A Bibliában Istennek vagy a Sátánnak van igaza?
"Az nem számít, hogy a Biblia mit állít hogy kinek van igaza.
Hogyne számítana, nézd mi volt a kérdés:
"A Bibliában Istennek vagy a Sátánnak van igaza?"
8-as, kérdező!
Konkrét esetekben kérdezet .... csak általánosságban.
Erre, hogy lehet felelni?
Miért gondolod, hogy a sok esetet egyféle válasz fedi?
A te logikád szerint, pillanatnyi emberi erkölcsi és tudás szintünkön megitélhetjük, hogy valamely bibliai szereplőnek igaza volt vagy nem.
Szerintem az a logikus ebben az esetben, hogy konkrét esetenként megnézzük mi a helyzet...
"hogy a magyar nyelv nem egyértelmű, arról nem én tehetek."
A magyar nyelv egyértelmű tud lenni, ha annak használója kellően értelmes és azt, illetve úgy tudja kérdezni, ahogy a fejében megszületik. Nem a magyar nyelvvel van a baj, hanem a kérdező butácska.
De tedd fel akkor angolul a kérdést, azt is jól értem és még sokan mások is itt.
"A Biblia egy történet"
Nem, hülyeség. A Biblia egy 72 könyvből álló gyűjtemény, amiben rengeteg történet van.
"abban kinek van igaza"
Istennek, már írták többen is.
"Hogy a történeten kívül értékelést is tartalmaz, arról nem én tehetek."
A Biblia milyen történeten kívüli értékelést tartalmaz? Egyáltalán a számtalan bibliai történet közül melyikre gondolsz?
Ezeknek a bibliai történeteknek teljesen más volt az értelmezése az ókorban, mint amit John Milton és tsai. a kora újkorban ráaggattak.
Istennel 'szemben' nem a Sátán, hanem a teremtés esetlegessége áll, ami a fizikai és az erkölcsi rossz lehetőségének a forrása. Ezt az esetlegességet használják ki a rossz emberek, és a bukott angyalok.
Még ennyi zavaros dolgot!
Mit teremtett Sátán? Tud valaki bármit megemlíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!