Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Bibliában Istennek vagy a...

X0 kérdése:

A Bibliában Istennek vagy a Sátánnak van igaza?

Figyelt kérdés
Én a Sátánnak adok igazat, ez azt is jelenti hogy nem is gonosz, csak annak tartják. Például ma az ortodox zsidó férfiak nem ülnek nők mellé, még repülőgépen se, az a hír járja, hogy az El Al Izraelbe tartó járatain nehéz eljutni a mellékhelyiségbe, pénzt szoktak ajánlani helycseréért, még felszálláskor se szívesen ülnek le nők mellé. Amikor azt írják, a Sátán szállta meg őket, akkor sokszor arról van szó, hogy valamely nép nem ilyen: valami ilyen marhasága nincs, esetleg a zsidók közül néhányan hagytak el valami felesleges marhaságot: eredetileg fanatikus vaderkölcsösek ugyanis. Ezen kívül a Biblia szerint a tudatlanság a jó, a tudás a bűn forrása: például az evés a tudás fájáról: a tudás bűn. Szerencsére ezt már a hívők is kezdik észrevenni hogy nem így van: például Böjte Csaba mondta, hogy nem tudom minek: bűnnek, ártásnak, ellentétnek, úgy általában a problémának a legtöbbször a tudatlanság az oka. Nem hiszek a mágiában, meg semmiben se, tehát nem vagyok sátánista. Viszont szívesen bevállalom hogy én vagyok a Sátán, tehát amit a Biblia szerint a Sátán tett azt én tettem: a születésem előttieket is, hiszen igaza volt: a fanatikus mélysötétségben valami fényt hozott: hogy ne legyenek fanatikusak. Természetesen nem a Bibliában levő összes esetről van szó, nem is olvastam ki a Bibliát, de rengetegről. Sokszor csak annyit írnak hogy megszállta őket a Sátán, még azt is nekünk kell kitalálni hogy ez neki nem tetszik. Hogy miben nyilvánul meg, mi nem tetszik neki, azt bizony sokszor lehagyják. Lehetőleg tényleg gondoljuk végig, ne aszerint szavazzunk hogy milyen vallásúak vagyunk: a keresztyének és a sátánisták is gondolják végig.

2023. jún. 27. 20:14
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
9, 10: pont nem, hanem te halucinálsz. A Biblia egy kitalált történet. Van benne sok apró rész történet. Ezekben kinek van igaza. Az nem számít, hogy a Biblia mit állít hogy kinek van igaza. Az számít, hogy a Bibliában mi van, mi volt az, amiben ellentétes oldalon álltak: csak az ügy számít. Erről a Biblia ítéletet is mond, na az nem számít. Mintha egy bírósági ítéletet olvasnál, és azt kérdezik kinek van igaza? Ebben nem számít hogy milyen ítéletet hozhat! Mondhatod, hogy felmentették, de bűnös, elítélték, de nem bűnös.
2023. jún. 28. 09:10
 12/27 anonim ***** válasza:
34%

"Az nem számít, hogy a Biblia mit állít hogy kinek van igaza.

Hogyne számítana, nézd mi volt a kérdés:

"A Bibliában Istennek vagy a Sátánnak van igaza?"

2023. jún. 28. 10:57
 13/27 A kérdező kommentje:
12-es: hogy a magyar nyelv nem egyértelmű, arról nem én tehetek. A Biblia egy történet, abban kinek van igaza. Hogy a történeten kívül értékelést is tartalmaz, arról nem én tehetek.
2023. jún. 28. 12:46
 14/27 anonim ***** válasza:

8-as, kérdező!

Konkrét esetekben kérdezet .... csak általánosságban.

Erre, hogy lehet felelni?

Miért gondolod, hogy a sok esetet egyféle válasz fedi?

A te logikád szerint, pillanatnyi emberi erkölcsi és tudás szintünkön megitélhetjük, hogy valamely bibliai szereplőnek igaza volt vagy nem.

Szerintem az a logikus ebben az esetben, hogy konkrét esetenként megnézzük mi a helyzet...

2023. jún. 28. 12:57
 15/27 anonim ***** válasza:
59%

"hogy a magyar nyelv nem egyértelmű, arról nem én tehetek."

A magyar nyelv egyértelmű tud lenni, ha annak használója kellően értelmes és azt, illetve úgy tudja kérdezni, ahogy a fejében megszületik. Nem a magyar nyelvvel van a baj, hanem a kérdező butácska.

De tedd fel akkor angolul a kérdést, azt is jól értem és még sokan mások is itt.

"A Biblia egy történet"

Nem, hülyeség. A Biblia egy 72 könyvből álló gyűjtemény, amiben rengeteg történet van.

"abban kinek van igaza"

Istennek, már írták többen is.

"Hogy a történeten kívül értékelést is tartalmaz, arról nem én tehetek."

A Biblia milyen történeten kívüli értékelést tartalmaz? Egyáltalán a számtalan bibliai történet közül melyikre gondolsz?

2023. jún. 28. 13:04
 16/27 anonim ***** válasza:
24%
Mivel a kérdés a bibliáról szól, abban mindig az istenek van igaza. Erre vonatkozik a kérdés.
2023. jún. 28. 13:19
 17/27 A kérdező kommentje:
Több történet persze. Ezekben a Sátán és Isten szemben áll egymással. Ezekben kinek van igaza, ez a kérdés. A Biblia egyes történetekben leírja mindkét fél álláspontját, ezekben a történetekben melyiknek van igaza? A Biblia azt is állítja, hogy Istennek van igaza, na ezt nem kell figyelembe venni. Legyen egy utcai rablásról egy jegyzőkönyv: meglátott valakit az utcán akiről semmit se tud, és elrabolta a kerékpárját mondjuk. Én ráírom hogy a rabló ezzel jótettet hajtott végre, ezért felmentem, a sértettet meg elítélem mert feljelentette a rablót. Ettől a rablónak lesz igaza? Itt is, nem kell figyelembe venni az ítéletet, csak a többit. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni, magától világos kellene legyen. Az összes bibliai történetre gondolok, ahol Isten és Sátán szemben áll egymással. Aki szerint az egyikben igen, a másikban nem, az majd megírja ide, remélhetőleg azt is hogy milyen arányban. Én úgy általánosságban gondoltam. Nyilván mindent rákennek a Sátánra: ha más nép csecsemőt áldoz, azt is, de ha más vallású, akkor "bálványt imád", és azt is, meg ha nem olyan vaderkölcsös mint ők, akkor azt is. Én se arra gondoltam, hogy a csecsemőáldozás jó dolog lenne. Viszont ezt meg tekinthetjük úgy, hogy azt állítják benne hogy ez is a Sátán műve, holott ez: maguktól hülyék, gonoszak a népek: mondhatjuk úgy, hogy a Biblia szerint Isten ilyennek teremtette őket. Amikor kiírtam a kérdést, csak a vaderkölcsösségre gondoltam, nem jutott eszembe a csecsemőáldozat, meg az se, hogy a vaderkölcsösségnél is van akinél az egyikben a Sátánnak, a másikban Istennek van igaza. Már nem lehet módosítani a kérdést.
2023. jún. 28. 13:19
 18/27 anonim ***** válasza:
75%

Ezeknek a bibliai történeteknek teljesen más volt az értelmezése az ókorban, mint amit John Milton és tsai. a kora újkorban ráaggattak.

Istennel 'szemben' nem a Sátán, hanem a teremtés esetlegessége áll, ami a fizikai és az erkölcsi rossz lehetőségének a forrása. Ezt az esetlegességet használják ki a rossz emberek, és a bukott angyalok.

2023. jún. 28. 13:31
 19/27 anonim ***** válasza:

Még ennyi zavaros dolgot!

Mit teremtett Sátán? Tud valaki bármit megemlíteni?

2023. jún. 28. 14:29
 20/27 anonim ***** válasza:
7: de buta vagy... Én ateista vagyok de a Sátán mellett vagyok, mert már a parancsolatai megfogtak.
2023. jún. 29. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!