Isten, amennyiben mindenható (legalábbis a különböző vallások szerint), miért hagyja a szenvedést, ezt a földi létet?
Amióta eszemet tudom, érdekelnek a különböző vallási nézetek, rendszeresen olvasok is írásokat (korán, biblia, különböző gnosztikus írások, hindu könyvek stb), viszont nem tudtam még rájönni, ha a teremtő mindenható, tehát bármit megtehet, és legfőképpen jóságos és igazságos, miért hagyja a szenvedést, úgy általában a földi létet?
Ha valaki jóságos, az nem nézi karbatett kézzel, se nem okozza, se nem hagyja a szenvedést. Legfőképpen nem "öröklés" útján terjed, mint a banki tartozás. Nekem nagyon úgy néz ki, hogy a különböző vallásokban leírt teremtő gyakorlatilag egy gonosz, pusztító lény vagy erő, akárcsak az ember.
Kíváncsi vagyok különböző hívők válaszaira is, mert valóban szeretném megérteni a miérteket.
ma 07:00
Miért ne teremthetne tökéletlent? Képes rá.
Csak akkor szembe kéne köpnie magát.
Főleg akkor, ha még rosszat is teremt.
Tudod: végtelen jóság...
Mert a tökéletes csak tökéleteset tud teremteni, azért tökéletes, mert nem tud hibázni.
Tehát, ha a világ rossz, akkor ez tökéletesen olyan, mint amilyenre AKARTA teremteni.
Egy JÓ isten tényleg egy ilyen világot teremtene?
Ennél még én is jobbat tudnék csinálni a mai eszemmel.
Minden héten felveti ezt valaki.
Ha abból indulunk ki amit Krisztus tett és szenvedett, világosan látható, hogy Isten nem hozta le a keresztről, hagyta hogy kinnal, szenvedve haljon meg.
Ha Krisztus a példa akkor látjuk hogy istenkerső volt és Istentől képességeket kapott amit felhasznált.
Azok akik nem istenkeresők teljesen védtelenek szabad akaratukra szabad döntéseikre hagyatkoznak.
A hívők annyiban másak hogy szabad akaratuk váltsk ők is hívőkké, azonban ķéréseiket meghallgatjatja Isten és ha kérik megszabadulhatnak szenvedéseiktől is.
Emiatt azt mondjuk a földön az ember van Istenért, ami azt jelenti hogy törekedünk Isten közelségére. Akkor segít.
Amikor meghalunk Isten van értünk, a közelségét a földi tettekkel jelöljük ki.
A szemvedésnek van tanító átalakító tulajdonsága, persze most nem a szenvedés utáni halálról beszélgetünk.
Tehát akkor Isten azt akarja, hogy szenvedjünk a földön és elveszve keressük őt?
Tökéletlenre teremtett minket, hogy szenvednünk kelljen és javulhassunk ahelyett, hogy tökéletesett alkotott volna?
"A szemvedésnek van tanító átalakító tulajdonsága"
De akkor nem egy tökéletes és mindenható istenről beszélünk, mert ő nem csinálna ilyet.
A tökéletes teremtmény nem abból áll, hogy elkényelmesedett emberek éljenek a földön. Az apák sem akarnak mindent megadni fiúknak nehogy elkényeztetetek legyenek.
Magunkon itélkezünk ha a rossz utat választjuk, annak következménye a szenvedés.
"elkényelmesedett emberek"
Természetesen egy tökéletes teremtésnél ennek nincsen lehetősége.
Szóval, amit írtál, semmit nem jelent.
28-as.
És a nő, akit megköveznek ártatlanul, az éhezők stb ők is a roasz utat választották? Mi ez a duma???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!