Ateista emlékművet avattak Floridában. Annak meg mi értelme volt?
https://www.youtube.com/watch?v=gWHuuMgdkcg
Én sem állítok emlékművet azért, mert nem hiszek a star warsban.
"Én sem állítok emlékművet azért, mert nem hiszek a star warsban."
Miért nem?
"mert értelmetlen."
Önmagában az, hogy te értelmetlennek találod, nagyon sokakat nem zavar abban, hogy elérjék azt, amit szeretnének.
Ezen így el lehet gúnyolódni... Pedig volt már belőle nem egyszer zúgolódás a történelemben, hogy az uralkodó egyházaknak füttyszóra osztogatták a legértékesebb háztömbnyi ingatlanokat a városok közepén, a kommunista és más vallású negyedek közepén is erőfitoktatásból, bezzeg amikor kultúrházhoz kellett volna a helyiknek egy bérelt félsufni a korábbi évtizedekben ugyanazon helyre, akkor elő tudták lobogtatni az ingatlanok valódi piaci árát.
Ostoba dolog ez az emlékmű, ez így igaz, de pont ez kell ahhoz, hogy észrevegyék magukat a másik oldalon: nem csak az övöké a közterület, hogy tízévente kedvükre duplázódjanak az utcai feszületek minden sarkon. Holnap majd arra kelsz, hogy a te, te meg a te ablakod elé is raktak egyet...
Emlékművet? Mire kell emlékezni? Emlékművet valaki elhunyt hősnek vagy valami elmúlt (pozitív vagy tragikus) esemény kapcsán szoktak állítani. Az ateizmusra már emlékezni kell...? 😀 Jó tudni...
Amúgy provokáció, hogy legyen miről vitatkozni, de engem nem nagyon foglalkoztatna, hogy arra járnék. Inkább mosolyognék, hogy lám a kultikus helyek szükségessége, ami egyidős az emberiséggel, még a transzcendenst elvetőknek is a belső igénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!