Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehet mégis igazuk van az...

Lehet mégis igazuk van az ateistáknak és nincs is Isten csak az emberek kitalációja, képzelete az egész vallás?

Figyelt kérdés
Római katolikus vallású vagyok, megkereszteltek elsőáldozó voltam bérmálkoztam is, rendszeresen járok templomba, szentmisére, ahol eucharisztiát magamhoz veszem. Viszont az utóbbi évben elkezdtem gondolkozni Isten létezésében mert én olyan sokszor hozzászólok, kérem hogy szóljon hozzám, hogy adjon valami jelet a létezéséről, de sajnos nem... semmilyen jelet nem ad azért is kérem mert a családunkban nagyon nagyon sok rossz dolog történtek, betegségek, balesetek olyan emberek szenvednek akik nagyon nem érdemlik meg és egyszerűen nem értem miért nem kapok erre választ, úgy érzem egyedül vagyok Ha képest Isten arra hogy jelet adjon, akkor miért nem jelenik meg, hiába kérem
2023. jún. 27. 18:06
1 2 3 4
 21/39 x0 ***** válasza:
100%

20-as: nem. Nem indulunk ki abból hogy Isten nem létezik, hanem nem hisszük el, ennyi. Nem arra gondolunk rögtön hogy lehetne megcáfolni, hanem azt se hisszük el, az se bizonyítja be. Az a megcáfolás az az hogy rámutatunk hol a hiba, ami miatt nem bizonyítja be. Semmilyen bizonyíték sincs rá, csak amiket ti bizonyítéknak hisztek, így nem elégséges a bizonyítékok halmaza: az üres halmaz.

15-ös: nem. Az istentagadók nem állítják hogy nincs, hanem nem hiszik el. Mivel semmit se állítanak, így semmit se kell bizonyítaniuk, így amiket mondanak, nem lehet megfordítani és rájuk is vonatkoztatni, hogy ők is ugyanolyanok. Nem, nem vagyunk hiszékenyek.

Extrém kicsi, elképzelhetetlenül kicsi az esélye hogy létezik. Mintha minden molekula a hőmozgástól 1 helyre gyűlne, vagy a lottón mindig 1 2 3 4 5-öt húznának ki ebben a sorrendben, vagy fociban örökké döntetlen lenne: ha 1000 évig rúgják a meccs után a 11-eseket, akkor is. Ezek helyett a gyakorlatban azt mondjuk hogy nincs. Nem szoktunk olyat mondani, hogy este jövök, ha nem üt el az autó, hanem azt mondjuk hogy este jövök. Olyan rengeteg dolog jöhet közbe, hogy szinte lehetetlen lenne matematikai precizitással beszélni. Nyilván tudjuk hogy nem feltétlenül jövök. Másnál is, jóval nagyobb esélynél is rámondjuk hogy nincs. Azért van most 30%-od mert félrenyomtam.

13-as: én nem vagyok hajlandó addig bízni Istenben, amíg be nem bizonyítod hogy létezik. Hallottam már rengeteget amit bizonyítéknak hisznek de nem az, nem fogadom el őket. Úgyhogy a hittérítésre nem vagyok kíváncsi, nekem ne sorold fel, csak ha más kifejezetten kéri, hogy neki kell.

2023. jún. 28. 15:14
 22/39 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

"Alapvetően már abból a prekoncepcióból indulnak ki, hogy Isten nem is létezik, se csodák, se természetfeletti."

Egyébként Te milyen prekoncepcióból indulsz ki?

Csak nem abból, hogy Isten létezik??

Én abból az álláspontból indulok ki, hogy ADDIG nem adok hitelt a természetfeletti/isten létezésének, amíg arra vonatkozó bizonyítékot nem mutatnak azok, akik a létét állítják.

---

"A bizonyítékok amit Isten létezésére feltártak elégséges."

(Neked, mert te bizonyíték nélkül is hiszed a létét, és ha az orrodra száll egy szúnyog, abban is bizonyítékot látsz arra, hogy Isten létezik.)

"Ha mutatunk is valami bizonyítékot, egyből arra gondol hogyan lehetne megcáfolni."

Vedd már észre, most is csak a levegőbe beszélsz! Nem mutattál egyetlen bizonyítékot sem eddig (így megcáfolni sem volt mit).

ÍRJ már legalább egyetlen "bizonyítékot" a feltártak közül!!!

Egyébként mit vártál, mondasz valamit (amit bizonyítéknak gondolsz) és azt feltétel nélkül el fogja valaki fogadni... Nem így történik. Az állításodról csak a megmérettetés fogja eldönteni, hogy igaz-e. Ehhez pedig az állításodnak cáfolhatatlannak kell lennie!

2023. jún. 28. 18:14
 23/39 anonim ***** válasza:
9%

Szia! Kedves kérdező, Isten egyértelműen létezik. Valamint fontos, hogy nehogy azt hidd, hogy veled van valami baj. Nem, egyáltalán nem.

Ma a modern korban Isten már nem úgy ismerteti meg magát, mint az ókorban, hogy pl. elküld neked egy angyalt, aki elmondja pl. hogy Isten választ küldött neked. Vagy hogy Isten odaföntről leszól hozzád, hogy itt vagyok, számíthatsz rám.

Például ezt olvasd el, ez így elég érthető:

Néha felmerül a kérdés: „Miért nincsenek ma olyan csodák, mint amilyenekről a Biblia beszámol?” A válasz az, hogy a csodák akkoriban meghatározott célt szolgáltak, ma azonban Isten elvárja tőlünk, hogy hit által éljünk (Habakuk 2:2–4; Zsidók 10:37–39).

Mózes napjaiban például a csodák Mózes megbízatásának igazolására történtek. Megmutatták egyrészt azt, hogy Jehova felhasználta őt, másrészt pedig azt, hogy a Törvényszövetség valóban isteni eredetű volt, és hogy az izraeliták attól kezdve Isten választott népe voltak (2Mózes 4:1–9; 30, 31; 5Mózes 4:33, 34).

Ezt is olvasd el:

Az apostolok idejét követően a csodák ideje lejárt. Pál apostol megmagyarázta ezt: „Legyenek akár a prófétálás ajándékai, véget érnek; legyenek akár nyelvek, megszűnnek; legyen akár ismeret, véget ér. Mert rész szerint van bennünk az ismeret és rész szerint van a prófétálás; de amikor eljön a teljesség, a rész szerint meg lesz szüntetve” (1Korinthus 13:8–10).

Ma rendelkezésünkre áll a teljes Biblia, amely tartalmazza Isten összes kijelentését és tanácsát. Látjuk a próféciák beteljesedését, és képesek vagyunk előre megérteni Isten céljait. Így nincs többé szükség csodákra. Azonban Istennek szelleme, amely a csodákat lehetővé tette, továbbra is létezik, és olyan dolgokat visz véghez, amelyek éppen olyan erős bizonyítékai az isteni hatalomnak.

Tehát kedves kérdező, ma már a teljes Biblia áll a rendelkezésünkre. Például megfigyelhetjük benne Jézus cselekedeteit, valamint azt, hogy hogyan élt, és bánt az emberekkel. Így jobban megismerjük Isten személyét is.

Valamint a Biblia ír arról, hogy milyen nehéz időket élünk most, és hogy mennyi baj sújthatja az embert. De ez nem. azt jelenti, hogy Isten nem látja ezt, vagy, hogy nem törődik velünk.

Kedves kérdező, egy jó tanács: kérd őt imában, hogy adjon neked választ a kérdéseidre valamilyen formában. De ehhez fontos, hogy legyél nyitott, és hallgass meg olyan válaszokat is, amelyet lehet, hogy nem egy Római katolikus fog mondani neked, hanem egy teljesen más vallású személy.

2023. jún. 28. 22:47
 24/39 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Megint csak mellébeszélsz!

"Isten egyértelműen létezik. "

Ezt akkor jelentheted ki, ha erre vonatkozóan tudsz bizonyítékkal szolgálni!

Jelenleg ez az állításod az üres fecsegés, rosszabb esetben a krónikus hazudozás kategóriába tartozik!

Így még mindig áll a kérdés:

"

Nem mutattál egyetlen bizonyítékot sem eddig (így megcáfolni sem volt mit).

ÍRJ már legalább egyetlen "bizonyítékot" a feltártak közül!!!

"

2023. jún. 29. 06:51
 25/39 A kérdező kommentje:

"Néha felmerül a kérdés: „Miért nincsenek ma olyan csodák, mint amilyenekről a Biblia beszámol?” A válasz az, hogy a csodák akkoriban meghatározott célt szolgáltak, ma azonban Isten elvárja tőlünk, hogy hit által éljünk (Habakuk 2:2–4; Zsidók 10:37–39).

Pontosan ez is bajom miért pont most várja el ezt tőlünk amikor már van kamera nehogy megtudják egyértelműen hogy létezik? Miért ilyen igazságtalan az Isten velem velünk hogy akkor igen most nem..

2023. jún. 29. 07:57
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

De hát kedves kérdező, mindez csak azt jelenti, hogy Isten nagyon szeret téged!

Hiszen azért küldte édesapádra a Stroke-ot, hogy jellemben meg tudj erősödni, meg testben is, amikor erőlködve emelgeted a pelenkázás közben és anyukád is azért rohad a rákban, mert Isten mérhetetlen szeretete így nyilvánul meg feléd, hogy borzalmas szenvedését és fájdalmait látva meg tudj edződni a világ kegyetlenségét illetően és teljes mélységében megérthesd, mit szenvedett értünk édes Jézus a kereszten, amikor megváltott minket az eredendő bűnből, amely mint tudod, abból származik, hogy Isten teremtményei hallgattak a gonosz szavára és engedetlenül megkóstolták a tiltott gyümölcsöt.

Hajh, ez volt aztán a bűnök bűne, a rosszaság csimborasszója és méltán kapja mindmáig érte Ádám és Éva összes leszármazottja a kínos halál gyötrelmét, mert ezzel el is puskázták az örök élet reményét, de Isten mérhetetlen kegyelmében egyeseket mégis lehet, hogy részesíteni fog ebben, feltéve ha kiállják a próbákat, meg hisznek benne töretlenül, bármilyen borzalmas próbát, vagy akár próbák sorát is kell kiállniuk.

Ha jelet vársz Istentől, akkor legyen szemed a világra, mert hiszen Isten nagy jóságában számtalan üzenetet küld neked, például a minap is egy galamb piszkított az ablakpárkányodra, amelyet természetesen a jóságos Isten küldött neked jelként, mert ugye a galamb szelídsége egyértelműen bizonyítja az isteni jóakaratot, a piszka meg figyelmeztet az elmúlásra, meg arra, hogy milyen jelentéktelen ez az idő, amelyet ebben a siralomvölgyben töltünk és emlékeztet az örök élet boldogságára, amikor is végtelen időkig ott állunk majd Isten asztalánál, mind a százhúszmilliárdan, akik ezen a Sártekén tengettük eddig hiábavaló életünket, és reggeltől estig hozsannázva dícsérjük az Urat nagy boldogságunkban majd örökkön-örökké.

2023. jún. 29. 08:13
 27/39 anonim ***** válasza:
11%

Nehogy elhidd, hogy Isten az, aki édesapádra küldte a Stroke-ot. Isten senkit sem tesz ilyen módon próbára. Hidd el, Isten nem. tenne ilyet, csak hogy tanulj meg benne bízni.

„Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: »Isten tesz próbára.« Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit”

(Jakab 1:13)

2023. jún. 29. 09:52
 28/39 A kérdező kommentje:
27. Oké de akkor ki okozza a strokeot?
2023. jún. 29. 10:29
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

"„Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: »Isten tesz próbára.« Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit”"

Végül is Jóbot is csak közvetetten tette próbára és így kínoztatta meg fölöslegesen.

2023. jún. 29. 10:43
 30/39 anonim ***** válasza:
16%
Nem Isten az, aki Jóbot megkínozta. Írhatok privátot kérdező?
2023. jún. 29. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!