Napjaink ateistáinak vallásüldözése miért idézi a legszörnyűbb szovjet és náci időket?
Sokuk be akarja tiltani, vagy korlátozni a vallást, egyesek odáig mennek, hogy a szülői nevelésbe is bele akarnak szólni, tiltani a vallásos nevelés minden formáját. Hirtelen csak Észak-Korea jut eszembe, ahol napjainkban hasonló szintű vallásüldözés van.
Ezt jól bizonyítja egy másik mai kérdés is. Szinte már egy új típusú numerus clausus törvény kezd kibontakozni.
Kedves kérdező!
35-ös vagyok!
Az egyházak és az ahhoz kapcsolódó szervezetek minden más hasonló nem vallásos szervezethez képest erősödnek, minközben a népességen belül a vallásosság csökken.
Az egyházak kiszolagálják a NER-t és fordítva.
Azzal én is egyetértek hogy sok az "álkeresztény" még magasabb szinten is,ha pedig az egyházak egy részét sem tartod kereszténynek,akkor szerintem elsősorban velük kellene hogy foglalkozzál.
Ugyanakkor szerintem nehezen megállapítható , hogy ki valójában a keresztény, és szerintem az nem megoldás, hogy minden problémás személyre vagy szerveztre rámutatsz,hogy ők valójában nem keresztények és így elhárítod a felelősséget,míg az ateistáknál a legrosszabb példát (ami jóval kevesebb mint valódi példa) általánosítod mindegyikünkre.
Ugyanakkor szeretném ha megértenéd, hogy az ateisták többsége szekularizációt és békés együttélést akar, és megértjük ha felháborodtok olyanok, amit mi van hogy mindennap megkapunk.
Én úgy vagyok az ateisták és keresztények közötti konfliktus kérdésével,hogy mindkét fél közül a mérsékeltekkel egyet tudok érteni bizonyos kérdésekben és megértem őket, szerintem nekik kellene megegyezni egymással,míg a szélsőségeseket deradikalizálni kellene ha ellehetetlenítik a párbeszédet és a dominancia helyett mindkét félnek az együttműködésre kéne törekednie.
Amúgy amerikában tudtommal csak az Állami/Közösségi tereken nem lehet egy adott vallást ünnepelni, Állami/helyi pénzből, magán/egyházi rendezvények lehetségesek.
Emellett olyan helyeken mint pl iskola ahová GYEREKEK járnak KÖTELEZŐEN nem értem miért is kellene egy vallásos ünnepet megtartani,ott a családi ünnep és a templomi szertartás.
A vandalizmust pedig, legyen az egyházi tárgy vagy BLM szobor elítélem.
"A kérdésemben csupán a tiltásra vonatkozó akarat szerepel, "
Tehát nem létező vallásüldözésről kérdeztél.
"de sajnos ti már tettekre is léptetek. "
Ti? Kik azok a ti? Én nem tettem ilyet és senkit sem ismerek aki ilyet tett volna. Nem is áll szándékomban és nem is pártolom.
"Például már több iskolában (leginkább nyugatabbra) nem lehet karácsonyt, vagy húsvétot ünnepelni, helyette ezeket felváltja az amúgy pogány hagyományú fény ünnep vagy fenyő ünnep. "
- Iskolában miért kell ünnepelni? Az iskola nem azért van, hogy bulizzanak a gyerekek hanem azért, hogy tanuljanak.
- Sem a karácsonynak sem pedig a húsvétnak semmi köze az iskolához. Ezek az ünnepek a családról és Jézusról szólnak. Akkor miért is kéne bevinni az iskolába?
Arról nem is beszélve, hogy az iskolába rendszerint ezeknek az ünnepeknek nem a keresztény verziója kerül be.
A húsvét például nem Jézus feltámadásáról szól az iskolában hanem a festett tojásról, nyusziról és locsolkodásról. Akkor milyen keresztény ellenes dolog történt az által, hogy átnevezték?
"vandalizmus keresztény szobrok és templomok ellen,"
A vandálokat elkapták és beismerték, hogy ateisták? Esetleg hagytak valamilyen névjegy kártyát?
Csak mert nem csak keresztények és ateisták léteznek a világon. Arról nem is beszélve, hogy vallási nézeteken kívül is lehetnek egyéb indokok erre.
"sok helyen kísérlet a harangozások betiltására vagy korlátozására"
Te mit fogsz ahhoz szólni ha én minden egyes nap hajnalban olyan dalokat kezdenék el bömböltetni az ablakod alatt amiket utálsz?
Akik a harangozás ellen felszólalnak azoknak rendszerint egyáltalán nem a vallással van a problémájuk hanem a hang terrorral amit a templom okozz.
Van aki például nem szeret arra kelni, hogy a közeli templomban elkezdenek harangozni mikor például szombat reggel ő még nyugodtan aludna és pihenne.
Kedves kérdező!
Olvastad már Péter első levelét?
3. fejezet 15. bekezdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!