Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek Istenkáromlás és...

Szerintetek Istenkáromlás és az ateizmus hirdetése tényleg akkora súlyos bűn amit halállal kell büntetni?

2023. aug. 30. 15:18
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem az a világ, amit a hozzátok hasonlók preferálnak, valódi emberek számára elviselhetetlen, méltatlan, és csak begyógyszerezve, bedrogozva lehet egyáltalán csak elviselni is, mint ahogyan erre több száz millió példa van szerte a Nyugaton.

Amire én alapozom a világnézetemet, az az embertől elidegeníthetetlen, emberi természetből fakadó, természetes és szent tulajdonságok. Ha neked ez nem tetszik, akkor te vagy az, aki "nincs otthon" ezen a Földön.

Nem tudom miért írod Latinamerikát, mikor az éppen a gyökértelenített, agymosott, lecserélhető gazdasági egység típusú emberek gyűjtőhelye. A judeo-liberális világkáosz mintája éppen Brazilia, ahol az embereknek semmilye nincsen, még rasszi hovatartozása sem, még nemi identitása sem, vallása sem, semmi. Ezt jelenti a gyökértelen, lecserélhető gazdasági egység típusú ember.

Te nyilván magadat tetted ilyenné, ezért nem tudod azt se, hogy hova kapjál, ha nekem kell válaszolnod.

2023. szept. 2. 19:11
 42/52 anonim ***** válasza:
82%

Szóval csak a te elképzelésed szerinti hatalom legitim, csak azok az emberek érnek bármit is, akik azt gondolják amit te, mindenki más pedig akár megölhető?

Én nem értem hogy mi ebben a teemészetes vagy szent.Inkább kérj segítséget szakembertől.

Latinamerikát azért mondtam, mert ott sok a katólikus.

2023. szept. 2. 19:29
 43/52 anonim ***** válasza:
52%

Sokat gondoltam én is, hogy mi van, ha még nagyon régen 1700 évre visszamenve kitalálták Istent és hozzá szellemeket is, hogy a jóké a mennyország, a paradicsom és a rosszaké lesz a pokol a súlyos kínszenvedés és mi van, ha ez még jóval 1700 évvel előbb ez csak az emberek félelemben tartásának indult. Aztán mikor teltek az évek, a világ pedig formálódott, hogy olyan sokan elhitték ezt és felültek ennek olyan sokan az emberek, hogy ezt híresztelik, ez lett még a mai napig a civilizációnkba is szétterjesztve, hogy sokan még a mai napig is félnek az emberek Istentől és hogy halál után nehogy pokolra kerüljenek az emberek, amit még 1700 évnyi ötlet kitalálással találtak ki az emberek, hogy mivel tartsák az embereket félelemben, hogy ne legyen káosz és közben meg semmi nem lesz a halál után.

Akkor mi lesz, ha még a mai emberiség is annak van felülve, ami még jóval korábbi vagy 1700 évvel előrébb élő emberek terve volt csak és közben meg nem is lesz a halál után egy kukk sem, akkor mi van?

2023. szept. 3. 02:05
 44/52 anonim ***** válasza:
68%

43

Csak tisztázás véget te pontos milyen vallású vagy?

2023. szept. 3. 07:41
 45/52 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudjuk, honnan jött az élet, de biztosan nem az anyagból."

Tudjuk, honnan jött az élet.

Azok a kémiai elemek, amik az életet alkotják, a csillagok belsejében gyártódtak le, amik aztán a szupernóva robbanásokkal szétszóródtak a világegyetemben. Nem hiába mondta azt valamelyik tudós, hogy mindannyian csillagporból vagyunk.

Ezek az alkotóelemek aztán a kémiai evolúció által összeálltak - de ha jól értem, ennek a pontos folyamata nem ismert.

Azt mindenesetre már bizonyították laboratóriumi körülmények között, hogy szervetlen anyagból lehet szerves, és arra is vannak bizonyítékok, hogy a legelső élőlények egyszerűbbek voltak, majd fokozatosan lett bonyolultabb az élet. Azt is tudjuk, hogy a legősibb szervezetek a cianobaktériumok voltak, ők okozták azt, hogy a Föld légköre megtelt oxigénnel, ami új fajok kialakulásához vezetett.

Szóval a természettudomány sokat tud az életről. De nem mindent, ezért a kutatás a mai napig folyik a témában.

"Nem tudunk létrehozni életet."

Életet nem. De szintetikus DNS-t már sikerült létrehozni 2010-ben Craig Venter és csapatának, amit egy lecsupaszított baktériumba bele is raktak, ami "életre kelt". A korabeli sajtó ezt úgy hozta le szenzációhajhász módon, hogy Venterék életet teremtettek.

Istenben amúgy a fentiek mellett is lehet hinni.

2023. szept. 3. 11:44
 46/52 anonim ***** válasza:
74%

"szintetikus DNS-t"

Plusz egy teljes vírust is - ami ugyan kérdés, hogy él-e, de pont olyan felépítésű, mint az élőlények.

Élő sejteket nem azért nem hoztak még létre szervetlenből, mert nem lehet, hanem azért, mert iszonyú babramunka, és közben széteshet.

De ez csak technikai probléma. Ha tudnánk, hogy kezdetben milyenek voltak a legegyszerűbb sejtek, azokat létre tudnánk hozni.

2023. szept. 3. 15:22
 47/52 A kérdező kommentje:

"Tudjuk, honnan jött az élet."

Kézzelfogható bizonyíték?

"Nem hiába mondta azt valamelyik tudós, hogy mindannyian csillagporból vagyunk."

A biblia is ugyanezt mondta. xD

"Ezek az alkotóelemek aztán a kémiai evolúció által összeálltak - de ha jól értem, ennek a pontos folyamata nem ismert."

Tehát csak mese.

"Életet nem. De szintetikus DNS-t már sikerült létrehozni 2010-ben Craig Venter és csapatának, amit egy lecsupaszított baktériumba bele is raktak, ami "életre kelt". A korabeli sajtó ezt úgy hozta le szenzációhajhász módon, hogy Venterék életet teremtettek."

De nem a kutatóknak kell létrehozniuk az életet, hanem a természetnek önmagától. Azzal hogy intelligencia életet teremt, csak még jobban bizonyítja, hogy minket is intelligencia teremtett.

"Istenben amúgy a fentiek mellett is lehet hinni."

Természetesen, én sem vagyok kreacionista, de az életkialakulása akkor sem lett tudományosan bizonyítva. Nekem van az a sanda gyanúm hogy már nem is lesz.

2023. szept. 3. 15:43
 48/52 anonim ***** válasza:
86%

" Azzal hogy intelligencia életet teremt"

Na igen... a butább hívők ebbe próbálnak kapaszkodni.

Csakhogy az életet mi is hasonlóan rakjuk össze, ahogy természetes körülmények között IS létrejön.

Annyi a különbség, hogy mi nem akarunk 500000 évet várni rá, meg nincs egy Föld nagyságú laborunk - tehát pár dolgot felgyorsítunk.

2023. szept. 3. 15:47
 49/52 A kérdező kommentje:

#48 Értelek. De mutasd a bizonyítékot!

Ja hogy az nincs.......

Persze nincs is ezzel semmi baj, hihetsz benne ha akarsz, csak akkor nem gondolod hogy nem fair, mikor a hívőktől bizonyítékot követeltek Isten létezésére?

2023. szept. 3. 16:05
 50/52 anonim ***** válasza:

Mondjuk arról, ha pl. törvényt hozol valamiről, annak specifikusnak kell lennie.

Ennyi erővel bárkit le lehet boszorkányozni és már viszik is?

2023. szept. 3. 16:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!