Miért erőltette korábban a Katolikus Egyház a latin nyelv használatát?
Te keresztény vagy?
Igen?
Mert ha igen, akkor elég kiábrándító a mentalitásod. Alapesetben az ember nem ismeri el a hibáit, hanem tovább károsodkodik az igaza mellett. Nem vártam volna tehát ilyen ellenséges hozzáállást azok után, hogy nyitott vagyok az érveidre. Erre te tovább gyanúsítasz?
Vannak olyan negatív dolgok a kereszténységgel kapcsolatban viszont amiben 100%-ig biztos vagyok, de felesleges vitát egy ilyen emberrel nem nyitok.
Elnézést,
#10-nek ment az előző, #11-es kommentem.
Ugyanezt az állítást némely vallásos és ezoterikus kijelentésekre is el lehetne mondani. Szerintem ne menjünk ebbe bele, mert messzire vezetne ez a vita.
Az állításomat egyébként egy neoprotestáns felekezet kijelentéseire alapoztam, ha jól értettem. De úgy tűnik, hogy ez csak egy antikatolikus hazugság volt, aminek bedőltem. Valóban hiba volt, nem csekkoltam le, de annyira nem izgatott a téma. Másrészt van úgy, hogy az ember a hibáiból tanul, ahogy most is.
16-os: akkoriban a tehetséges jobbágygyerek tanulhatott, Bakócz Tamás, aki majdnem pápa lett, szintén jobbágyként született.
Prédikálni mindig a nép nyelvén prédikáltak, csak az állandó miserészek voltak latinul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!