Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Napjaink ateistáinak vallásüld...

Napjaink ateistáinak vallásüldözése miért idézi a legszörnyűbb szovjet és náci időket?

Figyelt kérdés

Sokuk be akarja tiltani, vagy korlátozni a vallást, egyesek odáig mennek, hogy a szülői nevelésbe is bele akarnak szólni, tiltani a vallásos nevelés minden formáját. Hirtelen csak Észak-Korea jut eszembe, ahol napjainkban hasonló szintű vallásüldözés van.

Ezt jól bizonyítja egy másik mai kérdés is. Szinte már egy új típusú numerus clausus törvény kezd kibontakozni.

2023. jún. 25. 15:04
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

Pontosan.

2023. jún. 26. 11:48
 32/44 anonim ***** válasza:
88%

Kedves kérdező, mérhetetlen arrogancia, arcátlan hazugság vagy hihetetlen tudatlanság kell ahhoz, hogy a numerus clausushoz merészeld hasonlítani azt a "megaláztatást", amit el kell szenvednetek egy olyan országban, ahol a kereszténység a csapból is folyik, ahol az ateista kezd szitokszóvá válni, ahol csak az az igaz hazafi, aki keresztény is. Nem hiszem, hogy túloznék, ha azt feltételezem, hogy ha minimális fogalmad is volna a koreai emberek életéről, akkor sírva kérnél bocsánatot a szégyenteljen kijelentésed miatt. Nagyon, nagyon szomorú, hogy léteznek ennyire elvakult emberek.

Mesélj már nekünk, milyen szörnyű megaláztatás ért téged a hited miatt? Nem lehet, hogy csak az fáj neked, hogy egyelőre létezik a szólásszabadság, és azok is elmondhatják a véleményüket, akik nem a te elképzeléseid szerint gondolkodnak a világról?

A keresőszók közé tetted a nácizmust is. Ha tanultál volna történelmet, istenem, Hitler a katolikus egyház rendületlen támogatásával követett el minden bűntettet. Minden náci katona övén ott díszelgett a felirat: Gott mit uns (Isten velünk). És hogy lehet ezt azzal összevetni, hogy az emberek kifejezhetik az ellenvéleményüket azzal szemben, hogy pl. a gyerekeiket hittanórákra kelljen járatniuk?

2023. jún. 26. 22:48
 33/44 A kérdező kommentje:

"Ha tanultál volna történelmet"

Akkor vagy frissítsd fel a történelemtudásod, vagy inkább fejezd be a hazudozást :)

Hitler rengeteg papot, szerzetest és apácát megöletett, nagyon sok laikus hívőt is, pont azért, mert nem támogatták őt. Nem kell messzire menni, mert van több magyar példa is. Hirtelen nem jut eszembe egy ateista se, aki életét áldozta volna zsidókért, de tudok mondani több katolikus szerzetest és papot is.

Arról nem is beszélve, hogy Hitler írásaiból tudható, hogy ő egy szinkretista, pogány germán vallás felélesztésén dolgozott, amibe egyáltalán nem fért bele a katolikus hit.

Mi értelme hazudnod olyan történelmi tényekről, melyeknek bárki könnyen utána tud nézni? Sőt ha érettségizett, akkor lehet fejből is emlékszik rá.

2023. jún. 27. 00:00
 34/44 anonim ***** válasza:
83%

Igazad van,feledkezzünk meg az inkvizicióról vagy arról,hogy a kereszténységet erővel verték be egész európába és írtottak ki minden korábbi vallást és hagyományt.

Egy keresztény meg tartsa oda a másik orcáját is (hamár ennyi eszük van,hogy ilyet tanítanak).

2023. jún. 27. 10:29
 35/44 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező!

Én az állam képviselőitől nem azt hallottam, hogy európába nincsenel igazi keresztények, vagy hogy a moralitást az ateistáknak lehet köszönni,így aki ateista, vagy hogy a magyar gyerekeket ateistának kell nevelni.

Jelenleg itthon sok helyen hátrányt jelent, ha nem mutogatod magadról, hogy hű de vallasáos vagy és szerintem nem érdemes meglepődni ha egyesek frusztráltabbak a kelleténél.

Szerintem ha az állam semleges lenne a vallásosság kérdésében, engedné kibontakozni a nem vallásos civil szférát és nem vinné túlzásba az osztogatást az egyházak felé, és egyesek nem súlykolnák fojamatosdan hogy ösztönylények vagyunk akik el akarják pusztítani a világot akkor egy jobb viszony is kialakulhat a két fél között.

Azt meg kifejezetten kérném, hogy ne egy gyakoris kérdéből következtess az ország felének az attitűdjére.

2023. jún. 27. 14:45
 36/44 A kérdező kommentje:

"Igazad van,feledkezzünk meg az inkvizicióról"

Melyikről? Mert volt több is, vagy újabb kísérlet történelemhamisításra ezek egybemosása? :)

"a kereszténységet erővel verték be egész európába"

Mondjuk ez pont nem igaz, mert akkor is keresztényüldözés volt, csak akkor még karddal irtottátok a keresztényeket, most sokkal kifinomultabb módszereitek vannak, például gyermeket ne lehessen vinni templomba 18 éves kor alatt.

Később persze voltak erőszakos térítések is, de az az állítás, hogy így jelent volna meg, csak egy újabb történelemhamisítás.

"Szerintem ha az állam semleges lenne a vallásosság kérdésében"

Ebben egyetértünk. Az se jó, ha kötelezően templomba kell járnia mindenkinek és az se, ha az ateista társaid tiltani akarják, hogy a szülők elvihessék gyermekeiket templomba.

"engedné kibontakozni a nem vallásos civil szférát"

Én nem látom, hogy a vallásos szféra nagyon kibontakozna, lehet más országban élünk? Orbanisztánban csak az Orbán-rezsim szférája bontakozik ki, ahol sokszor legfeljebb színlelt vallásosság van. Vagy te se gondolod komolyan, hogy a nemzet új csalogánya Tóth Gabi tényleg hívő lenne? Ennyire naiv szerintem te se lehetsz.

2023. jún. 27. 17:36
 37/44 anonim ***** válasza:
81%

Melyik országban élsz kérdező ahol 18 éves kortól lehet csak templomba vinni a gyereket?

Tudnál linket küldeni ahol eltudjuk olvasni az erre vonatkozó törvényeket, esetleg egy cikket ami erről szól?

2023. jún. 27. 17:50
 38/44 A kérdező kommentje:

Olvasd el az előzményeket is, s akkor nem égeted magad a hülye kérdéseddel :)

Én egy másik kérdésre hivatkoztam, ahol egy ateista vetette ezt fel, s több is egyetértett vele.

Valamint próbáld újra elolvasni iménti válaszom is, mert nem állítottam benne olyat, amit szememre vetsz. Hanem csak két szélsőséges nézetet hasonlítottam össze, hogy egyik se jó.

Máskor kérem jelezze előre, aki képtelen egyszerűen megfogalmazott gondolatokat értelmezni, s neki megpróbálom valahogy egzakt, tételes módon leírni, mint valami matematikai tételt az analízis órán.

2023. jún. 27. 17:54
 39/44 anonim ***** válasza:
85%

Az égetést meg csinálod te magaddal.

Olvastam az előzményeket és a másik kérdést is.

Kapásból ez a rész már nem igaz "s több is egyetértett vele.".

Tudom mert én is válaszoltam és többek között én sem értettem egyet vele. De voltak más ateisták is. Ezenfelül értem az elképzelésének az alapját, különösen az említett törvény fényében.

Tehát senki nem korlátoz téged abban, sem másokat, hogy a 18 év alatti gyerekeitekkel elmenjetek templomba.

Akkor azt magyarázd el, ha akarod akár egzakt módon, ahogyan neked tetszik, hogy milyen vallás üldözésről beszélsz.

Miben nyilvánul meg Napjaink ateistáinak vallásüldözése?

2023. jún. 27. 18:12
 40/44 A kérdező kommentje:

A kérdésemben csupán a tiltásra vonatkozó akarat szerepel, de sajnos ti már tettekre is léptetek. Például vandalizmus keresztény szobrok és templomok ellen, keresztek leszedetése, sok helyen kísérlet a harangozások betiltására vagy korlátozására, keresztény ünnepeket erőszakos kiüresítése.

Utóbbit azért kifejtem, mielőtt megint valami olyasmit olvasol ki, amit sose írtam. Például már több iskolában (leginkább nyugatabbra) nem lehet karácsonyt, vagy húsvétot ünnepelni, helyette ezeket felváltja az amúgy pogány hagyományú fény ünnep vagy fenyő ünnep. Persze legyinthetsz, hogy ezek apró dolgok (bár a vandalizmust nem nevezném annak), de azért jól látszik a törekvésetek ezeken keresztül.

2023. jún. 27. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!