Bizonyos militáns ateisták részéről mi értelme a vallásokkal szembeni erőszakos, hívőkkel szembeni hitről való letérítő magatartásnak?
Meglátásom szerint ez éppoly értelmetlen/logikátlan, minthogy jómagam nem hisz a Jetiben, mégsem kezdek hadjáratba a Jeti hívők ellen, és próbálom meggyőzni őket nem létéről.
Hasztalan időpocsékoláson kívül más értelmét nem látom küzdeni az ellen, ami szerintem nincs is.
"Ezért írom mindig: nem vallásra van szükség, hanem hitre..!:)"
NEM! Tévedsz!! Nem vallásra és hitre van szükség, hanem TUDÁSRA van szükség!!! Egyik vallás sem adja ezt!!!
"A hit ősi tudás. :)"
A hit nem tudás, hanem pár ember fantaznagóriája, nulla bizonyítékkal!!!
"A hitnek pont az a lényege, hogy nem bizonyítható és mégis működik! :D"
A hit nem működik, csak sokan hisznek benne ezért úgy gondolják működik, de NEM működik! Ami működik az a tudás, a bizonyíték, mivel a vallások nem rendelkeznek ilyen tényezőkkel, csak a sci-fi műfajba lehet sorolni!! De ez van, ilyen az értelmi színvonal!!
"Csak működik, ha ilyen sok a hívő! :D"
Látom nem érted!! Nézd meg 40 év múlva, hogy mennyi hívő lesz!
Mi közöm nekem ahhoz, hogy mi lesz, mennyi lesz x év múlva?!
Az a baj, hogy mindenki a másik hitével van elfoglalva ahelyett, hogy saját magában tenne rendet..! :)
Tapasztalatom szerint a legtöbb ateista sosem a hívő embert, hanem a szervezett vallást támadja, kifejezetten azokra célozva, amelyek jelentősebb károkat okoznak a társadalmunknak.
A jeti-hívők, tudomásom szerint, nem okoznak jelentős károkat, ellenük nem látom értelmét fellépni.
A keresztény egyházak miért támadják olyan agresszívan az ateistákat? Az USA ebben különösen rossz képet mutat, van olyan állam, ahol konkrétan (alkotmányellenes) törvény is tiltja ateista vezetők választását.
Én betegségnek tartom a hitet, vegyük például a muzulmánokat, akik még miszlikbe is képesek magukat és másokat robbantani a semmiért és minden vallásos ilyen, ha feluszítják, illetve az elmebaja eléri ezt a stádiumot.
Jó lenne, ha meg tudnának gyógyulni, de persze nem vagyok annyira elvakult, hogy állandóan ilyesmivel foglalkozzam, de néha azért - ha olyan kedvem van - kijön belőlem a kritika és van, vagy lehet értelme, van aki észre tér, vagy legalább is a józan ész megszólal benne annyira, hogy nem lesz félőrült fanatikus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!