezért van kitalálva az Isten menny és pokol ez csak az emberek félelemben tartása.
És nem is lesz semmi a halál után, mert akkor a nagyszüleim, a déd és ükk szüleim akkor ők hol vannak?
Na és ez árulja el, hogy halál után az van, az lesz, mint születés előtt, mielőtt még szüleink nem hoztak meg bennünket a világra az előtt se tudtunk magunkról egy kukkot se, ugyanúgy a halál után és ismét erre a pontra kerül vissza mindenki a semmit nem tud magáról állapotra.
29😁
Csak úgy sugárzik belőled az értelem!😁😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!