Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha nincs Isten mi értelme az...

Ha nincs Isten mi értelme az erkölcsnek/morálnak?

Figyelt kérdés

2023. jún. 30. 17:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 Darkmoon80 ***** válasza:
96%

Ja csak annyit még ... a hited megint megcsalt... nem a fővárosban élek!

Rosszul súgott az angyalka...

2023. júl. 4. 18:13
 52/78 anonim válasza:
97%

Te nem vagy normális💀

Azt tudtad hogy Jeffrey Dahmer is templomban nőtt fel?

“Mitől lenne erkölcsös egy ateista? A semmitől?”

Azért mert minden embernek van lelki ismerete

Az kereszténység után a legtöbb ember ateista mégsem lesz sorozat gyilkos minden második ember. Sátánista vagyok mégis haza hoztam egy sérült madarat és nem azert mert isten megterített elhiheted😂

Ha már itt vagyunk: ha isten erkölcsös miért fenyeget azal hogy ha nem szereted és teszed amit mond pokolra jutsz?

2023. júl. 5. 13:59
 53/78 anonim ***** válasza:
8%
Mindenkiben van egy belső erkölcsi iránytű. Aki twgadja, hazudik. Érdekes módon ez mindenkiben egybevág kultúrától, neveltetéstől függetlenül. Legjobban azok bizonyítják akik tagadják, relativizálnák. Valami konkrétat tagadnak, relativizálnának, amit belülről már ismernek.
2023. júl. 5. 14:03
 54/78 anonim ***** válasza:
96%

"ez mindenkiben egybevág kultúrától, neveltetéstől függetlenül"

Ez nagyon nem így van.

Persze, hogy vannak közös dolgok is, hiszen embercsoportok vannak mindenütt. De van sok eltérés is.

2023. júl. 5. 14:56
 55/78 anonim ***** válasza:
4%
A "közös dolgokról" irtam.
2023. júl. 5. 15:04
 56/78 anonim ***** válasza:
0%

13:59-es.

„Ha már itt vagyunk: ha isten erkölcsös miért fenyeget azal hogy ha nem szereted és teszed amit mond pokolra jutsz?”

Nincs pokol. Ez egy vallásos hazugság, és Isten sem fenyeget senkit ilyesmivel. A pokol tana csak egy emberi filozófia.

Sátán az Ördög viszont létezik, és agonosz angyalok is.

2023. júl. 5. 15:29
 57/78 anonim válasza:
100%

15:29-es

Tudom hogy nincs de ha a kérdező keresztény biztos hisz benne

2023. júl. 5. 15:56
 58/78 A kérdező kommentje:

"Amúgy a cigányság vallási megoszlásáról van valamilyen elképzelésed?"

Ki beszélt itt cigányságról? Én a mély szegénységben élőkre utaltam azzal a videóval.

"Te nem vagy normális💀

Azt tudtad hogy Jeffrey Dahmer is templomban nőtt fel?"

És? Darkmoon80 is járt rendszeresen templomba gyere korában, attól még nem keresztény. Vagyis már nem keresztény.

"Azért mert minden embernek van lelki ismerete"

Igen?

És a sok kannibál bennszülött törzsben élő embereknek miért nem volt/van (mert tudtommal még mindig vannak ilyen törzsek), nekik miért nincs "lelki ismerete"?

"Az kereszténység után a legtöbb ember ateista mégsem lesz sorozat gyilkos minden második ember."

Mert a keresztény erkölcs nagy részét már elsajátították.

"Sátánista vagyok mégis haza hoztam egy sérült madarat és nem azert mert isten megterített elhiheted😂"

Attól aztán most nagyon jó, erkölcsös ember lettél. Aztán meg gondolom csirke paprikást ebédeltél.

"Ha már itt vagyunk: ha isten erkölcsös miért fenyeget azal hogy ha nem szereted és teszed amit mond pokolra jutsz?"

Mikor fenyegetett meg téged ilyennel? Leszólt a mennyből és azt mondta, ha nem szereted akkor irány a pokol?

2023. júl. 5. 17:36
 59/78 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező, valaki utalt már itt arra, hogy sokat számít az, hogy a lelkiismeretet mi formálja.

Ha valaki úgy nő fel, hogy egész pici korától csak azt látja, hogy hazudni kell, lopni kell, futtatni a kurvákat, mert abban van a pénz, és itt él ilyen közegben akár 20 vagy 25 éves koráig, és tegyük fel, hogy rossz baráti társasága is van még ezen kívül, tehát azon vannak, hogyan lehet mindenkit jól lehúzni, drog stb., akkor ez formálja. Magyarul a lelkiismerete megengedi ezeket neki.

Viszont ha sikerül kikerülnie egy ilyen közegből, elkezdi látni, hogy becsületes munka, a nők tisztelete, szerető család, és olyan barátok, akik ezekre törekednek, akkor elkezdhet formálódni ezen dolgok felé.

Na most sajnos vannak olyan nagyokos, lángelmék, akik még ezután is képesek megkérdezni állítom, hogy „De honnan lehet tudni, hogy az a jó irány lelkiismeretileg, hogy becsületes vagyok, nem keresek a kurvákon pénzt stb, stb.?”

Hát ha valakinek ezt meg kell magyarázni, hogy miért így van, akkor annak már a fejében nagyon nagy a baj.... Ennyit tudok mondani.

Mert az ember rendelkezik alapvetően azzal a képességgel, hogy meglássa mi a szeretet. Milyen viselkedés az, amit ha sokan betartanának egy békés, boldogabb élet lehetne a földön.

2023. júl. 5. 18:05
 60/78 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

"És a sok kannibál bennszülött törzsben élő embereknek miért nem volt/van (mert tudtommal még mindig vannak ilyen törzsek), nekik miért nincs "lelki ismerete"?"

Miért ne lenne?

Ha hallgat rá, akkor betartja a törzs szokásait és hasznos tagja lesz a közösségnek, jó apa/férj lesz, aki a levadászott ellenség legfinomabb részét kanyarítja ki a családi ebédhez, ajándékot ad a szellemeknek a sikeres vadászatért...

Ja, esetleg neked azzal van a problémád, hogy emberhúst eszik???

Abban a környezetben ez nem ellentétes a lelkiismerettel.

Te is megeszed a tehén húsát, pedig Indiában szent állat... hát van neked lelkiismereted?

Te is megeszed a sertéshúst, pedig egyes vallások szerint az tilos... hát van neked lelkiismereted?

Te is megeszed a csirke húsát, pedig egy vegetáriánus szerint a lelkiismeretednek tiltakoznia kellene egy állat megölése miatt, ami azért hal meg, hogy te megtöltsed a hasad, jóllehet ehetnél mindenféle zöldséget helyette... hát van neked lelkiismereted?

Nem folytatom...

Szerintem talán ennyiből is érthető, a "lelkiismeret" nem kőbe vésett szabályokon alapszik, hanem nagyon is környezet függő.

2023. júl. 6. 10:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!