Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek Istenkáromlás és...

Szerintetek Istenkáromlás és az ateizmus hirdetése tényleg akkora súlyos bűn amit halállal kell büntetni?

2023. aug. 30. 15:18
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
86%

"Napjainkban a keresztény egy szép és jó vallás"

Nem.

Ne vezessen félre az, hogy EURÓPÁBAN és MA a vallásokat kordában tartják.

Nézd meg csak Amerikát, de mondjuk inkább Afrikát, hogy ott mi történik.

AZ AZ IGAZI ARCA!

Az istenkáromlást önmagában nem kell büntetni. Ha például egy hangya káromolna téged, annak se kellene külön büntetési tétel.

Persze a hívők idegesítése az más dolog. Azt - adott szint felett - pont úgy kell büntetni, mint bármilyen más, hasonló gonoszságot.

Mondjuk ugyanúgy, mint az ateisták gyalázását.

Apropó: ateistagyalázásért mikor szabtak ki utoljára halálbüntetést?

2023. aug. 30. 21:21
 12/52 anonim ***** válasza:
83%

Az ateizmus hirdetése pont akkora súlyos bűn, mint a vallás hirdetése.

Kérdező!

A vallás hirdetése mennyire súlyos bűn?

2023. aug. 30. 21:25
 13/52 A kérdező kommentje:

"Ne vezessen félre az, hogy EURÓPÁBAN és MA a vallásokat kordában tartják.

Nézd meg csak Amerikát, de mondjuk inkább Afrikát, hogy ott mi történik.

AZ AZ IGAZI ARCA!"

A keresztény vallás igazi arca amit magában a tanításaiban tartalmaz.

Ez javarészt Jézus tanításaiból áll, és a legfontosabb, hogy szeressük, tiszteljük és becsüljük egymást. Ez a kereszténység igazi arca. Azt sajnálattal látom, hogy még Istennek sem vagyunk képesek szeretni, tisztelni egymást. :(

"Az istenkáromlást önmagában nem kell büntetni. Ha például egy hangya káromolna téged, annak se kellene külön büntetési tétel."

Ennek a mondatnak nem látom sok értelmét.

"Mondjuk ugyanúgy, mint az ateisták gyalázását.

Apropó: ateistagyalázásért mikor szabtak ki utoljára halálbüntetést?"

Tudomásom szerint olyan, hogy "ateista gyalázás" nem létezik. Legalább is nem az Istenhit hiánya miatti gyalázás.

2023. aug. 30. 21:32
 14/52 A kérdező kommentje:

"A vallás hirdetése mennyire súlyos bűn?"

Csak annyira mint megetetni az éhezőket, vagy betegeket gyógyítani.

2023. aug. 30. 21:35
 15/52 anonim ***** válasza:
72%

"A keresztény vallás igazi arca amit magában a tanításaiban tartalmaz."

Nem: az az ideál lenne, de olyan nem létezik a valóságban.

De azért ott is szerepel Ábrahám, meg Noé, meg az utolsó ítélet, meg még sok más. A kereszténység tanításaiban van pusztítás, és ok nélküli pusztítás, büntetés is.

"Ha például egy hangya káromolna téged"

Mit nem értesz? Mondjál egy olyan BTK passzust, amit szerinted meg kellene írni a hangyák ellen, akik túl sokat vagy durván szidnak téged.

Na, az isteneknek pont ennyi okuk van arra, hogy törvény védje őket.

"olyan, hogy "ateista gyalázás" nem létezik"

Ezt gondold át légy szíves még egyszer. Komolyan mondom.

2023. aug. 30. 21:38
 16/52 anonim ***** válasza:
72%

"Csak annyira mint"

Ez egyrészt nagyon nagy butaság, mivel a vallás nem gyógyír.

Másrészt akkor ezek szerint az ateizmus hirdetése is üdvös cselekedet.

Jól gondolom?

2023. aug. 30. 21:40
 17/52 anonim ***** válasza:
81%

Kedves kérdező!

Már megbocsáss, de szándékosan istengyalázást csak vallásos ember tud csinálni.

Az,hogy az isten szót használó káromkodások elterjedtek, az a vallásosoktól ered, és egy ateista számára annyit jelent mint egy Baz+ és szerintem kevesebbet is használják.

Az "ateizmus hirdetésével" szemben miért is lépjen fel az állam? Milyen alapon? Mert nem hisznek abban amit te és ezt felvállalják?

Szerintem ezekért a dolgokért bármilyen büntetés is hiba lenne.

Azt én előbb büntetném, ha valaki egy egész csoport halálát kívánja és ezt a nézetét hírdeti.

Szerintem te sem vennéd jó néven, ha egy másik vallás intézményei mindenhol ott legyeskednének, a politikusok összekötnék a moralitást azzal a vallással, így indirekt módon titeket alsóbbrendűnek hívnának és rendszeresen uszítanának ellenetek.

Egy ilyen helyzetben szerintem te sem gondolnád azt, hogy ezt még meg kellene fűszerezmi azzal, hogy ha kiderül az hogy te egyszer mondtál valamit a másik vallás istenéről vagy terjesztetted a saját elképzelésedet akkor halállal vagy egyéb súlyos büntetéssel büntetnek.

Megjegyzném, hogy én nem vagyok vallásos,és nem hiszek egy isten létezésében sem, és nem hogy hirdetném hogy ateista vagyok, főleg nem pedig az ateizmust, gyakran még el is titkolom bizonyos emberek előtt, mert vannak aki kmég ha pár perccel előbb a barátjuknak is gondoltak, csak ezen ok miatt meggyűlölnének vagy akár bántanának.

2023. aug. 31. 00:06
 18/52 anonim ***** válasza:
85%

Amúgy ha a halálbüntetés gondolata mellett állnék (ami tőlem nagyon messze áll) akkor én azt leginkább tömeggyilkosokra ,vagy tömeggyilosságok felbújtóira, szervezett mészárlások kitervelőire alkalmaznám.

De kifejezetten ellenzem az.

2023. aug. 31. 00:36
 19/52 anonim ***** válasza:
80%
Ne tévesszen meg, hogy istenkáromlás a vád, ezek pont ugyanolyan koncepciós perek, ami minden önkényuralmi rendszerre jellemző. A Szovjetunióban ezt ellenforradalmi tevékenységnek nevezték, a mccarthyizmus idején amerikaellenes tevékenységnek stb. Minden autokratikus rendszer bünteti, ha valaki kihívja azt a narratívát, amiből a rendszer a legitimitását levezeti. A Szovjetunióban ez a forradalom volt, az USÁban ez a nemzet, az iszlám fundamentalizmusban meg a vallás. De ez nem magukról a hivatkozási alapokról szólnak, hanem magáról a hatalmi berendezkedésről és annak narratívájáról.
2023. aug. 31. 01:44
 20/52 kovacs magdolna2 ***** válasza:
28%
Miért volna az ? Ateista vagyok, nekem hiszek egyik vallásban sem , akik még visszajottek a halalbol egyik sem számolt be semmilyen pokolrol istennel semm találkozott csak egy színes nekes vilaggal
2023. aug. 31. 05:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!