Mi a véleményed az alábbi videóban elhangzott kritikáról, a kereszténység erkölcsiségéről? (Nyugi, nem hosszú, csak 6 perc.)
"a keresztények jó része nem gondol arra, hogy hűde jó dolog lenne az ateistákat (meg akkor már egyből minden más vallás követőjét is) a pokolra küldeni. Egyáltalán nem gondolják úgy, hogy azok az emberek pokolra valók."
Pontosan azt gondolják.
@9: Fogadásból, ráadásul saját egóját kiszolgáló fogadásból testileg és lelkileg megkínozza az egyik hívét, megölve és/vagy megnyomorítva mellékesen közben n+1 másik embert.
Széttépet medvével gyerekeket, mert gyerekként viselkednek egy másik hívével szemben.
Azt adja utasításba, hogy a szülők különös kegyetlenséggel gyilkoltassák meg saját gyereküket, ha az engedetlen és iszákos emberré nő fel.
És van még bőven. Valójában nem ismerek egyetlen más irodalmi/filmes/akármilyen alkotasban sem olyan karaktert, aki meg tudná közelíteni színtiszta gonoszságban.
Remélem ezt a saját kijelentésedre is érted?
@14: Nem igazán. Az általánosításokban az a jó, hogy rendkívül könnyű őket megcáfolni. Ha pl. azt állítjuk, hogy a keresztények pontosan azt gondolják, hogy tökjó dolog minden nem keresztényt pokolra küldeni, akkor pl ott az opció, hogy megkérdezel x mennyiségű keresztényt erről. Ha csak egynek az a véleménye, hogy nem, nem tökjó dolog ez, akkor már nem jelenthetjük ki általánosan, hogy a keresztények pontosan ezt gondolják és ennyi. Elég egy ellenpélda. Az csak bónusz, ha kiderül, hogy valójában rengeteg keresztény nem gondolja így.
Én beszélgettem eléggel, volt ellenpélda, az általánosításod cáfolva van. Mondjuk előhúzhatod az igazi skót kártyát, vagy mondhatod, hogy ez anekdotikus érvelés a részemről, de engem egyik sem fog különösebben meggyőzni a nyilvanvalóan nem létező igazadról.
Az lehet, de akkor is valahogy aki nem hisz, az a végítélet napján el lesz így, vagy úgy intézve - ezt minden keresztény így véli.
Na persze van aki örök szenvedést gondol, van aki sima pusztulást a világból.
A katolikusok és a reformátusok úgy tudom, hisznek a pokolban és szerintem ők a többség.
#12 Mojjo! Az első történet, ami a testileg és lelkileg megkínzásra utal, talán a Jób könyvében található. Jób egy hívő ember volt, akit Isten engedélyezett a sátánnak megszállására, hogy próbára tegye hitét és elkötelezettségét. Az erejét megnyomorította és gyerekeit is megölte, de végül Isten megáldotta Jóbot, és helyreállította az egészségét és a javait.
A második történet, amit említesz, a király könyvében található. Amikor Illés próféta Isten nevében szólalt meg, és gúnyolódott a samáriai városban, a gyerekek egy csoportja megöltötte, de itt Isten nem rendelte el közvetlenül a gyilkosságot.
Hasonlóan vannak történetek, mint például Abrám és Izsák esete, ahol Isten kérte, hogy áldozza fel a saját fiát. Azonban ebben az esetben Isten végül megakadályozta az áldozatot, és elismerve Abrám engedelmességét, megáldotta őt.
Ezek a történetek kiemelik az egyének hitét és engedelmességét, de mindig figyelembe kell venni a történelmi és kulturális kontextust. Azért, hogy a Bibliát teljesen megértsük, az egész szöveget és a benne található különböző témákat össze kell kapcsolni, és a szövegeket a kontextusukban kell értelmezni.
Mojjo, attól nem lesz Isten gonosz, hogy te nem tudod megfelelően értelmezni a biblia egyes történeteit!
#18 Ha te nem is hiszel a bibliában miért zavar téged az, hogy a hívők szerint a pokolban fogod végezni?
Ez olyan mint mikor az UFO hívők azt mondják, hogy na majd nagyot döbbennek a szkeptikusok mikor már itt lesznek és irtanak kifelé minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!