Isten, amennyiben mindenható (legalábbis a különböző vallások szerint), miért hagyja a szenvedést, ezt a földi létet?
Amióta eszemet tudom, érdekelnek a különböző vallási nézetek, rendszeresen olvasok is írásokat (korán, biblia, különböző gnosztikus írások, hindu könyvek stb), viszont nem tudtam még rájönni, ha a teremtő mindenható, tehát bármit megtehet, és legfőképpen jóságos és igazságos, miért hagyja a szenvedést, úgy általában a földi létet?
Ha valaki jóságos, az nem nézi karbatett kézzel, se nem okozza, se nem hagyja a szenvedést. Legfőképpen nem "öröklés" útján terjed, mint a banki tartozás. Nekem nagyon úgy néz ki, hogy a különböző vallásokban leírt teremtő gyakorlatilag egy gonosz, pusztító lény vagy erő, akárcsak az ember.
Kíváncsi vagyok különböző hívők válaszaira is, mert valóban szeretném megérteni a miérteket.
Nahát, te vagy az első, aki ezt a vallás kategóriában megkérdezte az elmúlt 17 év során, illetve a kereszténység elmúlt kétezer évében.
A túlvilágon nem szenvednek a bűntelenek. Az evilági létnek pedig része a szenvedés. Mi olyan bonyolult ezen?
ma 06:37
Nem így indult a dolog, de aztán biztos te is hallottál a bűnbeesés történetéről.
" Az evilági létnek pedig része a szenvedés. Mi olyan bonyolult ezen?"
A logikus ok hiánya!
"A túlvilágon nem szenvednek a bűntelenek."
Ha lehetséges olyan világ, ahol nincs szenvedés, miért van olyan világ, ahol van szenvedés?
(eleve ennek a feltételezett VIP túlvilágnak a végállapotának a megteremtése)
A "bűntelenek" kitételből következik az, hogy a "nem bűntelenek" számára az túlvilágon is van szenvedés.
A "túlvilág" elvileg örökké tart.
Véges bűnért vajon igazságos-e végtelen büntetés kiszabása?
Egy megbocsájtást hirdető isten (Jézus erről prédikált) önmaga vajon miért nem bocsájt meg a vétkezőknek?
Vajon szükség van arra, hogy a teremtmények egy része essen abba a kategóriába, akik megfelelnek az elvárásnak?
Vajon akik nem felelnek meg az elvárásnak, azok felelősek ezért?
(Ha az esztergályos a hibátlan darabok mellett hibásakat is gyárt, akkor ez a nem megfelelő darabok hibája?)
Vajon jó az a rendszer ahol a hibás darabok vannak többségben?
(csak kevesek jutnak a mennyországba Jézus szerint)
Ez meg a másik...az isten nem teremt selejtet, mert ő maga is tökéletes.
Érdekes, hogy a papok ezt nem tudják megmagyarázni, de a gyerekek erőszakolásában profik😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!