Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták mit éreznének ha...

Az ateisták mit éreznének ha bebizonyosodna, hogy ők nem igaziak?

Figyelt kérdés

Mi lenne ha azt feltételeznénk, hogy az ateisták nem igazi lélekkel rendelkező teremtmények, ezért nem képesek Istent érzékelni, és pusztán csak azért léteznek, hogy a szkepticizmusukkal elbizonytalanítsák a hívőket, így mint egy próbatétel. Tehát, az ateisták csak amolyan NPC-k mint amilyenek a videó játékokban. (Nem játszható karakter, nem játékos által irányítható karakter olyan karakter, amit a játékos nem irányít, hanem a játék maga kezeli)

És vajon mit éreznének, gondolnának ha megtudnák létezésüknek pusztán ennyi célja volt?

2023. márc. 31. 19:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem vizsgáltasd ki magad pszichiáterrel, ilyen ötlet normál embernek nem jut eszébe
2023. márc. 31. 19:49
 2/25 A kérdező kommentje:
#1 Na nem olyan cifra elképzelés ez.
2023. márc. 31. 19:57
 3/25 anonim ***** válasza:
86%
Ha valaki szerint az emberek egy csoportja videojáték-szereplökké változhat, az igencsak beteg dolog.
2023. márc. 31. 20:03
 4/25 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem igazi lélekkel rendelkezek, akkor nem is igazán tudnék érezni, nem? Kicsit önellentmondásos.
2023. márc. 31. 20:29
 5/25 anonim ***** válasza:
96%

Valami brutálisan különböznének akkor a hívőktől, amire már régen rájött volna a tudomány.

Úgyhogy nem, ilyen nem lehetséges.

De gondolkozz csak el: ha mégis így lenne, akkor egy lélek nélküli és egy lélekkel rendelkező ember között csakis az lenne a különbség, hogy az egyik ateista?

Tehát akkor az ember lélek nélkül is működik, és majdnem ugyanolyan, mint egy olyan ember, akinek lelke is van?

Ezt ugye te se gondolod komolyan?

2023. márc. 31. 20:49
 6/25 Mojjo ***** válasza:
100%

És amikor küldetést adnak, még egy nagy felkiáltójel is van a fejük felett...

Amúgy kedves kérdező, amikor egy NPC ateista elbizonytalanítana egy hívőt, annak nem lenne elég csak egy skip-et nyomnia? Na ugye.

2023. márc. 31. 21:31
 7/25 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Mi van azokkal akik ateistából lettek hívők? Kaptak lelket? S akik hívők voltak de ateisták lettek? Kiszállt belőlük a lélek?

S akkor ezek szerint mi a különbség egy lelketlen és egy lelkes ember (dat poén) közt? Egyáltalán mi a lélek ha azt lehet csak így venni-tenni?

2023. márc. 31. 21:51
 8/25 anonim ***** válasza:
92%
Én ateista vagyok és nem tudok arról hogy lélekkel rendelkeznék. Majd ha megmutatod a lelkemet valamilyen módszerrel, akkor elhiszem hogy van. Vagy legalább definiáld: mi a lélek?
2023. márc. 31. 22:58
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Ateista vagyok. Ha majd bebizonyítod, hogy nem vagyok valódi, akkor megmondom, hogy mit érzek.
2023. ápr. 1. 07:56
 10/25 NTBS ***** válasza:
18%
Nem érdekli őket.
2023. ápr. 1. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!