Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen sajátos szóhasználatai...

Milyen sajátos szóhasználatai vannak a vallásoknak, amiről fel lehet ismerni őket?

Figyelt kérdés

Például a Jehova tanúi "Isten királyságáról" beszélnek, így ha ezt meghallom valakitől, tudom, hogy tanú.

Vagy ilyen kifejezés lehet a "szent szellem" is, ami szövegkörnyezettől függően lehet ismét Jehova tanú szóhasználat, de pünkösdi-karizmatikus nyelvehezet is.

A másik, ami ritkábban ismert, de szintén egy sajátos szófordulat a "megváltási terv", amit eddig csak adventistáktól hallottam.

Milyeneket ismertek még?

2023. ápr. 17. 09:28
 1/8 A kérdező kommentje:
Lehet nem keresztény irányzatok szóhasználatait is idézni.
2023. ápr. 17. 09:29
 2/8 anonim ***** válasza:
65%
Már példák se jók. Olvass előbb róla.
2023. ápr. 17. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:
Hitetlen/A muszlimok szerint rajtuk kivül mindenki más.
2023. ápr. 17. 10:59
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor egy nem arab személy arab szavakat használ, miközben a mondandója többi részét az anyanyelvén mondja, akkor tudom, hogy muszlim. Például ha valaki hindiül beszél majd egyszer csak azt mondja, hogy “mashallah”, akkor tudom, hogy nem hindu, hanem muszlim az illető.
2023. ápr. 17. 11:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Amikor azt hallod dicsértessék vagy keresztet vet, azt jenti, hogy katolikus. A Szentírás vagy Szent Biblia is katolikusra utalhat. Protestánsok általában csak Biblia vagy Írás,/ igeként hivatkoznak rá. Áldás békesség köszönés valószínű református. Vagy aki úgy mondja keresztyén, bár ez lehet tájszólás is de a reformációra utal. Szűz Máriát is katolikusok mondják protestánsok simán Márianak mondják, bár itt már kezd összemosódni. Az apostolok is ugyanez, a protestánsoknál Péter apostol, pál apostol így tovább, katolikusoknál inkább Szent Péter, Szent Pál, bár ők mindkét formát használják, vagy nemes egyszerűséggel Szent Péter apostol.

Még lehetne fokozni de ez már gyülekezetenként eltérhet összemosódhat olyan apróságok.

2023. ápr. 17. 15:52
 6/8 anonim ***** válasza:
36%

Esztendő.

Tuti fideszes ami már vallássá "nemesedett" idehaza.

2023. ápr. 17. 16:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"Béke legyen vele"

Az iszlám vallásúak mondják ez Jézus,Mohamed...az általuk nagy prófétának tartott,tisztelt személyek nevének kiejtése után.

2023. ápr. 17. 17:33
 8/8 Darkmoon80 ***** válasza:
57%

Áldás békesség : református köszönés

Dicsértessék : katolikus köszönés

2023. ápr. 17. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!