Bizonyos militáns ateisták részéről mi értelme a vallásokkal szembeni erőszakos, hívőkkel szembeni hitről való letérítő magatartásnak?
Meglátásom szerint ez éppoly értelmetlen/logikátlan, minthogy jómagam nem hisz a Jetiben, mégsem kezdek hadjáratba a Jeti hívők ellen, és próbálom meggyőzni őket nem létéről.
Hasztalan időpocsékoláson kívül más értelmét nem látom küzdeni az ellen, ami szerintem nincs is.
Miért van mostanában ilyen sok ateista elleni kérdés? Csak kíváncsiságból.
De a kérdésre most kutya futtában annyit, hogy a Jeti hívők, hogy ha el is tűnnének se vennéd észre. Ezzel szemben például a keresztények ilyen, olyan formábban hatással vannak az ateisták életére is. Ez például szerintem egy lehetséges indok.
De lehet, hogy amelyik esetekre te gondoltál ott teljesen más vezérelte a válaszolót/kérdezőt.
Kedves kérdező!
Most a fagyi visszanyal! A hívőknek mi értelme téríteni az ateistákat, amikor tudják, hogy semmi esélyük nincs bizonyíték hiányában!
Nézd, az ördög az ember egész életében a lelkére pályázik és ehhez vannak közkatonái, akik tudtuk nélkül vagy tudatosan a kezére játszanak, segítenek a sötét oldalnak.
De a vallásfanatikusok meg a másik véglet és nem veszik észre, hogy erőszakosan nem lehet senkit sem megtéríteni. Ráadásul az erőszakkal szintén nem Istent szolgálják, tehát tévedésben élnek.
"Emberek állították össze a saját érdekeik szerint. Innen, ennyi évszázad elmúltával is gratulálok a keresztény egyházaknak, hogy még léteznek!"
Igen! Ehhez én is gratulálok, hogy nulla bizonyítékkal, több ezer éven át ingyen lehet élni!! Kíváló teljesítmény a semmiből!!
"Szerintem Butaság Meggyőzni erről valakit mert a vallás az nagyon Jól vissza fogja az ember "indulatait""
Akkor miért vannak gyilkosságok, miért vannak hazugságok, miért vannak csalások, miért van bűnözés??? Mert a vallás visszatart?? NEM!! Ellenkezőleg, a vallás háborúkat, konfliktusokat okoz és, ellentétek alakulnak ki( vagyis feszűltség), és ezek az ellentétek okozzák a bűncselekményeket, háborúkat, összeférhetetlenséget!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!