Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Bizonyos militáns ateisták...

Bizonyos militáns ateisták részéről mi értelme a vallásokkal szembeni erőszakos, hívőkkel szembeni hitről való letérítő magatartásnak?

Figyelt kérdés

Meglátásom szerint ez éppoly értelmetlen/logikátlan, minthogy jómagam nem hisz a Jetiben, mégsem kezdek hadjáratba a Jeti hívők ellen, és próbálom meggyőzni őket nem létéről.

Hasztalan időpocsékoláson kívül más értelmét nem látom küzdeni az ellen, ami szerintem nincs is.

2022. dec. 19. 17:53
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Miért van mostanában ilyen sok ateista elleni kérdés? Csak kíváncsiságból.

De a kérdésre most kutya futtában annyit, hogy a Jeti hívők, hogy ha el is tűnnének se vennéd észre. Ezzel szemben például a keresztények ilyen, olyan formábban hatással vannak az ateisták életére is. Ez például szerintem egy lehetséges indok.

De lehet, hogy amelyik esetekre te gondoltál ott teljesen más vezérelte a válaszolót/kérdezőt.

2022. dec. 19. 18:01
 2/28 anonim ***** válasza:
72%
Mert mindenki a saját legyen az vallásos,ateista véleményét tartja a legigazabbnak és terjeszti tudta nélkül is.
2022. dec. 19. 18:33
 3/28 anonim ***** válasza:
69%

Kedves kérdező!

Most a fagyi visszanyal! A hívőknek mi értelme téríteni az ateistákat, amikor tudják, hogy semmi esélyük nincs bizonyíték hiányában!

2022. dec. 19. 19:15
 4/28 Dongaben ***** válasza:
91%
Az ateisták leírják, miért nem hisznek az "Isteni létezésben". A hívők meg a Bibliából idézgetnek, amit, mint tudjuk: Emberek állították össze a saját érdekeik szerint. Innen, ennyi évszázad elmúltával is gratulálok a keresztény egyházaknak, hogy még léteznek!
2022. dec. 19. 19:34
 5/28 anonim ***** válasza:
6%
Semmi. Csak ők erre még nem jöttek rá. :)
2022. dec. 19. 19:35
 6/28 anonim ***** válasza:
16%

Nézd, az ördög az ember egész életében a lelkére pályázik és ehhez vannak közkatonái, akik tudtuk nélkül vagy tudatosan a kezére játszanak, segítenek a sötét oldalnak.

De a vallásfanatikusok meg a másik véglet és nem veszik észre, hogy erőszakosan nem lehet senkit sem megtéríteni. Ráadásul az erőszakkal szintén nem Istent szolgálják, tehát tévedésben élnek.

2022. dec. 19. 19:38
 7/28 anonim ***** válasza:
75%

"Emberek állították össze a saját érdekeik szerint. Innen, ennyi évszázad elmúltával is gratulálok a keresztény egyházaknak, hogy még léteznek!"

Igen! Ehhez én is gratulálok, hogy nulla bizonyítékkal, több ezer éven át ingyen lehet élni!! Kíváló teljesítmény a semmiből!!

2022. dec. 19. 19:42
 8/28 anonim válasza:
15%
Szerintem Butaság Meggyőzni erről valakit mert a vallás az nagyon Jól vissza fogja az ember "indulatait" És nem lesznek Álmatlan Éjszakái (Mint Nekem (Nem vagyok teljes ateista))
2022. dec. 19. 19:53
 9/28 anonim ***** válasza:
69%

"Szerintem Butaság Meggyőzni erről valakit mert a vallás az nagyon Jól vissza fogja az ember "indulatait""

Akkor miért vannak gyilkosságok, miért vannak hazugságok, miért vannak csalások, miért van bűnözés??? Mert a vallás visszatart?? NEM!! Ellenkezőleg, a vallás háborúkat, konfliktusokat okoz és, ellentétek alakulnak ki( vagyis feszűltség), és ezek az ellentétek okozzák a bűncselekményeket, háborúkat, összeférhetetlenséget!!!

2022. dec. 19. 20:48
 10/28 anonim ***** válasza:
23%
Ezért írom mindig: nem vallásra van szükség, hanem hitre..!:)
2022. dec. 19. 20:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!