Az, hogyan összeegyeztethető Istennel, hogy ennyit ölt a Bibliában?
A Bibliában egy elég vérszomjas Isten van leírva most csak pár kiragadott példát írok le.
Mert felemelem kezemet az égre, és ezt mondom: Örökké élek én! Most lássátok meg, hogy én vagyok, és nincs Isten kivülem! Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, a ki kezembõl megszabadítson. Ha megélesítem fényes kardomat és ítélethez fog kezem: bosszút állok ellenségeimen és megfizetek gyûlölõimnek. Megrészegítem nyilaimat vérrel, és kardom jól lakik hússal: a legyilkoltak és foglyok vérével, az ellenség vezéreinek fejébõl!
-A keresztény isten
5 Mózes 32:39-42
És tûz jöve ki az Úrtól, és megemészté ama kétszáz és ötven férfiút, a kik füstölõ szerekkel áldoznak vala.
4 Mózes 16:35
Ha rádöbbensz arra, hogy kik Isten ellenségei, akkor rájössz nem rólad van szó, nem téged érint ez, ha hívő vagy.
Már sokszor elmondtuk itt, hogy a mózesi istenkép nem egyenlő a keresztény istenképpel.
Mózesnek szüksége volt ilyen Istenképre, mert honfoglalók voltak. A szövegben a gyógyítás is ott van, tehát Isten kinyilvánítja, hogy Ő nem egyoldalú.
Más volt a szövetség, más volt a lényeg, más volt a szövetség törvénye. A Biblia pontosan leírja, hogy miért volt a mózesi szövetség ilyen. Isten adta a törvényt, ami alapján az ember belátta, hogy bűn van benne. A mózesi törvény további lényege az volt, hogy belássa az ember, hogy a bűnért halál jár, és saját erőből nem tud belőle szabadulni (sem a halálból, sem a bűnből), tehát megváltóra van szüksége, aki kiszabadít a halálból és megtisztít a bűntől. Ez az újszövetség. Az újszövetségben a hívő megszabadul a bűntől és a haláltól.
"A mózesi törvény további lényege az volt, hogy belássa az ember, hogy a bűnért halál jár, és saját erőből nem tud belőle szabadulni (sem a halálból, sem a bűnből), tehát megváltóra van szüksége, aki kiszabadít a halálból és megtisztít a bűntől. "
Tehát aki az Ószövetség idején élt, az jól megszívta, csak mert önhibáján kívül rossz időbe született. Az igen, igazságosság magasfokon...
"Tehát aki az Ószövetség idején élt, az jól megszívta, csak mert önhibáján kívül rossz időbe született. Az igen, igazságosság magasfokon..."
annyira tudtam, hogy valaki ezt benyalja, direkt nem tértem ki erre:) Kérdezz, ha nincs információd valamiről, és ne durrogtasd az ostobaságod. Az ószövetségben volt élet könyve, bogárkám...
Amúgy, amit idéztél, abból pont logikailag sem következik a fényes konklúziód, mert már az ószövetség alatt is be lehetett látni, amire a törvény hivatott. Ugye, ugye?:) És rájuk is vonatkozik Jézus megváltása, visszamenőleg. Ugye, hogy kínos?:)
"szabadgondolkodó/ateizmus"
Ekkora oximoront:)
"Hányakat ölt meg Isten és a Sátán a Bibliában?"
Miután az ő hazugsága miatt hal meg mindenki, így ez a szám igencsak magas. Ezt valahogy a blogger kifelejtette. A szabadgondolkodó ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!