Mi a véleményed az alábbi videóban elhangzott kritikáról, a kereszténység erkölcsiségéről? (Nyugi, nem hosszú, csak 6 perc.)
@30: Félreértesz. Arra utaltam, hogy én a 12-es hozzászólásomban három példát hoztam fel. Te a 19-esben ebből kettőre reagáltál, a harmadikra nem.
Most beidéztem, mi volt a harmadik.
(Egyébként nem tértem ki a válaszadás elől, de egy szintnél mélyebben nem fogok most belemenni. Elfogadom, ha téged ez zavar, de a saját szabadidőmet nem szeretném olyasmivel tölteni, ami számomra teljesen haszontalan.)
Rendben van Mojjo. Ha nem akarsz róla vitázni akkor természetesen nem kell, csak érdekeltek volna gondolataid, érveid.
"Felesleges ilyen agresszíven megpróbálnod kierőszakolni egy vitát."
Igazad van, amiért most szeretnék elnézést kérni tőled.
Mindig bukfencezik egyet a gyomrom mikor előkerül egy hívőnél Jób története.
Egy eldobható, lecserélhető valamivé degradálja le az ember párját és gyerekeit.
Szeretetnek nyoma sincs benne. Csak látszik belőle, hogy Isten egojának nyalogatása mindennél fontosabb és ezt díjazza.
A videó szerintem nem rossz de szinte haszontalan.
A hívők egy része ebből csak annyit lát, hogy provokálás és el sem gondolkodik rajta. Egy része tisztábban van ezzel a problémával és nem tartja problémának, kitalált rá valami magyarázatott, nem hisz a pokolban (igen Mojjo jól mondja, sokan keresztén nem hisz a pokolban és sokan nem hisznek abban, hogy csak cselekedetek által lehet mennyországba kerülni).
Tehát a keresztények azon kicsi részénél érne el valamit akik nyitottak és még ennek ellenére még nem merült fel bennük ez a probléma.
Bár ha egy valakiben képes valami pozitív változást elérni akkor már volt értelme.
Ezenfelül akik nem a videóban szereplő embercsoportba tartoznak azok is elgondolkodhatnak a videó hatására, hogy vajon ők miben is hisznek.
@34:
"Igazad van, amiért most szeretnék elnézést kérni tőled."
Ilyet is ritkán látni itt a GYK oldalán :) Köszönettel elfogadva!
"csak érdekeltek volna gondolataid, érveid"
Amennyiben nem egy értelmetlen vita kapuját nyitjuk éppen meg, hanem tényleg kíváncsi vagy mások gondolataira, csak tömören:
Nem gondolom, hogy bizonyos tettek bármilyen kontextusban megszépülnek. Jóbnál írod, hogy megáldotta utána őt. De nem forgatta vissza az idő kerekét és tette semmissé Jób testi és lelki szenvedéseit, Jóbnak azokat át kellett élnie. Ha valakit különös kegyetlenséggel megkínzol, utána csinálhatsz bármit, nem leszel hirtelen jóságos tőle. Ráadásul a gyerekei meghaltak, mind, és nem kapta vissza őket. (Egyébként Isten dönthetett volna úgy, hogy konkrétan visszatekeri az idő kerekét, miután megmutatta a Sátánnak, hogy Jób nem fordult el tőle, és visszaugorhattak volna az időben akkorra, amikor mindez még nem történt meg, úgy hogy a Sátán mégis tud a kimeneteléről a fogadásnak. Ne feledjük, Isten mindenható, felette áll mindennek, az időnek is. Ha elfogadjuk a mindenhatóságát, lett volna lehetősége ilyesmit tenni, csupán nem akart.)
Ugyanígy teljes általanisságban a szenvedés, gyerekek halála, kínzások stb stb nem fognak megszépülni egy kontextustól. És szintén teljes általánosságban egy végtelen hatalmú lénynek _mindig_ lenne lehetősége arra, hogy _bármit_ megoldjon anélkül, hogy szenvedést okozna.
"(Egyébként Isten dönthetett volna úgy, hogy konkrétan visszatekeri az idő kerekét, miután megmutatta a Sátánnak, hogy Jób nem fordult el tőle, és visszaugorhattak volna az időben"
Mivel mindentudó is ezért lényegében végtelen módot kellett volna találnia a fogadás lezárására anélkül, hogy bárkinek is szenvednie kellett volna.
Időugrás helyet, nélkül megcsinálhatta volna azt is, hogy Jóbot egy teljesen reális álomba meríti és ott játszódik le vele minden amire utána egyáltalán nem is emlékezett volna és egy szerette és semmi más sem szenvedett volna kárt.
Amúgy, csak kérdem...
1, Mit keresett ott a száműzött Sátán a teapartin? Csak úgy odasétált meghívó nélkül?
2, Miért bizonygatja a felsőbbrendűségét egy fogadással óvodás módjára a kedvenc ölebével dicsekedve a mindenható Isten az ellene fellázadt és elítélt Sátánnak?
3, Ha az állatkínzás büntetendő és elítélendő cselekedet, vajon a benne feltétlenül megbízó hívő ember kínzásának engedélyezése Isten részéről nem az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!