Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a keresztények szerint a...

Ha a keresztények szerint a hit egy ajándék Isten részéről, akkor akiknek ez az ajándék nem adatott meg és nem hisz, azt miért kell még büntetni is a másvilágon?

Figyelt kérdés
Úgy tudom a Keresztény vallássok szerint az üdvözülhet aki követi Krisztust és hisz ő benne mert hogy csak általa lehet üdvözölni, viszont azt is mondják hogy a hit ajándék egy ajándék Isten részéről, de igazuk lehet mert szerintem nem döntés kérdése a hit, hanem egy belső érzés. Akkor miért van az hogy ha valakinek nem adja meg ezt az ajándékot Isten és hitetlen marad akkor még el is kárhozik. Ez is egy jó példa a jóságos Isten létezésére...
2023. jún. 24. 11:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
54%
#10 mint bármi mást. Ha meg akarsz tanulni gitározni, akkor gyakorolnod kell, de nyilván nem tudsz még gitározni, amikor elkezded gyakorolni.
2023. jún. 25. 05:39
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

Akár az apja ellen lázadó gyermek. Ne lázadj!

Viseld méltóságteljesen sorsod, melyet az úr kiszabott te néked.

2023. jún. 25. 08:06
 13/27 Jégszív ***** válasza:
82%

#12.

Tanulj tinó

Egy tinó tanult, hogy ökör legyen.

Gyötörte agyát könyörtelen.

Mikor tudta már nagyjából,

hogy díszítőjelzője a "jámbor",

megalkotta az ökörlét három alaptételét.

Egy:

Ha doronggal vernek, az kegy.

Kettő:

Hogy szaporodj, azért lettél meddő.

Három:

A boldogság kulcsa a járom.

Így lett a legnagyobb ökör a világon.

/Romhányi J./

2023. jún. 25. 10:04
 14/27 Dongaben ***** válasza:
0%

Hit, az kell minden embernek! Itt most nem vallásos hitre gondolok. Ha semmiben nem hiszünk, akkor "megyünk a levesbe"...

A vallásos hit... Az 1000 évvel ezelőtt élteknek jelentett valanit, de manapság? A magukat "Kereszténynek" nevező egyházakból, felekezetekből annyi van, hogy csak NA! A hit/akarat és a félelem, amit az egyházak kihasználnak. Nem "Isten", csak egyházi vezetők, emberek.

2023. jún. 25. 12:19
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

10 - Azt kérdezed, hogy hogyan lehet gyakorolni a hitet. Pont úgy, mint egy izmot, vagy mint egy hangszert, ahogy írták előttem.

Amikor valaki tök gyenge, de edzeni akar, akkor az első edzés a legbénább. Ha viszont nem hagyja abba, akkor egyre erősebb, és erősebb lesz.

Ha még egy nyomorult fekvőtámaszt sem tud valaki lenyomni, akkor is legalább képes, úgy tenni, mintha csinálni egy fekvőtámaszt.

A hit is így nő. Úgy teszel, mintha hinnél. Úgy kelsz fel reggel, és úgy fekszel le este, hogy tudomást veszel Istenről. Pl. legalább köszönsz Neki. Te kezdeményezed a kapcsolatot. Állapotszerűen minden nap. Akármilyen keveset, de mondj Neki valamit minden nap.

És fontos, hogy amikor történik valami, válasz érkezik a kérésedre, elindulnak a ,,véletlenek", akkor ne ijedj meg, hanem köszönd meg Neki, és továbbra is vegyél tudomást Róla.

2023. jún. 25. 18:50
 16/27 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

"Úgy tudom..." -írod. Hallottál az életed során dolgokat, és kialakult egy kép benned pl. a hitről, de a kérdésed is azt tükrözi egy sor más kérdés is felmerült benned, és ez nagyon jó, HA a Bibliából keresed a választ ezekre a kérdésekre, mert egyedül ott találsz hiteles választ.

Azt írja a Biblia, "... nem mindenkié a hit" 2Tesszalonika 3:2 Mit jelent ez? Másik helyen választ kaphatsz erre a kérdésre:

Cselekedetek 28:24

"Néhányan hinni kezdtek(az apostolik által) a mondottaknak, mások viszont nem."

Róma 10:16

"De nem mindnyájan engedelmeskedtek a jó hírnek. Hisz Ézsaiás ezt mondja: „Jehova, ki hitt abban, amit tőlünk hallott?”

Azt írja a vers, hogy a hit a hallottakat követi, ugyan ezt írja Pál apostol is: „A hit a hallottakat követi” Róma 10:17.

A hit tényleg ajándék Istentől, de ezt csak akkor mondhatjuk, ha a magunk részét mi is hozzáadjuk, vagyis ismeretet szerzünk Istenről. Krisztus is ezt mondta, a szavai a János 17:3-ban olvasható.

Rz csak egy téma amit érintettünk a sokból, amit kiírtál.

2023. jún. 26. 15:54
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm #11 #15

Viszont aki NEM hisz, az hogyan gyakorolja a hitet?

Amit kaptam tőletek, az a "fake it till you make it".

HA nem hiszek benne, akkor mégis hogyan tudjam őszintén azt gondolni, hogy isten létezik?

Mert attól hogy minél többet olvasom a Bibliát, még kevésbé hiszek istenben.

Szóval jó lenne, ha valami konkrétabbat mondanátok.

Mert ez max azokat győzi meg, aki MÁR hisz ebben.

2023. jún. 27. 01:10
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"Hit, az kell minden embernek!"

Nem.

"Itt most nem vallásos hitre gondolok"

Akkor mi lenne, ha definiálnád?

"Ha semmiben nem hiszünk, akkor "megyünk a levesbe"..."

A hit alapjáraton a tudás egyik ága.

Szóval nem, nekem nincs hitem a gravitációval kapcsolatban.

Mert tudom, mert demonstrálható.

Látod? Ehhez nem kell hit.

Mert is a levesbe az érved.

"Az 1000 évvel ezelőtt élteknek jelentett valanit, de manapság?"

Hát igen, minél többet tud az ember, annál kevesebb a hitük.

Ez csak ignorancia kérdése ezen a ponton.

2023. jún. 27. 01:14
 19/27 anonim ***** válasza:
48%
#17 hát ha szeretnél hinni Istenben, de még nem megy, akkor a legjobb szerintem az, hogy ugyanazt csinálod, mint a hívők. Eljársz templomba, részt veszel a misén/istentiszteleten, hallgatod az igét, olvasod a Szentírást, imádkozol, részt veszel a hitéletben. A hit pedig majd jön magától. Ez nem pusztán érzés, hanem részvétel és közreműködés, szemlélet. Gyakorlatilag meg kell tanulnod bízni valamiben, amiben még nem bízol. Ez sosem könnyű, és nem megy varázsütésre, függetlenül attól, hogy Istenről van-e szó, vagy bármi másról.
2023. jún. 27. 10:07
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

17 - Mindenki, akár akarja, akár nem, hisz valamiben. Ha másban nem, hát abban, hogy nem hisz semmiben. Mindenki abban hisz, amire rátette az életét. Ha te a Bibliát olvasod, akkor inkább reménykedő vagy, mint nem hívő.

Ha olvasod a Bibliát, akkor talán nem áll fel a hátadon a szőr, ha olyanokat mondok neked, hogy volt, amikor nem-et mondtunk Istennek, pedig láttuk Őt. Ezt úgy lehet visszacsinálni, ha igen-t mondasz Neki úgy, hogy nem látod.

Rábízom a meggyőzésedet azokra a tapasztalatokra, amiket majd begyűjtesz.

2023. jún. 27. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!