A Bibliában Istennek vagy a Sátánnak van igaza?
Szerintem az, hogy az ortodox zsidóknak milyen szokásaik vannak nincs hatással erre a kérdésre.
A kérdésnél nem ártana tisztázni azonban, hogy pontosan miben kinek van igaza.
"Isten és a Sátán. Szemben állnak, kinek van igaza? Isten jó és a Sátán gonosz? Vagy fordítva? Vagyis a Sátán jó, és Isten gonosz, és a Sátánt hazudja gonosznak?"
Ha a Bibliát vesszük alapul akkor Isten gonosz és rettentően hazug. A sátán pedig pusztán egy kellék a műsorban. A lázadása nem Istennel való szembeszállás pusztán amit Isten akart.
Nem arra gondoltam, hogy titkos ügynök lenne vagy egy személy. Pusztán, hogy Isten ha nem akarta volna Lucifer lázadását vagy ha valóbban szerető és jóságos lenne akkor úgy cselekedet volna, hogy Lucifer nem lázad fel.
Tehát Lucifer szempontjából ő lehet lázadó volt de közben csak egy játékszer. Ilyen szempontból nincsen valós ellentét.
Legalábbis a Bibliában foglaltak alapján.
Hogy a bibliában Istennek van igaza?
Igen mert az is benne van a bibliában, hogy Isten nem tud hazudni, tehát mindig neki van igaza.
"Én a Sátánnak adok igazat,"
Meg is látszik. xD
7-es: nem arról van szó, hogy a Biblia szerint kinek van igaza!
6-os: rendben, de én most a Bibliában szereplő konkrét esetekben kérdezem.
"nem arról van szó, hogy a Biblia szerint kinek van igaza!"
Aztán azt írja:
"rendben, de én most a Bibliában szereplő konkrét esetekben kérdezem."
Logikai érzék 0
"A Bibliában Istennek vagy a Sátánnak van igaza?"
A Bibliában elég egyértelmű, hogy Istennek van igaza, erről szól az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!