Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehet mégis igazuk van az...

Lehet mégis igazuk van az ateistáknak és nincs is Isten csak az emberek kitalációja, képzelete az egész vallás?

Figyelt kérdés
Római katolikus vallású vagyok, megkereszteltek elsőáldozó voltam bérmálkoztam is, rendszeresen járok templomba, szentmisére, ahol eucharisztiát magamhoz veszem. Viszont az utóbbi évben elkezdtem gondolkozni Isten létezésében mert én olyan sokszor hozzászólok, kérem hogy szóljon hozzám, hogy adjon valami jelet a létezéséről, de sajnos nem... semmilyen jelet nem ad azért is kérem mert a családunkban nagyon nagyon sok rossz dolog történtek, betegségek, balesetek olyan emberek szenvednek akik nagyon nem érdemlik meg és egyszerűen nem értem miért nem kapok erre választ, úgy érzem egyedül vagyok Ha képest Isten arra hogy jelet adjon, akkor miért nem jelenik meg, hiába kérem
2023. jún. 27. 18:06
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
88%

"Nehogy elhidd, hogy Isten az, aki édesapádra küldte a Stroke-ot. Isten senkit sem tesz ilyen módon próbára. Hidd el, Isten nem. tenne ilyet, csak hogy tanulj meg benne bízni."

Isten akarata nélkül egy fűszál sem nőhet!

2023. jún. 29. 11:54
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

30

Ki írta, hogy Isten kínozta meg Jób-ot?

Én azt írtam, hogy közvetetten tette próbára. Mert nem Isten volt az aki megkínozta, DE ő volt aki elfogadta a fogadást és aki engedélyezte a Sátánnak, hogy megkínozza Jób-ot és szeretteit.

Pedig lejátszhatták volna ezt a fogadást úgy is, hogy senkinek nem esik baja. De még akár Isten csak simán mondhatott volna nemet is arra hivatkozva, hogy a szerettei épsége és boldogsága mindennél fontosabb.

De nem ezt tette. Elfogadott egy fogadást amiről tudta jól, hogy a szeretett emberek szenvedésével és halálával fog járni. Elfogadta a fogadást annak ellenére, hogy lett volna megoldás arra, hogy ugyan ezt megtudják anélkül, hogy bárki is meghaljon és hasonlók.

Tehát nem, nem Isten kínozta meg Jóbot. De nagyon nagy szerepe volt abban, hogy megkínozták Jóbot.

2023. jún. 29. 11:58
 33/39 anonim ***** válasza:
0%
És ami ezután történt? Arról mi a véleményed?
2023. jún. 29. 21:05
 34/39 anonim ***** válasza:
0%

Nézd kérdező, ezen én is keresztül mentem régen.

Apám 52 évesen elhunyt szívinfarktusban, a szemem láttára. Akkor voltam 18 éves. Akkor ott azon a helyen nekem is megrendült a hitem, mikor az újraélesztések sorozatos kudarca után, közölték velünk a mentősök a rossz hírt.

Aztán éreztem valamit. Éreztem, hogy apám lelke a teste felett lebegve engem néz, és azt is éreztem, hogy soha az életben nem volt annyira boldog mint ott, és akkor. Mint akinek soha az életben nem lesz többé gondja semmire, és most már minden rendben lesz vele, örökké.

Ezt éreztem egy ideig, talán úgy 5 percig, aztán eltűnt.

Akkor megértettem, hogy nem volna igazságos Istennel szemben, hogy csak addig hiszek benne, míg a szeretteimet hagyja élni.

Szóval azt mondom neked, hogy ÁLLJ FEL! ÁLLJ FEL!

Te keresztény vagy! Így hát keresztényhez méltóan viseld büszkén és méltósággal a sorsod.

2023. jún. 29. 21:23
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Brom a keresztények szerint az összes másik vallás kitaláció (talán az Ábrahámi vallások valamennyire közösködnek bizonyos dolgokon), én meg csak egy lépéssel előrébb vagyok.
2023. jún. 29. 22:53
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

33

Pontosan melyik részre is gondolsz?

Miután kiállta a próbát megkapta a fizetséget. De a családját nem kapta vissza.

Mit szólnál egy olyan alkuhoz, hogy adok neked hatalmas vagyont és keresek neked egy másik feleséget/férjet akivel majd rengeteg gyereketek lesz HA most megölhetik a feleségedet és a gyerekedet.

Egy ember aki valóbban szeret soha nem fogadná el ezt. De még szeretet sem kell ahhoz, hogy erkölcstelennek és szörnyűnek tekintse ezt az alkut.

Ez pusztán undort kelt bennem. Ennyit jelent a történet szerint Istennek az ember és az ember szerettei. Lecserélhetők.

2023. jún. 30. 07:38
 37/39 x0 ***** válasza:
100%
2023. jún. 30. 18:53
 38/39 anonim ***** válasza:
79%

Minél ateistább egy ország, annál kevesebb a nemi erőszak, tini terhesség és átlagban a bűncselekmények.

2023. jún. 30. 22:05
 39/39 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Korábban hittél Istenben? Vagy csak mentél a templomba, mert küldtek?

Tehát volt egyáltalán olyan időszakod, amikor határozottan erősnek érezted a hitedet?

Valamennyi kétely mindenkiben felmerül néha, bennem is. De sikeresen elhessegetem. Sosem érzem magam egyedül. Amikor nagyon beteg voltam, és testileg leggyengébb, akkor éreztem magam hitben legerősebbnek.

2023. júl. 13. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!